Facebook Pixel Sportdog.gr | Τραγωδία από οπαδική βία – Θα θρηνήσουμε νεκρό – Οι υπεύθυνοι για τους ανεγκέφαλους είναι οι…
| 2018-12-04 16:58:00

Τραγωδία από οπαδική βία – Θα θρηνήσουμε νεκρό – Οι υπεύθυνοι για τους ανεγκέφαλους είναι οι…

Τραγωδία από οπαδική βία – Θα θρηνήσουμε νεκρό – Οι υπεύθυνοι για τους ανεγκέφαλους είναι οι…

Άρρωστη λογική και δράση που θα οδηγήσει στα χειρότερα.

Θα θρηνήσουμε νεκρό. Δεν είναι καθόλου πλάκα. Δεν είναι πια αστείο. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι χώροι που έχουν μείνει ανεπηρέαστοι από αυτή την τυφλή οπαδική βία, είναι τα δημοτικά σχολεία.

Τα επεισόδια στους δρόμους και στις γειτονιές είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Τα ραντεβού θανάτου βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του αστυνομικού δελτίου και η ίδια η Αστυνομία επικοινωνεί πως στα μάτια μας εκτυλίσσονται τα μισά περιστατικά από αυτά που προγραμματίζονται. Τα άλλα μισά ή και παραπάνω, τα προλαβαίνουν οι Αρχές. Δεν έχουμε λόγο να μην τους πιστέψουμε. Και τα μισά να μην προλαβαίνουν, και ένα μόνο ραντεβού θανάτου να αποσοβήσουν, είναι μεγάλη δουλειά. Γλιτώνουμε από τραυματίες στην καλύτερη περίπτωση.

Η έξαρση είναι πρωτοφανής. Ραντεβού στην Καλλιθέα, επειδή παίζει βόλεϊ ο ένας «αιώνιος». Καρτέρι στο λιμάνι, πριν το καράβι των οπαδών αναχωρήσει για την Κρήτη, σύμπραξη με τους Ολλανδούς για να πάμε να «σκοτωθούμε» με άλλους Έλληνες, οι οποίοι είναι διαφορετικής οπαδικής… φυλής. Τυφλά μαχαιρώματα με κασκόλ της… αντίπαλης ομάδας, ώστε να προσεγγίσουμε πιο εύκολα τα υποψήφια θύματα.

Είναι –ΔΥΣΤΥΧΩΣ- μαθηματικά βέβαιο ότι αν δεν βρεθεί τρόπος από την Πολιτεία, τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, τους διαιτητές, τους ποδοσφαιριστές, τους παράγοντες, ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ, να αλλάξει αυτό το άρρωστο περιβάλλον, θα θρηνήσουμε θύμα ή θύματα.

Τελευταίο σοκαριστικό κρούσμα, στην Καβάλα. Μαζεμένοι σε ένα καφενείο έβλεπαν οι θαμώνες το Άρης-Παναθηναϊκός. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τι έγινε στα 95 αυτά λεπτά, απαραίτητο όμως είναι να σκεφτούμε και να προλάβουμε τα δεινά που έρχονται.

Έφυγε, λέει, ένας 53χρονος από το καφενείο, πήγε σπίτι του και επέστρεψε με καραμπίνα. Το καταλαβαίνετε; Γύρισε στο καφενείο ο άνθρωπος με καραμπίνα. Όλα αυτά είναι σημάδια μηδαμινού ανοσοποιητικού συστήματος, είναι ενδείξεις συμφοράς. Ναι, κανένα διαιτητικό λάθος δεν δικαιολογεί συμπεριφορές σαν αυτήν.

Για αυτό όμως το βασίλειο έχουμε βάλει όλοι το χεράκι μας λίγο-πολύ. Μα περισσότερο όσοι «φροντίζουν» και φορτώνουν τους ανεγκέφαλους με την προκλητική τους συμπεριφορά. Πραγματικά, με όλα αυτά που συμβαίνουν μέσα και έξω από τα γήπεδα, νομίζει κανείς πως μόνο σε ευρωπαϊκή χώρα δεν ζει.

Εξυπακούεται πως όλα τα παραπάνω είναι τα… βασικά, τα αυτονόητα που όμως είναι κουραστικά να λέγονται και να προβάλλονται σαν επιχειρήματα. Όταν η λογική, άλλωστε, παίρνει χαρακτήρα επιχειρηματολογίας, τότε η παράνοια έχει εγκαθιδρύσει το δικό της βασίλειο. Αυτό της βίας που θα φέρει τραγωδία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags