Facebook Pixel ΑΕΚ - Μαρίνος Ουζουνίδης: Απίστευτο αυτό που κάνει ο Ουζουνίδης - Τι περιμένει; - Τεράστιο πρόβλημα
| 2018-12-17 11:29:00

Απίστευτο αυτό που κάνει ο Ουζουνίδης - Τι περιμένει; - Τεράστιο πρόβλημα - Εχθρική διαιτησία

Sportdog Team
Απίστευτο αυτό που κάνει ο Ουζουνίδης - Τι περιμένει; - Τεράστιο πρόβλημα - Εχθρική διαιτησία

Πού να παίξεις μπάλα στο βοσκότοπο; Αυτό είναι το σωστό για την ΑΕΚ.

ΑΕΚ - Μαρίνος Ουζουνίδης: Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό, γιατί δεν υπάρχει και κανένας λόγος να αναφερόμαστε συνεχώς στα ίδια και στα ίδια. Η ΑΕΚ στη Λάρισα απογοήτευσε. Για ακόμα μια φορά. Κάποιοι βάλλουν κατά της διοίκησης, άλλοι κατά του προπονητή, μερικοί τα έχουν με παίκτες. Προφανώς και όλοι αυτοί, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, έχουν μερίδιο ευθύνης για την εικόνα απελπισίας που αναδίδει κάποιες φορές η ΑΕΚ. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως ορισμένοι φέρονταν μετά τη Λάρισα, θαρρείς και ανακάλυψαν την Αμερική. Λες και περίμεναν, πως ένα μαγικό τρόπο, χτυπημένη από όλα τα προβλήματα και δίχως ενίσχυση, μπορεί να αλλάξει την εικόνα που παρουσιάζει με θλιβερή σταθερότητα εδώ και δύο μήνες.

Η ΑΕΚ έχει τεράστια κενά. Έγιναν ακόμα μεγαλύτερα, από τη στιγμή που τέθηκαν εκτός πλάνων οι τρεις. Σας θυμίζω, πως οι τρεις ήταν βασικότατοι σε όλο το προηγούμενο διάστημα. Παρόντες στα καλά και στα κακά της ΑΕΚ, παίκτες σημαντικοί που ήταν φορτισμένοι να κάνουν τη διαφορά, ο καθένας στο χώρο του. Χωρίς αυτούς, με τον Μάνταλο επίσης νοκ άουτ, οι επιλογές ήταν εκ των πραγμάτων περιορισμένες. Αν σε αυτές προσθέσει κάποιος τον τραγικό βοσκότοπο που κάποιοι εμφάνισαν ως γήπεδο μεγάλης κατηγορίας και την εχθρική διαιτησία του Ζαχαριάδη, που έκοψε με απίστευτα προκλητικό τρόπο την ΑΕΚ σε 1-2 περιπτώσεις (ειδικά εκεί που ο Γιαννιώτας έχει περάσει δύο και φεύγει στην κόντρα) τότε γίνεται εύκολα κατανοητό τι συνέβη.

Ωστόσο, αυτό που δεν μπορεί να κατανοήσει το μυαλό μου, είναι κάποια πράγματα που δεν κάνει ο Ουζουνίδης. Είναι εκείνος που είχε πει μετά το Αγρίνιο, πως θα πάρει αποφάσεις και θα πορευθεί με αυτούς που πραγματικά θέλουν να παίζουν. Τις επόμενες μέρες, επειδή συνέπεσε και η ιστορία των τριών, ξεκαθάρισε πως δεν κόπηκαν ως προβλήματα. Εκτοτε, παίζουν συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι. Και ας εμφανίζονται παίκτες δύο ταχυτήτων. Αυτοί που δεν μπορούν και αυτοί που δεν καίγονται. Που δεν βάζουν τα πόδια στη φωτιά, που δεν δείχνουν να σκυλιάζουν για να βγει η ΑΕΚ αλώβητη. Τι περιμένει ο Ουζουνίδης για να πάρει αποφάσεις;

Επίσης, πότε θα επιχειρήσει να εμφανίσει κάτι διαφορετικό από αυτό που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι. Αυτό το περίφημο 4-4-2 ήταν λειτουργικό, οδήγησε στους ομίλους, αλλά πλέον δεν προσφέρει λύσεις. Η ΑΕΚ είναι εγκλωβισμένη, δίχως φρεσκάδα, μυαλό και λύσεις. Δεν έχει τρόπο να δημιουργήσει. Δεν έχει τρόπο να αμυνθεί αποτελεσματικά. Και; Τι άλλο έχει να εμφανίσει η ΑΕΚ; Ποιο νέο σχηματισμό, ποιο ανακάτεμα της τράπουλας, ποια λύση; Κανένα. Η 11άδα μοιάζει να μην αλλάζει με τίποτα, ακόμα και οι αλλαγές είναι προδιαγεγραμμένες, το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Οσο και αν πολλοί διψούν για «αίμα» σε αυτήν τη φάση, εκτιμώ πως το πιο σωστό που έχει να κάνει η ΑΕΚ είναι να περάσει αλώβητα τα δύο ματς που της έχουν απομείνει ως το φινάλε της χρονιάς. Να πάρει τους παίκτες για την ενίσχυση που έχουν αναδειχθεί ως στόχοι και στη συνέχεια να βρει τις λύσεις. Και αν ο Ουζουνίδης μπορεί, ας δείξει τι μπορεί να κάνει. Τώρα, κινήσεις πανικού δεν έχουν κανένα νόημα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags