Facebook Pixel Sportdog.gr | Καίγεται ο Παναθηναϊκός - Πάει για φοβερή κίνηση «Καλάθη» - Ποιος την «πληρώνει»
Μπάσκετ
| 2018-12-01 17:05:00

Καίγεται ο Παναθηναϊκός - Πάει για φοβερή κίνηση «Καλάθη» - Ποιος την «πληρώνει»

του Pick n' Scroll
Καίγεται ο Παναθηναϊκός - Πάει για φοβερή κίνηση «Καλάθη» - Ποιος την «πληρώνει»

Τι γίνεται με το «5»; Ερχονται «καυτές» μέρες.

Ο Παναθηναϊκός πάει από το κακό στο χειρότερο στην Ευρωλίγκα, στα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ. Ολοι πίστεψαν φέτος ότι η επιστροφή στο φάιναλ-φορ, μετά από επτά χρόνια, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Με την εικόνα, όμως, που εμφανίζει μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο θεωρείται αδύνατο.

Γενικώς ο Παναθηναϊκός δεν παίζει καλά φέτος. Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα, όταν απομακρύνεται από το ΟΑΚΑ. Το είχε τα τελευταία χρόνια αυτό το πρόβλημα, το κακό, όμως, είναι ότι συνεχίζεται. Για το τι φταίει, πολλά μπορεί να πει κανείς.

Ω συνήθως η μεγαλύτερη ευθύνη εντοπίζεται στον προπονητή. Και αλήθεια είναι ότι ο Πασκουάλ δεν το πάει καλά το πράγμα. Αν ήταν πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό ή αν είχε ρόστερ με καινούριους, με νέους παίκτες, θα είχε δικαιολογίες. Τώρα, όμως, δεν έχει. Θα περίμενε κανείς η ομάδα του να παίζει καλύτερο μπάσκετ ή μάλλον να είναι πιο αποτελεσματική.

Στον Παναθηναϊκό, πάντως, η δυσφορία δεν είναι μεγαλύτερη για τον Πασκουάλ, αλλά για τον Καλάθη. Τον σούπερ παίκτη, που το καλοκαίρι του ανανεώθηκε το συμβόλαιο για 3 χρόνια με πολύ πάνω από 2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο Καλάθης κάνει τραγική χρονιά στην Ευρωλίγκα και αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς του. Φαίνεται και από την εικόνα που παρουσιάζει: καμία σχέση έχει με τον παίκτη, που μάγεψε στην περυσινή διοργάνωση.

Φέτος ο 29χρονος γκαρντ έχει 8.7 πόντους ανά ματς με 40% στα δίποντα, 18.2% στα τρίποντα και 38.9% στις βολές. Αν αυτοί δεν είναι άθλιοι αριθμοί, ποιοι είναι; Γιατί μιλάμε για έναν σούπερ παίκτη, για έναν από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, για το βαρόμετρο του Παναθηναϊκού.

Οι πρωταθλητές έχουν πέσει με τα μούτρα για το πως θα βελτιώσουν την κατάσταση και στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέραμε και χθες, εξετάζουν ενδελεχώς την αγορά. Ψάχνουν για έναν παίκτη, που να βοηθάει ουσιαστικά τον Καλάθη και όχι τύπου Λεκαβίτσιους.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βιαστεί γενικά γιατί έχει μπροστά του έξι παιχνίδια, από τα οποία τα πέντε είναι φωτιά. Εχει να παίξει με Φενέρ (εντός), με Ρεάλ (εκτός), με Αρμάνι (εντός), με ΤΣΣΚΑ (εντός) και με Ολυμπιακό (εκτός). Μόνο το εντός έδρας παιχνίδι με την Νταρουσάφακα είναι εύκολο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags