Facebook Pixel Sportdog.gr | Γι’ αυτό έχασε στο Κάουνας - Αυτός του έλειπε - Τον φέρνει ο Μπλατ - Δύο ονοματάρες
Μπάσκετ
| 2018-12-06 23:00:00

Γι’ αυτό έχασε στο Κάουνας - Αυτός του έλειπε - Τον φέρνει ο Μπλατ - Δύο ονοματάρες

του Pick n' Scroll
Γι’ αυτό έχασε στο Κάουνας - Αυτός του έλειπε - Τον φέρνει ο Μπλατ - Δύο ονοματάρες

Έκανε... μπαμ απέναντι στη Ζαλγκίρις. Έρχεται κι αλλάζουν όλα.

Το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού σταμάτησε στο Κάουνας. Στο μέρος, δηλαδή, που είδε τα όνειρά του πέρυσι για συμμετοχή στο φάιναλ-φορ να πηγαίνουν περίπατο. Η Ζαλγκίρις για μία ακόμη φορά αναδείχθηκε σε εφιάλτη για τους Πειραιώτες, κερδίζοντας τους με 83-75 και κάνοντας βήμα προς τα μπροστά. Βήμα για την είσοδο στην οκτάδα, αφού είχε χάσει πολύτιμος έδαφος με τις πέντε εντός έδρας ήττες, που είχαν προηγηθεί. 

Ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο και βασιζόμενος στα τρίποντά του κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα 8 πόντων. Προβάδισμα, όμως, που ήταν μικρό βάσει της εικόνας των δύο ομάδων σε αυτό το διάστημα. Ηταν μικρό, γιατί οι Πειραιώτες άγγιξαν το τέλειο στο πρώτο ημίχρονο στην επίθεση. Με τον Γιώργο Πρίντεζη να κάνει παπάδες και την ομάδα του να τελειώνει το εικοσάλεπτο χωρίς λάθος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, τα πράγματα ήρθαν τούμπα. Η Ζαλγκίρις έπαιξε περισσότερο ξύλο, πήγε πιο πολύ στην επαφή και την ίδια ώρα μπήκε στο καλάθι του Ολυμπιακού. Τρίποντα δεν έβαζε, έκανε, όμως, την δουλειά της μέσα στην ρακέτα. Είτε με κοντούς, είτε με ψηλούς. Οι «ερυθρόλευκοι» εκεί, που δεν είχαν κάνει λάθος στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη έγινε το άκρως αντίθετο. Και στην επίθεσή τους δεν βρήκαν ούτε στο μισό τις λύσεις, που είχαν στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Εγινε έτσι φανερή για μία ακόμη φορά η απουσία ενός ακόμη παίκτη. Περισσότερο γκαρντ στην παρούσα φάση παρά ψηλού. Και ο Ολυμπιακός δεν θα αργήσει να καλύψει αυτό το κενό, αφού έχει κάνει την σχετική διεργασία. Ο Τζόρνταν Λόιντ των Τορόντο Ράπτορς είναι αυτός, που ακούγεται τελευταία πιο πολύ, ενώ στη λίστα του Ολυμπιακού είναι και ο πρώην πλέι-μέικερ των Μαϊάμι Χιτ, Μπριάντε Ουέμπερ.

Ο Ολυμπιακός δεν καταστρέφεται με την ήττα στο Κάουνας, αλλά έχασε μία καλή ευκαιρία για να μπορέσει στο τέλος να πλασαριστεί στην 4η ή 5η θέση. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags