Facebook Pixel Sportdog.gr | Κατσουράνης: Δούλεψε άοκνα, πρόσφερε, λάθεψε, δίχασε και έριξε πίσω του μαύρη πέτρα!
| 2018-12-03 08:25:00

Κατσουράνης: Δούλεψε άοκνα, πρόσφερε, λάθεψε, δίχασε και έριξε πίσω του μαύρη πέτρα!

Sportdog Team
Κατσουράνης: Δούλεψε άοκνα, πρόσφερε, λάθεψε, δίχασε και έριξε πίσω του μαύρη πέτρα!

Μετέωρα, πλέον, τα «βήματα» της διασπασμένης «Παναχαϊκής Συμμαχίας».

Η παραίτηση του Κώστα Κατσουράνη από την τεχνική διεύθυνση της Παναχαϊκής, για όσους έβλεπαν με έμπειρο μάτι τα δρώμενα στα ενδότερα της Πατραϊκής ομάδας, ήταν αναμενόμενη. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, είχαμε αφήσει να εννοηθεί εδώ, στη sportdog.gr, πριν από ένα μήνα.

Έφυγε, λοιπόν, ο «Κατσουρ» κι άφησε πίσω του… συντρίμμια, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι χωρίς να είναι ο μόνος υπεύθυνος. Αντίθετα, έχει σπουδαία προσφορά στη μετάβαση της Παναχαϊκής από την ανυποληψία στην μέχρι πρότινος αξιοπιστία. Και παραιτήθηκε, διότι διέκρινε ότι είναι επίφοβη η τωρινή της κατάσταση, από την ώρα που είναι διασπασμένη η «Παναχαϊκή Συμμαχία», ενώ προ μηνός εγκατέλειψε την Προεδρία της ΠΑΕ ο Κώστας Μπακαλάρος και πυκνά μαύρα οικονομικά σύννεφα- προβλήματα έκρυψαν τον ουρανό της.

Ο απλήρωτος επί 7 μήνες Κατσουράνης υπερέβη κάθε όριο υπομονής. Αυτή είναι μία αλήθεια που ουδείς μπορεί να του… πάρει. Άσχετα αν προβλεπόταν αμοιβή για τα καθήκοντά του, ουδέποτε έδωσε την αίσθηση ότι «καιγόταν» να πληρώνεται στην ώρα του. Σαν υπέρμετρα φιλόδοξο άτομο ένοιωθε ότι τον «πρόδιδαν» εκείνοι οι «σύμμαχοι» που τον… στήριζαν!

Στη σούμα, ο Κατσουράνης έφτιαξε τις δύο πρώτες χρονιές αξιόλογα «ρόστερ» και συνέβαλε καθοριστικά για ν’ απαντήσουν οι «ροσονέρι» συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία και αποδυτηριακή ταυτότητα. Βγήκε, επίσης, στον κόσμο, μπήκε στα σχολεία και επανέφερε τον ενθουσιασμό στην κερκίδα.

Πρόσφερε έργο, είναι καταγεγραμμένο και πιστωμένο. Ατύχησε, όμως, γιατί οι «σύμμαχοι» πέρυσι το Δεκέμβριο διασπάσθηκαν, επειδή ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας αξίωσε και επέβαλλε να στηριχθεί επίσημα από την «Παναχαϊκή Συμμαχία» η παράταξή του στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Ατύχησε, λοιπόν, τότε ο Κατσουράνης, αλλά στη συνέχεια λάθεψε κιόλας. Και μάλιστα εις διπλούν. Αφ’ ενός γιατί τάχθηκε στο πλευρό του Μαρλαφέκα, ως μη όφειλε, και αφ’ ετέρου διότι στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, που το ταμείο της ΠΑΕ ήταν άδειο, δεν «πάτησε πόδι» ώστε να γίνουν 2-3 «βαρβάτες» μεταγραφές που θα είχαν συμβάλει στην άνοδο της Παναχαϊκής στη Superleague. Βολεύτηκε τότε με τον «παροπλισμένο» Βασιλείου και τον Ντάσιο. Ειδικά, ο πρώτος σαν φορ δεν μπορούσε να υπηρετήσει της αυξημένες ανάγκες του πρωταθλητισμού.

Πάντως, τότε ήταν που εμφανίσθηκε στο διοικητικό προσκήνιο ο Κώστας Μπακαλάρος. Ήταν «ζεστός» από την αρχή και σ’ ένα εξάμηνο «έσπρωξε» μισό εκατομμύριο ευρώ στην ΠΑΕ! «Κολλημένος» στον Μαρλαφέκα ο Κατσουράνης δεν «είδε» ποιο ήταν το μέλλον.

Κι όχι μόνο. Πριν αρχίσει το πρωτάθλημα σε μια συνέντευξη τύπου «άδειασε» τον Πρόεδρο! Ο Μπακαλάρος είπε ότι η Παναχαϊκή θα είναι διεκδικήτρια του τίτλου και ο Κατσουράνης διαφώνησε!

Απειρία, όχι τίποτε άλλο. Εκεί αγόρι μου αφήνεις την άποψη του Προέδρου «άθικτη». Ούτως ή άλλως σε βόλευε. Μόνο και μόνο για να προστατεύσει ο Μπακαλάρος τον εγωισμό του και να μην φανεί ανακόλουθος στα μάτια των φιλάθλων, θα συνέχιζε να τα «σπρώχνει». Σ’ εκείνη, λοιπόν, τη συνέντευξη έγινε η μεγάλη ζημιά. Δεν μπορούσαν πλέον να συνυπάρξουν ο Μπακαλάρος και ο «υπονομευτής» του. Πήρε, λοιπόν, την απόφαση ο Πρόεδρος ν’ απολύσει τον Κατσουράνη! Ίσχυε η απόφαση το βράδυ, αλλά το επόμενο πρωί ανατράπηκε. Ο Μπακαλάρος θεωρώντας εμπαιγμό την ανατροπή, παραιτήθηκε! Τότε, Μαρλαφέκας και Κατσουράνης αναζήτησαν σωσίβιο στην εταιρεία αθλητικών ειδών ένδυσης Capelli. Επλανάτο για δυο- τρεις εβδομάδες η εντύπωση ότι η Capelli θα «έμπαινε» πλειοψηφικά στην ΠΑΕ. Τζίφος, όμως, η απόπειρα εξεύρεσης συμπαίκτη. Είχε πια πεισθεί ο Κατσουράνης ότι δεν μπορούσε να βγει η χρονιά με ψέματα. Προ πολλού, άλλωστε, είχε συνειδητοποιήσει ότι ο Μαρλαφέκας δεν επροτίθετο να πάρει στην πλάτη του το οικονομικό βάρος της χρονιάς.

Επιμύθιο: Ο Κατσούρ που έδωσε όλο του το «είναι» για να πετύχει το εγχείρημα της νέας Παναχαϊκής, κάνοντας και λάθη, είχε ποντάρει σε…. κουτσό άλογο! Φέτος δε, είχε υποχωρήσει η κάψα του και φαινόταν σαν… αγγαρεία ο ρόλος του.

Έμενε μέχρι να… φύγει, καθώς είχε αντιληφθεί ότι το μακροχρόνιο πλάνο του για μία νέα, δομημένη σε Ευρωπαϊκά καλούπια, Παναχαϊκή δεν μπορούσε να συμβαδίσει με τη «στασιμότητα» της Β’ Εθνικής. Εδώ που τα λέμε, δεν στέκει η ομάδα της τρίτης πόλης της χώρας να είναι εξαφανισμένη από το χάρτη της Σουπερλίγκας μια ολόκληρη 15ετία…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags