Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιος Σκουρτόπουλος; Ο Καλάθης «φταίει» για την εικόνα της Εθνικής - Αυτό γίνεται και στον ΠΑΟ!
| 2018-09-10 19:11:00

Ποιος Σκουρτόπουλος; Ο Καλάθης «φταίει» για την εικόνα της Εθνικής - Αυτό γίνεται και στον ΠΑΟ!

του Pick n' Scroll
Ποιος Σκουρτόπουλος; Ο Καλάθης «φταίει» για την εικόνα της Εθνικής - Αυτό γίνεται και στον ΠΑΟ!

Εκτός τόπου και χρόνου τα σχόλια για τον κόουτς...

Η Εθνική κατ' αρχάς προετοιμάζεται για το δύσκολο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Σερβία, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εχει και το ματς με τη Γεωργία του Ηλία Ζούρου, αλλά προηγείται αυτό με τη Σερβία, που συν τοις άλλοις είναι πολύ πιο δύσκολο.

Η επίσημη αγαπημένη έπαιξε με Μαυροβούνιο και Γαλλία στο Παρίσι, σε δύο φιλικά, που δεν άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Δεν είναι κάτι αφύσικο, καθώς μόλις την Τετάρτη μαζεύτηκε για προετοιμασία. Και έκανε δεν έκανε δύο προπονήσεις για να πάει στη Γαλλία, για τα δύο αυτά παιχνίδια.

Στο πιο δύσκολο φιλικό συν τοις άλλοις, αυτό με τη Γαλλία, δεν έπαιξε ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος μαζί με τον Νικ Καλάθη είναι οι σταθερές αυτής της ομάδας. Μιας και ο λόγος για τον Καλάθη, είναι μία βασική αιτία, που η Εθνική δεν ήταν καλή στο Παρίσι. Ο εκ των κορυφαίων γκαρντ στην Ευρώπη δεν είχε τον γνωστό του ρυθμό με αποτέλεσμα να μην παρασύρει ανάλογα και τους συμπαίκτες του.

Οπως στον Παναθηναϊκό, έτσι και στην Εθνική, ο Καλάθης είναι «κλειδί» για τη λειτουργία σε άμυνα και επίθεση. Οταν είναι καλά, είναι καλά και οι υπόλοιποι. Οταν δεν είναι, είδαμε τι μπορεί να γίνει. Το παιχνίδι με την Γαλλία είναι το πλέον ενδεικτικό.
Μιλάμε, όμως, για φιλικά ακόμα. Και συν τοις άλλοις κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του για το πως μπορεί να παίξει μία ομάδα σε παιχνίδια-καμικάζι, όπως είναι τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου. 

Οι παίκτες γενικότερα προέρχονται από άδειο από υποχρεώσεις καλοκαίρι και θέλουν χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους. 

Το καλό για την Εθνική είναι ότι και να χάσει από τη Σερβία, δεν κινδυνεύει να μείνει εκτός Παγκοσμίου. Βεβαίως, θα μπει στο παρκέ για να κάνει αυτό, που κάνει πάντα: να κερδίσει. Εστω και αν οι Σέρβοι είναι το φαβορί.

Οσο για τα σχόλια, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τον Θανάση Σκουρτόπουλο, είναι εκτός τόπου και χρόνου: «Δεν είναι προπονητής αυτός. Να πάρουμε άλλον» ήταν ορισμένα από αυτά, που αναφέρθηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με τη Γαλλία.

Πέρα του ότι ο Σκουρτόπουλος είναι ένας έμπειρος προπονητής, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συμφέρει και οικονομικά. Επίσης, η Εθνική έκανε κρούσεις σε αρκετούς, πιο καλούς προπονητές, αλλά δεν τα κατάφερε. Θυμηθείτε την περίπτωση του Δημήτρη Ιτούδη. 

Και τέλος ο Σκουρτόπουλος τα έχει πάει μία χαρά μέχρι στιγμής σε αυτό, που έχει αναλάβει. Πριν από τον «Σκουρτό», είχαν την Εθνική πιο λαμπεροί προπονητές. Εκαναν μία τρύπα στο νερό. Ισως, όμως, οι λόγοι των αποτυχιών της επίσημης αγαπημένης να μην έχουν να κάνουν με τους προπονητές. Τι ίσως; Σίγουρα θα λέγαμε!   

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags