Facebook Pixel Sportdog.gr | Μοιραία ανατίναξη στο ΟΑΚΑ – Ως πότε θα κράζουμε τον Λιβάγια;
| 2018-10-03 00:16:00

Μοιραία ανατίναξη στο ΟΑΚΑ – Ως πότε θα κράζουμε τον Λιβάγια;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μοιραία ανατίναξη στο ΟΑΚΑ  – Ως πότε θα κράζουμε τον Λιβάγια;

Δεν υπάρχει αυτό που ζήσαμε στο ΑΕΚ-Μπενφίκα.

Ήταν ματσάρα. Μιλάμε για ένα παιχνίδι των ομίλων του Champions League με πέντε γκολ, ανατροπές, συγκινήσεις. Αν δεν νικάει η ομάδα σου όμως σίγουρα δεν μπορείς να νιώσεις ικανοποίηση.

Αυτό το γιατί, το γ@μώτο, ρε αδερφέ, λέει ο Ενωσίτης φεύγοντας από το ΟΑΚΑ μετά τον αγώνα με τη Μπενφίκα.

Και τι είδε ο δόλιος... Την ομάδα του να χάνει στο πρώτο τέταρτο με δύο γκολ, ύστερα από τραγική αμυντική ολιγωρία. Ούτε καν θέλω να φανταστώ τι άκουσε ο Τσιγκρίνσκι στο 0-1 και ο Μπακασέτας στο 0-2.

Ο τελευταίος ήταν ο χειρότερος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο όμως μεταμορφώθηκε. Είδαμε έναν Μπακασέτα δημιουργικότερο και μία ΑΕΚ περισσότερο αποφασισμένη.

Τη βοήθησε η αποβολή του Ντίας πριν το ημίχρονο, σύμφωνοι. Και αυτά όμως μέσα στο ποδόσφαιρο είναι. Ας άφηνε ο αμυντικός των Πορτογάλων τον Πόνσε να σκοράρει και ας μην του έκανε καρατιά στην καρωτίδα αλά Μπρους Λι.

Ο Χουλτ ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ΑΕΚ. Ο Σουηδός όργωσε όλη την αριστερή πλευρά. Από εκεί έγινε όλο το παιχνίδι και έφτιαξε το πρώτο γκολ των κιτρινόμαυρων.

Έλαμψε ξανά το άστρο του Κλωναρίδη, ο οποίος από ήρωας έγινε μοιραίος. Γιατί στο 73' τον έφαγε η υπερβολική του σιγουριά. Αντί να πασάρει στον αφύλαχτο Γιακουμάκη (κάτι για το οποίο τον έκραξε ο Μάνταλος που στην καριέρα του έχει χάσει τα άχαστα, να τα λέμε και αυτά) προτίμησε να τελειώσει μόνος του, εξαντλώντας όλη του την ατομιστία. Ήθελε το χατ τρικ. Ο Βλαχοδήμος βγήκε γρήγορα και του έκλεισε το οπτικό πεδίο με αποτέλεσμα το τέλειωμα του Κλώνα να μην είναι εύστοχο.

Στα καπάκια η ΑΕΚ τρώει γκολ. Ολιγωρία της άμυνας ξανά, αλλά και απαράδεκτη αντίδραση του Μπάρκα. Γιατί αυτό που έκανε στο 3-2 για να πιάσει το σουτ του Σεμέδο δεν ήταν εκτίναξη αλλά ανατίναξη...

Η ΑΕΚ από τον παράδεισο επέστρεψε στα Τάρταρα. Άντε μετά να βρεις δυνάμεις να γυρίσεις ξανά το ματς. Χρειάζεται πολύ δύναμη και παίκτες ορεξάτους. Γιατί ο Σιμόες δεν τραβά και κάτι τρέχει με αυτόν, ενώ ο Γαλανόπουλος δεν έχει εξελιχθεί καθόλου φέτος.

Έλειπε ξανά ο Λιβάγια, ναι. Θα συνεχίζει να το πληρώνει για άλλες δύο αγωνιστικές στην Ευρώπη η ομάδα.  Αλλά τι θα γίνει; Θα το λέμε αυτό σε κάθε παιχνίδι;  Και τι θα κάνει η ΑΕΚ στα υπόλοιπα ματς των ομίλων του Champions League; Θα παίζει για την τιμή των όπλων;

Σήμερα ήταν η ευκαιρία και την έχασε. Την άφησε να ξεγλιστρήσει, αυτοκτόνησε, όπως έγραψε το Sportdog στο Match report.

Τουλάχιστον να μείνει συγκεντρωμένη στο πρωτάθλημα. Έρχεται ο Ολυμπιακός και τα πράγματα φέτος είναι αλλιώς. Οι ερυθρόλευκοι έχουν άλλη ομάδα φέτος. Διαθέτουν φρεσκάδα, πάθος, αλλά δεν του βγαίνουν και όλα, όπως φάνηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ χρειάζεται νίκη πάσει θυσία την Κυριακή, για να παραμείνει σε τροχιά τίτλου και κοντά στην κορυφή, για την οποία θα κονταροχτυπηθεί με τον ΠΑΟΚ, όπως και πέρσι.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags