Facebook Pixel Δημοσθένης Καρμοίρης - Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου: Να το βουλώσουν τα ασπρουλιάρικα φασιστοειδή - Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ - Πίσω ο Μήτρογλου!
Ποδόσφαιρο
| 2018-12-18 19:44:00

Να το βουλώσουν τα ασπρουλιάρικα φασιστοειδή - Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ - Πίσω ο Μήτρογλου!

Sportdog Team
Να το βουλώσουν τα ασπρουλιάρικα φασιστοειδή - Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ - Πίσω ο Μήτρογλου!

Μπαμπέσικα την έφαγε η ΑΕΚ. Δε γίνεται ξανά Τουρέ και Μιραλάς.

Δημοσθένης Καρμοίρης - Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου: Όταν δεν σκουντουφλάς πάνω σε ογκόλιθους τύπου Τσέλσι, Άρσεναλ, Σεβίλλη, προσπερνάς Εγγλέζους, Γερμανούς και Ισπανούς, δεν γίνεται να μην παραδεχτείς ότι αυτή τη φορά τουλάχιστον δεν σου «την έφερε» η κληρωτίδα. Γιατί άμα αναλογιστείς τις δύο τελευταίες φορές τι… μούντζα σου έριξαν μέσα από τη γυάλα τα μπαλάκια, δεν σου κακόπεσε η Ντιναμό Κιέβου.

Να πάμε λίγο, ελάχιστα πιο πίσω: Τι όμιλος ήταν αυτός που έκανε το «θαύμα του» στον επίλογο με την Μίλαν ο Ολυμπιακός! Διαβολεμένος ο άτιμος! Λέτε και αφορούσε μεγαθήρια του Champions League, με εξαίρεση τη μικρούλα Λουξεμβούργια, Ντουντελάνζ.

‘Σκεφθείτε ότι ο Ολυμπιακός πέταξε έξω τους ροσονέρι, που ότι και να είναι, είναι η Μίλαν και παιζόταν πρώτο φαβορί για την κορυφή, με την Μπέτις δεύτερη και την ελληνική ομάδα να τοποθετείται στα προγνωστικά, επί ξυρού ακμής.

Σάματις πέρυσι, στο Champions League; Να συγκαταλέγεσαι στην 3η σειρά δυναμικότητας και να σου λάχει η… Σπόρτινγκ από τους ανίσχυρους, τους τέταρτους, τους τελευταίους, του «πεταματού»! Και από πάνω η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους!  Επική γκαντεμιά! Τελεία.’

Για τον Ολυμπιακό η Ντιναμό από το Κίεβο, είναι ότι ο Ολυμπιακός γι’ αυτήν. Ένα μίνι ντέρμπι των «32» είναι αυτό το ζευγάρι κατά τη δική μου άποψη.

Εύκολη δεν την αποκαλείς την κλήρωση των ερυθρολεύκων. Άλλωστε σε αυτό το επίπεδο εύκολα και δύσκολα δεν υπάρχουν. Ακόμα και με τη θεωρητικά ευκολότερη όλων των υπολοίπων, την άλλη Ντιναμό του Ζάγκρεμπ, έβαζε κανείς το κεφάλι του στην καρμανιόλα, πόνταρε ολάκαιρη την περιουσία του ότι θα προκρινόταν 100% ο Ολυμπιακός; Όχι. Μπάλα είναι, Ευρώπη είναι, κρύα, χιονιάδες, άγριες καιρικές συνθήκες, στην καρδιά του χειμώνα, για ελληνική ομάδα, με τίποτα και με κανέναν δεν νιώθεις βέβαιος και ασφαλής.

‘Γενικά μάλιστα τις ομάδες από τις χώρες με το πολικό ψύχος που πέφτουν σε «χειμερία νάρκη» για κανένα δίμηνο από τις γιορτές και ξαναβγαίνουν από το καβούκι τους για… κυνήγι μέσα Φλεβάρη που ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο του ματς με τους Ουκρανούς στο Φάληρο, τις θεωρώ… ύπουλες.

Δεν έχεις εικόνα, κρύβονται στην απραξία για καιρό, δεν ξέρεις αν θα τις έχει ωφελήσει η ξεκούραση και σε βρουν εσένα μπόσικο από αγώνες - και ειδικά από ντέρμπι που παίζουν, με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ οι ερυθρόλευκοι, «σάντουιτς» στις αναμετρήσεις τους για το Europa League – δεν το διακινδυνεύεις, αν δεν σου το βγάλει η κλήρωση, να βγεις… γυμνός στο ξέφωτο μαζί τους.’

Εξάλλου οι Ουκρανοί είναι ψυχροί. Και αν ξεπηδήσει από μέσα τους το δολοφονικό ποδοσφαιρικό ένστικτο, με οδηγό όχι τόσο το τωρινό επίπεδο τους είναι αλήθεια, όσο τις ποδοσφαιρικές ρίζες, την ιστορία και την παράδοση τους, σαν σύλλογος και σαν χώρα, πρώην κομμάτι του σοβιετικού ποδοσφαίρου, θα σε εκτελέσουν εν ψυχρώ.

Η τελευταία εμπειρία των ερυθρολεύκων με τους συμπατριώτες της Ντιναμό, τη Μέταλιστ από το Χάρκοβο, το 2012, εξελίχθηκε σε απροσδόκητα (μετά τη νίκη 1-0 στην Ουκρανία) οδυνηρή στο Καραϊσκάκη!

Ποιος το προέβλεπε εκείνο το τόσο κακό βράδυ του Βαλβέρδε; Όταν ο αντίπαλος σου δεν είναι «σκιάχτρο», δεν είναι Μίλαν να ξέρεις πώς, πού θα φυλαχθείς και ότι καταφέρεις από εκεί και πέρα… Γι’ αυτό έκανα λόγο για ύπουλες καταστάσεις!

Η ΑΕΚ, συμπτωματικά τέτοια εποχή πάλι, πέρυσι, στην ίδια φάση στους «32»… πήγε για τσάι από την ομάδα του Κιέβου, δίχως να γνωρίσει την ήττα. Αποκλείστηκε με δύο ισοπαλίες (1-1 ΟΑΚΑ, 0-0 εκτός). Κι αυτή… μπαμπέσικα την έφαγε.

Ο Ολυμπιακός το ξέρει πολύ καλά το μάθημα. Το έχει βιώσει πάμπολλες φορές μέσω του Champions League: Όταν ο πήχης υψώνεται, το επίπεδο των αντιπάλων δεν σε αφήνει να εθελοτυφλήσεις ούτε στιγμή. Σαν τα ματς. Ένα δευτερόλεπτο, κλάσματα, αν έχεις απώλεια συγκέντρωσης, δέχεσαι το γκολ και ύστερα ψάχνεις να βρεις μάταια τι έφτιαξε και έχασες την ευκαιρία.

Δεν είναι λοιπόν… έλα ΟΚ, εντάξει μωρέ, Ντιναμό Κιέβου είναι θα την περάσουμε! Δεν θα σταθώ επίσης καθόλου στο πού παίζονται τα παιχνίδια του Φεβρουαρίου. Αν δηλαδή είναι προτιμότερο να γινόταν η πρώτη αντάμωση στο Κίεβο ή τώρα που ο Ολυμπιακός είναι ο γηπεδούχος στις 14 του μήνα.

Αυτά έχουν από χρόνια καταρριφθεί ως θεωρίες και αποφεύγουν πια και οι προπονητές να τα θίξουν ως ζητήματα ή δικαιολογίες. Γιατί αν παίζεις το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του άλλου και, π.χ., όπως συνέβη κάποτε με την Λεβάντε που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό και φύγεις από εκεί με 3 γκολ στην πλάτη, το πουλάκι έχει πετάξει, χωρίς να χρειάζεται καν η ρεβάνς στο σπίτι σου. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Μεγάλος, μικρότερος, μικρομέγαλος.

‘Πρέπει να είσαι σοβαρός, κυνικός, απόλυτος,αλάθητος και αποτελεσματικός και στα δύο ματς αν θέλεις να προκριθείς και αν τα όνειρα σου μεγαλώνουν φέτος που όπως πάει το πράμα δεν έχεις ουσιαστικά και την «ασχολία» για το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Καθώς ο ΠΑΟΚ – και με τον ένα και με τον «άλλο» τρόπο – θα τον πάρει τον τίτλο. Τα έχω ξαναπεί, τα έχω ξαναγράψει.’

Και συνεχίζω για τη Ντιναμό Κιέβου επισημαίνοντας ότι όταν βλέπεις κιόλας εικόνες από τις εξέδρες της, στην Ουκρανία, σαν αυτές που μας φρέσκαραν τις γνώσεις τα τρέχοντα ρεπορτάζ των site, για τους κουκουλοφόρους ακροδεξιούς χούλιγκαν του οργανωμένου οπαδικού κομματιού της αντιπάλου του Ολυμπιακού, αναλογιζόμαστε τι θα συναντήσουν οι ερυθρόλευκοι στο Κίεβο. Το πολεμικό κλίμα που θα βρουν. Κάθε ξένος είναι εχθρός για τους ρατσιστές…

Επομένως η απάντηση θα πρέπει να τους είναι αντάξια και το σύνθημα ένα: Να το βουλώσουν τα φασιστοειδή!

  • Σε μια εποχή που οι πραγματικά καλές, αποδοτικές μεταγραφικές ευκαιρίες σπανίζουν, αφού δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ποδοσφαιρική αντίληψη ώστε να καταλάβει κανείς ότι οι άξιοι παίκτες έχουν ομάδες και δεν τους γυροφέρνουν στις αγορές οι μάνατζερ τους, εκτιμώ πως η πιθανότητα ακόμα μιας επιστροφής του Κώστα Μήτρογλου, είναι ότι πρέπει. Με βρίσκει ένθερμο υποστηρικτή. Τον ξέρεις, σε ξέρει, έχει ξανασυμβεί, η ερυθρόλευκη φανέλα μπορεί, γίνεται να αναγεννήσει και τον ίδιο. Από το να ψάχνεις δεξιά και αριστερά άκαπνα κανόνια, σαν τον Φακούντο, κλπ. καλύτερα έναν δικό σου αθλητή.

Αν τώρα σου κάτσει τρίτο σερί άνοστο ξαναζεσταμένο φαγητό μετά τους Τουρέ και Μιραλάς, ε τότε, τι να πω!

Το παίζεις όμως. Μητρογκόλ είναι αυτός. Το, τα γκολ του χρειάζεσαι! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πονοκέφαλος» για Μαρτίνς - Εξέλιξη-φωτιά για τον Ολυμπιακό το 2019 - Τι θα κάνει ο Πορτογάλος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags