Facebook Pixel Sportdog.gr | Τελικά μας ψεκάζουν
| 2018-10-16 17:44:00

Τελικά μας ψεκάζουν

Sportdog Team
Τελικά μας ψεκάζουν

Ο Στ. Καζαντζόγλου ντεμπουτάρει στο Sportdog.gr και δεν… χαρίζεται.

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου κάνει πρεμιέρα στο sportdog.gr με όσα απίθανα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό που ζούμε. Δεν μπορεί στην Ελλάδα του 2018 να λέγονται τέτοια πράγματα και να μην έχουν βγει οι γνωστοί κύριοι με τα λευκά και τα ανάποδα μανίκια να μαζεύουν κόσμο. Και όμως. Οποιος προσγειώθηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες, διαβάζει και ακούει όσα λέγονται δεξιά και αριστερά δίχως καμία αιδώ, βλέπει την πραγματικότητα που επιχειρούν να προβάλουν και δεν έχει καμία σχέση με όσα συμβαίνουν στην πραγματική ζωή.

Επί μήνες, εξυφαινόταν το αφήγημα για την εξυγίανση. Θαρρείς και όλα ήταν καλώς καμωμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όλοι ήταν ικανοποιημένοι από τους κανόνες ισονομίας που επικρατούσαν και χάλασαν όλα μέσα σε λίγα χρόνια. Θαρρείς και δεν είχαν βιώσει οι Ελληνες φίλαθλοι στο πετσί τους για μια ολόκληρη γενιά, τους Δημητρόπουλους, τους Ποντίκιδες, του Κασναφέρηδες, τους Ευθυμιάδηδες και τους άλλους φίλους τους.

Στο ξεκίνημα της πιο ανταγωνιστικής χρονιάς της τελευταίας δεκαετίας, με τουλάχιστον τρεις ισότιμους διεκδικητές του πρωταθλήματος, διαβάζουμε για την «παράγκα». Διαβάζουμε για  τον ρόλο του Θωμά Μητρόπουλου. Διαβάζουμε για τις άνισες συνθήκες που διεξάγεται το πρωτάθλημα, όταν μόλις λίγες μέρες πίσω, ο Ολυμπιακός περνούσε σκανδαλωδώς από τη Νέα Σμύρνη. Αυτά εκφέρονται από στελέχη του Ολυμπιακού. Μην τσιμπιέστε. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα.

Όλα αυτά μάλιστα, ενώ τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονται σύμφωνα με τα «θέλω» του Ολυμπιακού. Γκρίνιαζε όλη τη χρονιά πέρυσι για ξένους διαιτητές; Ηρθαν ξένοι διαιτητές. Και τι έγινε στο φινάλε; Πάλι γκρίνιαζαν και ανακάλυπταν διεθνείς συνομωσίες επειδή λέει ο Τριτσώνης ήταν παρατηρητής σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Δανού. Μυθικά πράγματα, σχεδόν ακατάληπτα.

Εδώ και χρόνια στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι πως υπάρχει η κανονική ζωή, αυτή που ζούμε εγώ, εσείς, όλοι σας. Και υπάρχει και μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν συγκεκριμένα πρόσωπα και μέσα, ώστε να εμφανίσουν τα δικά τους θέλω. Παρασύρουν κάποιους, δημιουργούν θόρυβο, αλλά όποιος έχει κρίση δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται όσα συμβαίνουν.

Το ζήτημα είναι η εξίσωση των πάντων. Να πειστεί ο κόσμος, πως ότι γίνονταν επί 20 χρόνια, το κάνουν και οι άλλοι. Η ΑΕΚ στην προκειμένη περίπτωση. Θέλουν να πιστέψει ο κόσμος, πως μέσα σε ένα χρόνο η ΑΕΚ κατάφερε να φτιάξει σύστημα ανάλογο εκείνου που διαφέντευε το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 1996 μέχρι και πρόπερσι. Λυπάμαι, δεν θα πάρω.

Η ΑΕΚ έπρεπε να τιμωρηθεί για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αλλά από τη στιγμή που δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους του αγώνα ή των δυνάμεων ασφαλείας, δεν υπήρξε είσοδος στο γήπεδο, δεν υπήρξαν φθορές, αδυνατώ να καταλάβω πως αυτό το ξεχείλωμα της νομοθεσίας από τον δικαστή, μπορεί να μείνει. Εκτός, εάν αναζητούμε ένα δικαστικό έκτρωμα για να δείξουμε πως τα πράγματα άλλαξαν. Μια επίδειξη δύναμης, όπως είχε συμβεί κάποτε διαιτητικά με τον Παπουτσέλη.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags