Facebook Pixel Η επόμενη μέρα σε ΠΑΟ και Ολυμπιακό - Τίοντορ και Λόιντ για τους Πειραιώτες
| 2018-11-19 17:05:00

Βόμβες Γιαννακόπουλου - Να προσέξει ο Πασκουάλ - Πρόβλημα στον Ολυμπιακό - Ονοματάρες στη λίστα!

του Pick n' Scroll
Βόμβες Γιαννακόπουλου - Να προσέξει ο Πασκουάλ - Πρόβλημα στον Ολυμπιακό - Ονοματάρες στη λίστα!

Η... πέμπτη περίοδος του μεγάλου ντέρμπι. Ποιες οι εξελίξεις στους «αιώνιους»;

Τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είναι πάντα ξεχωριστά, αλλά το χθεσινό του ΟΑΚΑ δεν έκρινε πράγματα. Οι πρωταθλητές με τη νίκη τους έκαναν ένα βήμα για τη κατάκτηση της πρώτης θέσης στην regular season και τίποτα παραπάνω. Στην Α1 άλλωστε τα πάντα κρίνονται στους τελικούς.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι, που λένε ότι αν έχανε ο Παναθηναϊκός, θα έδιωχνε τον Tσάβι Πασκουάλ. Είναι κάτι, ωστόσο, που δεν θα μάθουμε ποτέ. Οι δηλώσεις, πάντως, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μετά το τέλος του παιχνιδιού, φανερώνουν σχετικά σημάδια.

«Το υλικό είναι εξαιρετικό, είναι αυτό που ζήτησε ο προπονητής. Αυτός πρέπει να βρει τις λύσεις για να παίξουμε καλύτερα στην Euroleague» είπε το αφεντικό της ΚΑΕ, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο μη ικανοποίηση για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Κάτι, που σημαίνει ότι ο Πασκουάλ δεν είναι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην χάσει την θέση του.

Στον Ολυμπιακό το πρόβλημα είναι διαφορετικό. Δεν έχει πρόβλημα ο προπονητής, αλλά το ρόστερ. Για αυτό το λόγο άλλωστε εντείνεται η προσπάθεια απόκτησης γκαρντ. Ήδη μάλιστα τα πρώτα ονόματα κυκλοφόρησαν. Πρόκειται για τον γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς, Τζόρνταν Λόιντ και τον Τζόρνταν Τίοντορ, ο οποίος ανήκει, αλλά δεν παίζει στην Αρμάνι. Έχει προταθεί επίσης ο Καντίμ Αλεν, ο οποίος έπαιξε πέρυσι στους Μπόστον Σέλτικς.

Ο Βασίλης Σπανούλης οδεύει στα 37 του και δεν είναι πια ο ίδιος. Ο Ουίλιαμς-Γκος έχει προσόντα, αλλά έχει και σκαμπανεβάσματα, κάτι λογικό, αφού είναι ρούκι στην Ευρωλίγκα. Ο Μάντζαρης είναι βοηθητικός παίκτης και μένει ο Στρέλνιεκς, ο οποίος είναι εκείνος, που προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα.

Πάντως, για τον Ολυμπιακό δεν έχει χαθεί τίποτα, αφού στην Ευρωλίγκα είναι μέσα στον σχεδιασμό του, ενώ στο πρωτάθλημα τόσες και τόσες φορές έχει χάσει στο ΟΑΚΑ. Κάποιες φορές, όμως, κατάφερε τα τελευταία χρόνια να πάρει στο τέλος την κούπα.

Το συμπέρασμα είναι ότι και οι δύο ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να συγκριθούν με τα μεγαθήρια της Ευρωλίγκας. Την ΤΣΣΚΑ, την Φενέρ και την Ρεάλ. Αν κάνουν κάποιες δυνατές μεταγραφές, τότε μπορεί να τα πλησιάσουν. Η εβδομάδα αυτή, η διαβολοβδομάδα, είναι σίγουρο ότι θα δείξει περισσότερα πράγματα για τους «αιώνιους». Και ίσως φέρει εξελίξεις και στους δύο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags