Facebook Pixel Δεν είναι Λάζαρος και Βράνιες - Το έδειξε με Μάνταλο ο Μελισσανίδης - Μετράει και το τελευταίο ευρώ
| 2018-10-26 10:10:00

Δεν είναι Λάζαρος και Βράνιες - Το έδειξε με Μάνταλο ο Μελισσανίδης - Μετράει και το τελευταίο ευρώ

Sportdog Team
Δεν είναι Λάζαρος και Βράνιες - Το έδειξε με Μάνταλο ο Μελισσανίδης - Μετράει και το τελευταίο ευρώ

Όταν τα λεφτά είναι δικά σου, τα πονάς και περισσότερο...

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή. Στη σύγχρονη εποχή, κουμάντο κάνουν οι παίκτες. Εκείνοι είναι που έχουν τον έλεγχο των καταστάσεων. Ακόμα και δύο χρόνια πριν τη λήξη του συμβολαίου τους, βάζουν στην…πρίζα τις ομάδες τους για ανανέωση. Ανά πάσα στιγμή, μπορούν να εκδηλώσουν τάσεις φυγής και να αναγκάσουν το κλαμπ, αργά ή γρήγορα να υποκύψει. Μην κοιτάτε την Ελλάδα. Δείτε πώς έτσι σύρθηκε κοτζάμ Λίβερπουλ από τον Κουτίνιο και δεκάδες άλλα παραδείγματα.

Η πίεση υπάρχει στις ομάδες ακόμα και από παίκτες που δεν δίνουν δικαιώματα, όπως ο Σιμόες. Δεν ρίχνει κλεφτές ματιές δεξιά και αριστερά όπως ο Λάζαρος, δεν ψάχνεται για άλλο πρωτάθλημα όπως ο Γιόχανσον, δεν είναι στα όρια του κανονικού ανθρώπου, όπως ο Βράνιες. Θέλει να μείνει. Η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει. Το θέμα είναι το πώς. Με ποιον τρόπο, υπό ποιες συνθήκες.

Η ΑΕΚ δείχνει καθαρά τα τελευταία χρόνια πως επέστρεψε στην ελίτ των κλαμπ. Που εκείνα κανονίζουν την αγορά και δεν εξαρτώνται από τα παιχνιδάκια της αγοράς. Το έδειξε με τον Μάνταλο, κρατώντας τον αρχηγό και κολώνα της ομάδας στην πιο δύσκολη στιγμή του. Το έδειξε με τον Βράνιες, όταν δεν υπέκυψε στα χειμερινά τερτίπια του και τον πούλησε σε τρομερή τιμή. Το έδειξε με τον Λάζαρο, όταν δεν υπέκυψε στα παιχνίδια που έκανε.

Με τον Σιμόες τώρα. Όπως κάθε μεγάλο κλαμπ, η ΑΕΚ οφείλει να αξιολογεί την προσφορά κάθε παίκτη, να αποτιμά την τιμή του μέσα στην ομάδα και στο περιβάλλον και να κάνει τις κινήσεις της. Ο Σιμόες δεν είναι διεθνής, είναι ήδη στα 29, δεν έχει μεταπωλητική αξία. Είναι φανερό φέτος, πως έχει δυσκολίες προσαρμογής στο νέο -πιο επιθετικό και απαιτητικό- τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Δεν απαξιώνω κανέναν παίκτη. Δεν το έκανα ακόμα και όταν υπήρχαν ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που ρίχνονταν στην… αρένα σαν τους Χριστιανούς. Εκτιμώ τον Σιμόες και νομίζω πως έχει να δώσει πολλά. Αλλά το σημαντικό είναι αυτό να συμβεί με τους όρους της ΑΕΚ. Ειδικά αυτή η ομάδα, που έχει υποστεί την καταστροφή και τις συνέπειες της λόγω της ακατάσχετης οικονομικής πολιτικής, οφείλει να προσέχει και το τελευταίο ευρώ που βγαίνει από τα ταμεία της.

Αλλωστε, για να ξέρουμε τι λέμε, όσοι έχουν ζήσει όλες τις εποχές Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, ξέρουν πως του αρέσει να λειτουργεί. Θέλει ομάδες με κορμό που θα μένει για χρόνια. Θέλει Ελληνες παίκτες ή ξένους που δένονται. Θέλει να ανταμείβει τους παίκτες, σύμφωνα με τους στόχους που πετυχαίνει ο σύλλογος. Θέλετε και τη γνώμη μου; Αυτό είναι το σωστό. Όταν τα λεφτά είναι δικά σου, τα πονάς και περισσότερο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags