Facebook Pixel Η τιμωρία έθιξε τον εγωισμό των παικτών της ΑΕΚ
| 2018-10-20 22:00:00

H άδικη τιμωρία την έκανε εγωίστρια – Μην ξεγράφετε την πρωταθλήτρια

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
H άδικη τιμωρία την έκανε εγωίστρια –  Μην ξεγράφετε την πρωταθλήτρια

Όσο και να την πολεμούν, βγάζει αντίδραση η ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι, ότι οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν πιο αποφασισμένοι από ποτέ για να νικήσουν στη Ριζούπολη. Λόγω της αυστηρής και συνάμα άδικης τιμωρίας με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων για τα επεισόδια (που έγιναν εκτός γηπέδου) με Ολυμπιακό, οι κιτρινόμαυροι φάνηκαν πολύ ψυχωμένοι, κάτι φάνηκε από τον όρκο νίκης πριν τη σέντρα σε ένα ματς που δεν ήταν ντέρμπι, περισσότερο συγκεντρωμένοι και ουσιαστικότεροι στο παιχνίδι τους.

Χωρίς να πιάσουν τη μέγιστη απόδοση μάλιστα κατάφεραν να προηγούνται στο πρώτο ημίχρονο του Απόλλωνα, ο οποίος εκτός από την ευκαιρία του Ακόστα στο 33' δεν είχε να επιδείξει τίποτα καλύτερο στο χορτάρι, πέρα από το να καταστρέφει το παιχνίδι της Ένωσης. Αυτή άλλωστε είναι η τακτική κάθε μικρής ομάδας (ιστορική βέβαια η Ελαφρά Ταξιαρχία), να μην αφήνει τον αντίπαλο να αναπτυχθεί.

Η ΑΕΚ με υπομονή προσπάθησε να παίξει το παιχνίδι της. Έκανε παιχνίδι από τα άκρα, προκειμένου να ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων και όταν είδε, ότι οι κυανόλευκοι ήταν καλά στημένοι, τότε επένδυσε στην ποιότητα των παικτών της και στις ατομικές τους εμπνεύσεις. Κάπως έτσι βγήκε το πανέμορφο γκολ του Μάνταλου στο 37'. Συνεργάστηκαν τα δύο δεκάρια (Μάνταλος-Μπακασέτας) που στην ουσία παίζουν εξτρέμ και δημιούργησαν έναν μοναδικό συνδυασμό, με τον αρχηγό της Ένωσης να εκτελεί αποτελεσματικά, ένα τέρμα, το οποίο αναμφισβήτητα θα το δούμε πολλές φορές στο youtube. Δεν θα χορταίνουν να το βλέπουν οι Ενωσίτες, αφού μιλάμε για γκολ ζωγραφιά. Απολαύστε το άλλη μία...

Και επειδή οι κακές γλώσσες μιλούν για κλίκες. Είδαμε στο 13' τον Λιβάγια να προσπαθεί να βρει τον Πόνσε από αριστερά. Σε άλλες περιστάσεις ίσως βλέπαμε τον Κροάτη να διεισδύει περισσότερο στην περιοχή. Επίσης παρατηρήσαμε και δυναμικότερο παίξιμο από ορισμένους παίκτες, όπως ο Σιμόες με τον οποίο υπάρχει θέμα λόγω συμβολαίου, στη Ριζούπολη όμως θύμισε λιγάκι τον κέρβερο που ξέραμε. Μέχρι και ο Μάνταλος έπαιξε δυναμική άμυνα. Χαρακτηριστικό ήταν το τάκλιν που έκανε πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε περισσότερη διάθεση από τους παίκτες να βάλουν τη μπάλα κάτω, να την κυκλοφορήσουν καλύτερα και να δώσουν βαρύτητα στο passing game. Το πως προήλθε δε το 0-2 ήταν όλα τα λεφτά. Η φάση ξεκινά από τον Μάνταλο, ο Κλωναρίδης βγάζει σέντρα ακριβείας και ο Λιβάγια εκτελεί αρχοντικά και απλά.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι η τιμωρία έθιξε πολύ τον εγωισμό των παικτών της ΑΕΚ, οι οποίοι βλέπουν να τους βάζουν εμπόδια για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Και βγάζουν τον ποδοσφαιρικό εγωισμό τους στο χορτάρι. Όχι με δηλώσεις και εμετικές τοποθετήσεις, τύπου Λουτσέσκου.

Στο τέλος πρέπει να γίνει μία αναφορά για τη διαιτησία της αναμέτρησης. Στο 9' ο Χουλτ κόβεται λανθασμένα οφσάιντ. Στο 17' δίνεται φάουλ για χέρι του Μπακασέτα, ενώ η μπάλα πήγε στον ώμο του. Στο 43' κιτρινίστηκε ο Λιβάγια για κράτημα που του έκανε ο Ντούρσο, που τον πήρε αγκαλιά και έκανε το ίδιο και στον Μάνταλο, στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 45' ο Πόνσε υποδείχτηκε εκτός θέσης, ενώ ήταν στην ίδια ευθεία. Η φάση που ο Γρατσάνης εκνεύρισε τους πάντες ήταν όταν έκανε κάκιστη χρήση του πλεονεκτήματος στο 80'. Ο Μάνταλος έβγαλε την πάσα μισό γκολ, αλλά ο ρέφερι είχε σφυρίξει φάουλ, ενώ θα μπορούσε να αφήσει τη φάση να εξελιχθεί. Εδώ ο άνθρωπος δεν έδωσε κόκκινη στον Γκονζάλες που χτύπησε τον αρχηγό της ΑΕΚ εκτός φάσης και το έκανε μετά θέατρο.

Σαν πολλά δεν μαζεύτηκαν τα λάθη εις βάρος της πρωταθλήτριας Ελλάδας; Αυτό βέβαια δείχνει, ότι κανείς δεν έχει ξεγράψει την ΑΕΚ, γι'αυτό και δέχεται πόλεμο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags