Facebook Pixel Ποια είναι η πιο πλήρης ομάδα; Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει - Ο Γιάγια, ο «Πρίγιο» και οι άλλοι (Poll)
| 2018-09-15 09:40:00

Ποια είναι η πιο πλήρης ομάδα; Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει - Ο Γιάγια, ο «Πρίγιο» και οι άλλοι (Poll)

Ποια είναι η πιο πλήρης ομάδα; Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει - Ο Γιάγια, ο «Πρίγιο» και οι άλλοι (Poll)

Κι όμως. Ο Μαρίνος βρήκε νέο Λάζαρο. Είναι ο…

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι από τώρα. Ο Παναθηναϊκός δεν θα αναφερθεί σε αυτό το κείμενο. Όχι επειδή υπολείπεται μεγαλείου των άλλων τριών. Ίσα-ίσα. Απέδειξε ότι έχει, ίσως και μεγαλύτερο. Μιλάμε για την ομάδα που πάλεψε πέρυσι με νύχια και με δόντια και τα κατάφερε. Μιλάμε για τη φανέλα που εφέτος βγάζει ένα σωρό φυντάνια, από τη στιγμή που του επιβλήθηκαν περιορισμοί στις μεταγραφές και πάλι την παλεύει. Με πίστη, με αυταπάρνηση, με κίνητρο, με το τριφύλλι στην καρδιά.

Θα πούμε δυο πράγματα για τους άλλους. Τώρα. Ναι τώρα, που αρχίζει το πρωτάθλημα. Τώρα που από βδομάδα «σκάνε» οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και όλα θα φανούν στην πράξη. Τώρα θα αρχίσει να βγαίνει το καλοκαίρι. Τώρα θα δούμε ποιος είχε υπομονή, ποιος ήταν πιο εύστοχος, ποιος… το πέτυχε.

Γρήγορα θα τα πούμε, αλλά όχι πρόχειρα.

Το… σαβουάρ βιβρ επιβάλει να ξεκινήσουμε με την ΑΕΚ. Που έχει μείνει χωρίς 6άρι, που δεν έχουμε δει έως τώρα να έχει βρει άλλον Αραούχο κι άλλον Βράνιες. Εχει όμως τον Οικονόμου, που το παιδί γρήγορα αλλά σταθερά βρίσκει τον εαυτό του και κάνει come back σαν άλλος Λάζαρος, αλλά σε διαφορετικό σημείο του γηπέδου. Ο Μελισσανίδης κράτησε Λιβάγια όμως. Αυτό τον παικταρά που είναι μια επίθεση μόνος του. Πόσα στηρίγματα έχει; Εχει τον Πόνσε που δεν ξέρουμε ακόμα πόσα μπορεί να κάνει, έχει τον Μπογέ που… τα λέμε λόγω κοιλιακών, έχει τον αναγεννημένο Κλωναρίδη και φυσικά το στοίχημα που λέγεται Γιαννιώτας. Κάτι τέτοια στοιχήματα πρέπει να πούμε ότι τα κερδίζει ο Μαρίνος. Ο οποίος είμαι σίγουρος ότι και την άκρη θα βρει δίπλα στον Σιμόες. Μαθημένος από τα περυσινά χιόνια του Παναθηναϊκού, δε θα φοβηθεί την αναβροχιά στα χαφ. Συν, του ότι μπορεί να έχει την τύχη με το μέρος του και να πάει στην Τούμπα χωρίς τον πονοκέφαλο Πρίγιοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ. Ο «πρωταθλητής» χωρίς κούπα. Η ομάδα που το έχασε πέρυσι από δικά της λάθη. Μια ομάδα έτοιμη, που ήθελε τις τελευταίες πινελιές για να τελειοποιηθεί ο πίνακας που άρχισε ο Λουτσέσκου. Ο Δικέφαλος είναι… κομπλέ. Σε όλες τις γραμμές. Εκανε όμως ένα λάθος κατά τη γνώμη μου. Άφησε τον Πρίγιοβιτς μόνο του. Ποιος υπάρχει πίσω από τον Σέρβο φονιά; Ο Ακπόμ είναι στοίχημα που δίνει πολλά. Ο Καρέλης; Το μεγάλο ερωτηματικό. Αν είναι τόσο καλά, αν έχει επανέλθει, γιατί δε τον κράτησαν οι Βέλγοι; Και δε μιλάμε για την Αντερλεχτ, ούτε καν για τη Σταντάρ. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι την Κυριακή κόντρα στον ΟΦΗ θα παίξει ο Ακπόμ, τότε ο Νικόλας έχει δουλειά μπροστά του (το μόνο σίγουρο). Μην ξεχνάμε ότι δεν ταλαιπωρήθηκε μόνο από το γόνατο. Αρρώστησε σοβαρά και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, αν θυμάστε. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι ο χαρισματικός κυνηγός θα επανέλθει σιγά σιγά. Διαθέτει όλα τα προσόντα. Στα χαφ ο Δικέφαλος πήρε την προσωπικότητα που έλειπε. Τον ηγέτη. Ο Βέρνμπλουμ είναι αυτός. Αν άξιζε όλη αυτή η φασαρία, θα δείξει. Λογικά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που τον «έτρεξαν», το πέτυχαν καθώς ο Σουηδός έρχεται από γεμάτη χρονιά και από εμφανίσεις ζηλευτές στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Άρα, μιλάμε για μεγάλη μάχη στο χώρο του κέντρου με τον μεγάλο ανταγωνιστή Ολυμπιακό, που ξεκίνησε φουριόζος.

Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, φέτος έβαλαν… μυαλό. Και πολύ μάλιστα. Δεν αρκέστηκαν ούτε στον σκύλο Γκιγέρμε, ούτε στον ποιοτικό Νάτχο. Έκαναν το φινάλε δική τους υπόθεση με την απόκτηση του Γιάγια Τουρέ. Οποιοι είδαμε τον Τουρέ στα 23 του όταν ήρθε στον Ολυμπιακό, έχουμε την ελπίδα ότι τώρα στα 35 του μπορεί να μην έχει την ίδια -αλά Ζάετς- ευελιξία, θα διαθέτει όμως το μυαλό-κομπιούτερ για να χτίζει το παιχνίδι της ομάδας σε άλλα στάνταρντς και επίπεδα. Αν στην τριάδα των χαφ που αναφέρθηκαν παραπάνω (συν την έκπληξη Καμαρά), βάλετε τον καλύτερο Φορτούνη της τελευταίας τουλάχιστον πενταετίας, τον Λάζαρο στο ένα φτερό και τον Ναουέλ στο άλλο, αλλά και τους δύο φορ που μόνο επαφή με τα δίχτυα έχουν δείξει έως τώρα, θα καταλάβετε ότι ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει για να ξαναπιάσει κορυφή και τίποτα λιγότερο. Και στην άμυνα; Τι γίνεται εκεί; Τα άκρα… πετάνε. Στοίχημα όμως αποτελεί το κέντρο της άμυνας. Ο ηγέτης πάλι λείπει και ο μόνος μέχρι τώρα που έχει βγάλει τέτοια χαρακτηριστικά είναι ο Βούκοβιτς.

Συμπέρασμα; Πόσο ασφαλές μπορεί να είναι ένα συμπέρασμα που θα (επιχειρηθεί να) βγει από τώρα; Όμως, ακόμα και το απρόβλεπτο ποδόσφαιρο έχει τους νόμους του. Ποιοι είναι αυτοί; Προπονητής και άξονας. Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΥΓ. Δικαιολογημένα θα απορήσετε που δεν αναφέρθηκε τίποτα για το Α και το Ω των ομάδων, τους τερματοφύλακες. Σκόπιμα. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Είναι και οι τρεις για το νούμερο 1 της Εθνικής. Όλοι το βλέπουμε εκτός από τον Σκίμπε.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags