Facebook Pixel Πολύ καλοί Τουπάν και Στέρλνιεκς - Θέλει έναν combo γκαρντ ο Ολυμπιακός
Μπάσκετ
| 2018-12-13 21:12:00

«Χαμός» στο ΣΕΦ - Έσκασε η πρώτη «μεταγραφή» - Κοντός που κάνει τη διαφορά - Έρχεται κι άλλος

του Pick n' Scroll
«Χαμός» στο ΣΕΦ - Έσκασε η πρώτη «μεταγραφή» - Κοντός που κάνει τη διαφορά - Έρχεται κι άλλος

Λύνονται τα χέρια του Μπλατ και γεμίζει το οπλοστάσιο. 

Ολυμπιακός - Εφές Αναντολού - Αξέλ Τουπάν: Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του, επιστρέφοντας στις νίκες στην Ευρωλίγκα και κάνοντας ένα ακόμη βήμα, όχι μόνο για την οκτάδα, αλλά και για την πεντάδα της κανονικής περιόδου. Οι Πειραιώτες έχουν στοχεύσει στην τέταρτη και την πέμπτη θέση, και η νίκη επί της Εφές είναι προς αυτή την κατεύθυνση. 

Οι Τούρκοι, παίζοντας χωρίς τον σπουδαίο, Ροντρίγκ Μπομπουά, ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικοί και δεν ήθελαν και πολύ να πάρουν το διπλό. Βασίλιε Μίσιτς και Σέιν Λάρκιν συνέθεσαν ένα μαγικό δίδυμο, που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην ομάδα του Πειραιά. Σε ένα ματς, όμως, που κρίθηκε οριακά, έπαιξε ρόλο η φρεσκάδα στα τελευταία λεπτά.

Ο Μίσιτς με τον Λάρκιν, παίζοντας συνεχώς, δεν πήραν καλές αποφάσεις στο τέλος. Ο Ντέιβιντ Μπλατ, όμως, στο τελευταίο τρίλεπτο έριξε στο παρκέ τους Στρέλνιεκς και Πρίντεζη, έχοντας έτσι στην τελική ευθεία φρέσκα πόδια, χέρια και μυαλά. Στο τέλος ο Στρέλνιεκς ήταν εκείνος, που στην ουσία έκρινε το παιχνίδι με το μυαλωμένο του παιχνίδι, με τις σωστές αποφάσεις, που πήρε.

Εκείνος, πάντως, που έκανε γενικά την διαφορά ήταν ο Αξέλ Τουπάν. Ο Γάλλος γκαρντ-φόργουορντ, που λόγω τραυματισμού είχε απουσιάσει από τα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ έδωσε λύσεις στο επιθετικό κομμάτι με τα τρίποντά του, αλλά το βασικότερο είναι ότι έβγαλε ενέργεια και άμυνες στην τέταρτη περίοδο, οπότε και κρίθηκαν τα πάντα.

Είναι, πάντως, ολοφάνερο ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν ακόμη κόμπο γκαρντ, αν θέλει υπέρβαση στην Ευρωλίγκα. Ο Σπανούλης έχει τα καλά και τα άσχημά του σημεία, το ίδιο (λόγω απειρίας όμως) ο Ουίλιαμς-Γκος, με τον Στρέλνιεκς να είναι η πιο σταθερή δύναμη. Ο Μάντζαρης έχει προσόντα, αλλά δεν τα δείχνει. 

Αλλωστε όπως έχει πει και ο Ντέιβιντ Μπλατ παρακολουθεί την αγορά. Και συμπληρώνουμε εμείς ότι είναι πιθανό μέχρι το τέλος του μήνα να έχει αποκτηθεί παίκτης. Οι Πειραιώτες κοιτάζουν την αγορά του NBA και της G-League, αλλά ρίχνουν ματιές και στο πρωτάθλημα της Κίνας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags