Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξέσπασμα: «Αυτός έχει απύθμενο θράσος, εκνευριστικά προκλητικός - Σε έβγαζαν από τα ρούχα σου»
| 2018-09-22 21:13:00

Ξέσπασμα: «Αυτός έχει απύθμενο θράσος, εκνευριστικά προκλητικός - Σε έβγαζαν από τα ρούχα σου»

Sportdog Team
Ξέσπασμα: «Αυτός έχει απύθμενο θράσος, εκνευριστικά προκλητικός - Σε έβγαζαν από τα ρούχα σου»

Ποιος έχει γίνει Πανιώνιος; Είσαι εγκάθετος με τον Μαρτίνς!

Τα πράγματα στην πρεμιέρα των Ομίλων του Europa, έτσι ως αποτίμηση της εβδομάδας που ολοκληρώνεται, συμφωνούμε όλοι νομίζω, ότι θα μπορούσαν να είχαν πάει καλύτερα, μα και χειρότερα για τον Ολυμπιακό.

Ναι μεν σπουδαίες ευκαιρίες του Φετφατζίδη και του Ποντένσε στο 1ο ημίχρονο, ίσως ακόμα και ο (νέος) «πύραυλος» που εξαπέλυσε ο Καμαρά – του οποίου το… απύθμενο ποδοσφαιρικό θράσος χαιρετίζουμε κάθε φορά με όλο και μεγαλύτερη έκπληξη! – είχαν οι ερυθρόλευκοι για να άνοιγαν με νίκη το χορό των υποχρεώσεων τους.

Ωστόσο τρεις άλλες περιπτώσεις, επίσης «μαρς» για γκολ, εφάμιλλες κατά τη γνώμη μου με της ελληνικής ομάδας, ήταν και της Μπέτις κραυγαλέα η σημασία τους στην έκβαση της αναμέτρησης. Τη μία ο Τσιμίκας, την άλλη ο Γιαννιώτης και την… πάρα-άλλη ο Ομάρ, ως… από μηχανής… Κάιζερ Φραντς Μπεκενμπάουερ στην καταλυτική επεμβατικότητα, απεσόβησαν τον… θρήνο του Θρύλου.

Και την άλλη παράμετρο, εξάλλου, της αποβολής του Τσιμίκα δεν γίνεται να παραμερίσουμε από το συλλογισμό μας για το ματς της Πέμπτης, επειδή… την έβγαλε καθαρή ο Ολυμπιακός στο τέλος και πέρασε δίχως συνέπειες η απερισκεψία και σίγουρα η απειρία του νεαρού διεθνή μπακ! Και εδώ να μου επιτρέψετε να έχω αντίθετη γνώμη για την αδικία που επικαλούνται κάποιοι μέσα από υπερβολικό ζήλο του διαιτητή να τιμωρήσει τον Τσιμίκα.

Μα πώς; Του έδωσε το δικαίωμα ο μικρός. Πήγε άγαρμπα πάνω στον αντίπαλο και του το έκανε το «κακό» φάουλ για κίτρινη (δεύτερη), πώς να το κάνουμε τώρα δηλαδή!

‘Να μου πείτε ότι αυτός ο Πολωνός ρέφερι είναι η σφυρίχτρα που παρακαλάει να έχει «μαζί του» κάθε φιλοξενούμενος, να σας πω: εδώ μάλιστα, καμία αντίρρηση.

Ο τύπος, μαζί με τους βοηθούς του, όχι έδρα, παραπάνω από 60% Ισπανούς έπαιζαν. Και μάλιστα με εκνευριστικά προκλητικό τρόπο για την εξέδρα. Σε έβγαζαν από τα ρούχα σου.’

Αυτή η κόκκινη λοιπόν, θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραία, εάν ο πάγκος δεν είχε προβεί άμεσα στην χρησιμοποίηση Τοροσίδη.

Αλλά, μία αυτή αναγκαστική κίνηση, δύο η άλλη του Μπουχαλάκη από το 34’ – και εδώ καταρρίπτονται οι όποιες… υποψίες περί ατολμίας του Πορτογάλου προπονητή που εκφράστηκαν σποραδικά το προηγούμενο διάστημα που δεν άλλαζε την 11άδα και… η γη να σειόταν! – χάλασαν διπλά τον σχεδιασμό, τα πλάνα, τις σκέψεις της τεχνικής ηγεσίας για τη νίκη επί της Μπέτις. Αφήστε που και ο Νάτχο ο οποίος άλλαξε νωρίς τον Μπουχαλάκη στον άξονα, κυρίως ανασταλτικά έπρεπε να ανταποκριθεί με την ικανότητα αυτών από την Ανδαλουσία να κάνουν… μπαλάκι την μπάλα από πόδια σε πόδια με ένα ασταμάτητο passing game.

Το στοιχείο τους εν ολίγοις, αυτό το ίδιο που έκαναν τελευταία στην Primera κόντρα στη Σεβίλλη και κάπως έτσι τη νίκησαν.

Γι’ αυτό λέω εγώ ότι μια χαρά ήταν το «Χι». Αφήστε που όταν παίζεις έτσι και αλλιώς με μια ομάδα καλύτερη από εσένα, πολύ πιο «πλούσια» σε αξία ρόστερ γιατί ο κουμπαράς της είναι πενταπλάσιος-εξαπλάσιος από τον δικό σου, που τερμάτισε 6η στην Ισπανία και που είναι ο Πανιώνιος του πρωταθλήματος, μια παραδοσιακή δηλαδή δύναμη δεύτερης ταχύτητας και φαβορί στον όμιλο (μαζί με την Μίλαν για το 1-2 στη βαθμολογία) το ζητούμενο είναι η μη ήττα.

‘Ο Ολυμπιακός ρολάρει σιγά σιγά. Είναι πολύ «νέος» ως ομάδα, είναι πολύ πρώιμο ακόμα. Θα μπουν οι καινούργιοι, θα πλασαριστεί κάποια στιγμή και ο super star Yaya Toure, για να δώσει το σύνθημα για τα μεγάλα πάρτι!

Ο χρόνος να δουλεύει όπως δουλεύει λοιπόν για τους ερυθρόλευκους και παράλληλα τα αποτελέσματα να είναι υπέρ τους. Σαν της Πέμπτης με την Μπέτις. Μισή νίκη ήταν αυτό. Σα νίκη ήταν πάντως.’

Είπαμε τους λόγους…

Απορούσαν πώς γίνεται να υπάρχουν κιόλας κουρασμένοι παίκτες (ανάθεμα αν οι ίδιοι έχουν παίξει ποτέ μπάλα για να αποκαλούν τους άλλους άμπαλους)!

Είδατε την Πέμπτη Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Λάζαρο που δεν ξεκίνησε – γι’ αυτό το rotation έλεγα, να προηγούνταν στο πρωτάθλημα αντί για το Europa! – μέχρι και το πιτσιρίκι, τον Καμαρά, πόσο καταπονημένοι ήταν;

Ο Μαρτίνς είχε προαναγγείλει από την Τετάρτη τις αλλαγές με Μπέτις. Και έκανε τρεις. Τη Δευτέρα πάλι 3-4 θα κάνει. Εδώ είμαστε και εδώ είστε.

‘Όταν κάνεις κριτική στον προπονητή, καλοπροαίρετη και αφού τον έχεις εκθειάσει για άλλα νωρίτερα… τότε είσαι εγκάθετος, δεν τον αφήνεις να εργαστεί απρόσκοπτα, θέλεις το κακό της ομάδας γιατί είσαι Ο.Φ.Α. (όπου φυσάει ο άνεμος) κ.α.’

 Όλοι οι άλλοι με το «οπαδόμετρο» στο χέρι σου… παίρνουν την ερυθρόλευκη πίεση. Μόνο εκείνοι είναι οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ!

‘Ενώ όταν γράφεις υπέρ του προπονητή, όταν δεν υπάρχει κάτι να τον μέμψεις, ε τότε… είσαι «υπάλληλος» του Μαρινάκη και της εκάστοτε διοίκησης.’

Όλα μας τα έχετε πει μερικοί μερικοί. Εμείς θα γράφουμε αυτά που βλέπουμε κύριοι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags