Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτή θα είναι 11αδα του Ολυμπιακού, απίστευτο τι θα γίνει με Μαρτίνς – «Μπλόκο» Δώνη στον…
| 2018-11-10 19:45:00

Αυτή θα είναι 11αδα του Ολυμπιακού, απίστευτο τι θα γίνει με Μαρτίνς – «Μπλόκο» Δώνη στον…

Sportdog Team
Αυτή θα είναι 11αδα του Ολυμπιακού, απίστευτο τι θα γίνει με Μαρτίνς – «Μπλόκο» Δώνη στον…

Για αυτό έτρεξε στον Καραπαπά ο Λάζαρος!

Κάποιοι φίλοι Ολυμπιακοί μου έλεγαν την Παρασκευή, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ότι παρακάλαγαν να σταματούσε πιο κάτω το «κοντέρ» με τη Ντουντελάνζ ώστε να… περισσέψει παραγωγή τερμάτων για το ντέρμπι. Να μείνει «αποθεματικό» για τον Παναθηναϊκό!

Έτσι με το σταγονόμετρο που βάζουν τα γκολ φέτος οι ερυθρόλευκοι, έχει τρομάξει το μάτι του κόσμου με το δίκιο του και μια που δεν είναι συνηθισμένη αυτούς τους μήνες η εξέδρα να πανηγυρίζει συχνά υλοποίηση τελικών ευκαιριών, προκάλεσε εντύπωση η συχνότητα με την οποία βρήκαν δίχτυα οι παίκτες του Μαρτίνς το βράδυ της Πέμπτης.

Το συμβάν μπορεί να ήταν τυχαίο. Ίσως… έτυχε και πέτυχε που λένε. Το ματς, η βραδιά, το φεγγάρι.

Ενδέχεται να ήταν χαμηλή η αντίσταση του αντιπάλου. «Ντίσνεϊλαντ» την αποκαλούσαν τη Ντουντελάνζ ορισμένοι στο Καραϊσκάκη. Όντως ο βαθμός δυσκολίας που αντιμετώπισε – όπως και στο Λουξεμβούργο πάνω-κάτω – η ελληνική ομάδα δεν είναι το καθοριστικό κριτήριο για να εξάγουμε συμπεράσματα.

‘Βεβαίως όσο και αν λέμε ότι η Ντουντελάνζ είναι ομάδα της… πλάκας, τα αποτελέσματα της στον όμιλο και η γενική εικόνα της δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζω ότι η Μίλαν αγχώθηκε, παρά-ίδρωσε να τη νικήσει στην έδρα της, ενώ και η Μπέτις στο 3-0 του «Βιγιαμαρίν», ήταν χωρίς γκολ στην ανάπαυλα και τα δύο τελευταία μπήκαν στο 80’ και στο 88’. Ο Ολυμπιακός δηλαδή είναι η μόνη μέχρι τώρα ομάδα του ομίλου που την έκανε «του αλατιού» τη Ντουντελάνζ.

Και στο κάτω-κάτω, ο ΠΑΟΚ στον άλλο όμιλο, όπου κατάφερε και βρέθηκε στα πρόθυρα του αποκλεισμού, πλην της Τσέλσι ασφαλώς, τι σόι παραπάνω δυσκολότερη αποστολή είχε εξ αρχής από τους ερυθρόλευκους, κόντρα σε Μπάτε και Βίντι; Όλα να τα αναλογιζόμαστε.’

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στη δυσεύρετη φετινή ευκολία στο γκολ του Ολυμπιακού και στην ευχάριστη έκπληξη της Πέμπτης με την «5άρα».

Έγραφα μετά το «Βικελίδης» ότι θα ήταν ευχής έργο για τους Πειραιώτες να συνέχιζαν όχι με μια απλή νίκη στο Europa, αλλά με ευρύ σκορ ώστε να πάνε με εντελώς άλλο ψυχολογικό αέρα από εκείνον τον… βαρύ κι ασήκωτο ύστερα από τις σερί ήττες με Μίλαν, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και την «κακή» όπως ήρθε ισοπαλία με την ΑΕΚ, στο ντέρμπι των αιωνίων. Και αυτό συνέβη.

Είπαμε πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα, με βάση τον καταγεγραμμένο χορό των χαμένων ευκαιριών, των αμέτρητων φάσεων που κλότσαγαν στα σκουπίδια σε κάθε αγώνα τους οι ερυθρόλευκοι, ότι η αιτία αναζητούνταν και στην κακή ψυχολογία. Μαζί με τη γκίνια.

Είδατε που ο Φετφατζίδης… μισό γκολ έβαλε, αφού αν δεν ήταν στη μέση ο Χασάν δεν επρόκειτο να πήγαινε πάλι η μπάλα στα δίχτυα και το παιδί φαινόταν από τα κοντινά τηλεοπτικά πλάνα πως μονολογούσε… «άι σιχτίρ»! Είχε διώξει, είχε πετάξει τη γκαντεμιά από πάνω του!

Ο Λάζαρος σημείωσε ένα τέρμα σπάνιας ομορφιάς, από τα κορυφαία πάλι της καριέρας του, ωστόσο το πάθος, η ορμή που τον έσπρωξε στο σπριντ του πανηγυρισμού του στην αγκαλιά του Καραπαπά, δεν είχε να κάνει με το γκολ-ποίημα που έβαλε αλλά ξεκάθαρα με την «προφητεία» και επιμονή του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ότι εκείνο το βράδυ θα… γύριζε το φύλλο μετά από… μήνες και ζαμάνια!

Επομένως ο Ολυμπιακός με καλπασμό 5 συνεχόμενων νικών (πρωτάθλημα, Europa, Κύπελλο) και 5 γκολ εναντίον της Ντουντελάνζ, με το κοινό του να γεμίζει το Καραϊσκάκη και τη θεωρητική ανωτερότητα του σε ποιοτικό και βαθύ ρόστερ, αλλά και σε κάθε τομέα έναντι του Παναθηναϊκού, η εκτίμηση μου είναι ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει μια μεγάλη νίκη την Κυριακή.

Και ξέρετε, δε θέλει πολύ, κάπως έτσι, όλοι τους στον ερυθρόλευκο οργανισμό να εκτοξεύσουν τις μετοχές τους από τη μια στιγμή στην άλλη. Προπονητής και παίκτες. Η αμφισβήτηση να πάει στο περιθώριο, να τη διαδεχθεί η αποθέωση και οι καλύτερες μέρες να είναι μπροστά.

‘Εάν ο Ολυμπιακός επαναλάβει μια πειστική, παθιασμένη, γεμάτη ψυχή και ουσιαστική εμφάνιση στο ντέρμπι, καθίστε και θα δείτε, με βεβαιότητα το υπογράφω, όλο το γήπεδο θα φωνάζει το όνομα του Μαρτίνς, οι ελπίδες για τίτλο θα έχουν αναπτερωθεί και κανείς δεν θα θυμάται τι έγινε τον περασμένο μήνα με τις χαμένες 24 τελικές με τον ΠΑΟΚ, την τζάμπα και βερεσέ ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, την απαράδεκτη εμφάνιση και ήττα στην Κρήτη από έναν αντίπαλο που όσες φορές και αν τον ξαναπαίξει ο σοβαρός Ολυμπιακός θα τον νικήσει με πάσα βεβαιότητα.’

Να ανοίξουμε και το κεφάλαιο 11άδα:

  • Κούτρης, Βούκοβιτς, Γκιγιέρμε, που έμειναν εκτός αποστολής την Πέμπτη ώστε να ξεκουραστούν για Παναθηναϊκό.  Για τους δύο πρώτους είμαι πεπεισμένος ότι θα ξεκινήσουν. Δεν θα το πω με σιγουριά για τον Γκιγιέρμε γιατί στον άξονα παρατηρείται ο… καλός χαμός. Να, μάτσο οι «γαμπροί»!
  • Σε αυτή τη φάση πάντως, εάν ο Νάτχο δεν θα είναι έτοιμος και απόλυτα στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, λογίζεται ως σημαντική απώλεια. Ο Δώνης εύλογα θα προσαρμόσει ειδικό πλάνο μπλοκαρίσματος του Φορτούνη, άρα ο Μαρτίνς χρειάζεται να έχει έτοιμη λύση συμπαραστάτης και αναπλήρωσης του Κώστα στο οργανωτικό κομμάτι. Σε αυτό τον τομέα δεν θα μου έκανε καθόλου έκπληξη αν έπαιρνε αποστολή τον Τουρέ (δεν είναι γνωστά τα ονόματα τώρα που συντάσσεται το κείμενο) και μάλιστα του έδινε και χρόνο συμμετοχής!
  • Ο Βούκοβιτς θα γυρίσει στο κέντρο της άμυνας γιατί η τεχνική ηγεσία, ορθά, πάει να τον καθιερώσει ντουέτο με Σισέ.
  • Ο Σα σταθεροποιείται βασικός, επομένως αυτός θα είναι στα γκολπόστ
  • Ξεκάθαρα τα πράγματα στη επίθεση, με Χασάν κορυφή, Λάζαρο και Ποντένσε ακραίους κυνηγούς.  

‘ΤΕΛΙΚΗ πρόβλεψη: Ίδιος άξονας με Θεσσαλονίκη και ίδια 11άδα’

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags