Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Κώστας Γκόντζος:«Αυτή είναι η φετινή μεγάλη δύναμη - Μη λέμε βλακείες στον κόσμο»
| 2018-12-18 15:11:00

Ανάλυση που θα σε αφήσει άφωνο: «Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη του ΠΑΟ - Μη λέμε βλακείες στον κόσμο»

του Κώστα Γκόντζου
Ανάλυση που θα σε αφήσει άφωνο: «Αυτή είναι η μεγάλη δύναμη του ΠΑΟ - Μη λέμε βλακείες στον κόσμο»

Ας τα κρατήσουν σαν ευαγγέλιο αυτά καλά στο μυαλό τους.

Παναθηναϊκός - Κώστας Γκόντζος: Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, η νίκη και ο τρόπος που ήρθε αυτή, μιλούν πολύ ξεκάθαρα για το τι είναι ο φετινός Παναθηναϊκός και κυρίως γιατί πάει τόσο καλά μέχρι τώρα.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός.

Επίσης στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε την τύχη με το μέρος του.

Ταυτόχρονα έδειξε να μην αντέχει από κάποιο σημείο και μετά στην πίεση και την ένταση με την οποία κυνήγησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα ο Ατρόμητος.

Στο ίδιο παιχνίδι που συνέβησαν όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός κέρδισε.

Η παραδοξότητα που παρουσιάζει για πολλοστή φορά φέτος η ομάδα του Γιώργου Δώνη και το ότι παρά τα αρκετά μέτρια παιχνίδια της έχει καταφέρει να μην αποτυπώνεται αυτό στα αποτελέσματα και στη συνολική κατάσταση της ομάδας, έχει την εξήγησή της.

Κι αυτή είναι το ότι αυτός ο Παναθηναϊκός έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, αλλά και των δυνατοτήτων που έχει σαν ομάδα.

Αυτό είναι το βασικό ατού του φετινού Παναθηναϊκού και αυτό είναι που τον κάνει να διαφέρει τόσο πολύ από τις προηγούμενες ομάδες του τριφυλλιού τα τελευταία χρόνια.

Κι αυτό το κατάφερε ο Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα το ποδοσφαιρικό του τμήμα, γιατί ακριβώς μπόρεσε να μείνει «κλεισμένο στον εαυτό του» και να δουλέψει παλεύοντας με τις αδυναμίες του για τις οποίες έχει πλήρη επίγνωση.

Ας μη γελιόμαστε κι ας μην παρασυρόμαστε από όσα διαβάζουμε και ακούμε μετά από κάθε νίκη του Παναθηναϊκού.

Ούτε φοβερή και τρομερή ομάδα έχει ο Παναθηναϊκός, ούτε κανένα φοβίζει ή κάνει να… τρέμει με την παρουσία του, ούτε φυσικά… Θεοί και δαίμονες δεν έχουν τίποτε άλλο αυτή την στιγμή στο μυαλό τους εκτός από το να αδικήσουν, να σφάξουν και να σταματήσουν την… πράσινη προέλαση.

Και πάνω απ’ όλα και παρ’ όλα όσα έχει πετύχει και έχει δείξει αυτή η ομάδα, δεν είναι ακόμα… κανονικός Παναθηναϊκός και δεν προβλέπεται και να μετατραπεί σε τέτοιον άμεσα.

Κανονικός Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι ακόμα μια ομάδα που έχει σαν… μητέρα των μαχών το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για το ποιος θα… πιάσει την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα.

Κανονικός Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι μια ομάδα που δεν έχει τη δυνατότητα ναα στελεχωθεί στοιχειωδώς σε επίπεδο διοίκησης αλλά και ποδοσφαιρικού τμήματος.

Κανονικός Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι μια ομάδα που… αν η μισή της καρδιά στα γήπεδα βρίσκεται η… άλλη μισή μπαινοβγαίνει στα δικαστήρια και στις αίθουσες διακανονισμών μπας και γλιτώσει την επόμενη τιμωρία και πάρει αδειοδότηση.

Και τέλος κανονικός Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι μια ομάδα… αποκλεισμένη δια νόμου απ’ την Ευρώπη που ζει με όνειρο και την ελπίδα να μην αποδειχθεί μούφα και απάτη ο κάθε Παϊρότζ που «ακούγεται» ότι θέλει να τον πάρει, να επενδύσει, να τον σώσει και να τον εκτοξεύσει.

Μην λέμε λοιπόν βλακείες στον κόσμο, πατώντας και αξιοποιώντας την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα στην ομάδα, παρ’ όλες αυτές τις αντίξοες και αντιποδοσφαιρικές συνθήκες.

Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή, είναι ένα καλοδουλεμένο μέτριο σε ποιότητα και δυνατότητες ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά που ταυτόχρονα έχει ένα τεράστιο ατού.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν σ’ αυτό με πρώτο τον προπονητή και τους παίκτες, δεν πετάνε στα σύννεφα, δεν παριστάνουν τους έτσι και τους αλλιώς, δεν καμώνονται πως είναι έτοιμοι να τα σαρώσουν όλα αλλά τους… σταματάει η… γκίνια και το… άτιμο τα σύστημα, δεν πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον κόσμο «στηριγμένοι και υποστηριζόμενοι» από ένα άμπαλο δήθεν επικοινωνιακό και «ακραιφνώς και αγνο Παναθηναϊκό» σύστημα.

Και πάνω απ’ όλα και κυρίως, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν δουλεύουν για να… αξιοποιήσουν επικοινωνιακά και για δικό τους προσωπικό όφελος τα όποια αποτελέσματα επιτυγχάνουν, αλλά αντιθέτως, αξιοποιούν τα όποια προσόντα έχουν σαν άτομα και σαν ομάδα δουλεύοντας για να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα.

Αυτή λοιπόν είναι η μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού.

Το ότι οι άνθρωποι της ομάδας, ξέρουν ότι έχουν σαν σημείο αναφοράς μια μέτρια σε επίπεδο και δυνατότητες ομάδα και γι’ αυτό ακριβώς έχουν επιλέξει να δουλέψουν σκληρά, να συμπεριφερθούν ποδοσφαιρικά και κυρίως ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ και να προσπαθήσουν μέσα απ’ αυτή τη δουλειά, να αντέξουν στις δυσκολίες και τα στραβές και να πολεμήσουν όσο πο σκληρά μπορούν για να πετύχουν τα καλύτερο δυνατό.

Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη ομάδα δεν πρόκειται να «κλονισθεί» εντυπωσιακά από οποιοδήποτε στραβό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και αποτελεί και θα αποτελεί σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο και γι’ αυτό τέλος θα συνεχίσει να παίρνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι καλύτερο μπορεί μέσα στα γήπεδα.

Απλά επαναλαμβάνω ένα πράγμα, που είτε έγινε λόγω συγκυριών, είτε έγινε γιατί αποτέλεσε συγκεκριμένη επιλογή κα φιλοσοφία των ανθρώπων της ομάδας, είναι αυτό που έχει κρατήσει όρθια και «κανονική στα μέτρα του δυνατού» αυτή την ομάδα.

Το ότι από το ξεκίνημά της και ευτυχώς ακόμα και μέχρι τώρα, είναι «κλεισμένη ερμητικά στον εαυτό της», δουλεύει με ποδοσφαιρικό μυαλό και πάνω απ’ όλα μέχρι τώρα δεν έχει επιτρέψει σε κανένα ούτε να… μιλάει εκ μέρους της, ούτε να αυτοαναγορευθεί σε… προστάτη της.

Ας τα κρατήσουν σαν ευαγγέλιο αυτά καλά στο μυαλό τους, ας συνεχίσουν να πατάνε γερά πάνω σ’ αυτά εκεί στην ομάδα και από κει και πέρα δεν έχουν τίποτε ούτε να φοβηθούν ούτε να… μετρήσουν.

Το πράγμα θα πάει μόνο του εκεί που… πρέπει να πάει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάει για τη... μεταγραφή της ζωής του ο Διούδης - Αυτός τον θέλει μετά τα «όργια» - Θα μείνεις

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags