Facebook Pixel Δημοσθένης Καρμοίρης - Ολυμπιακός - Ανδρέας Γιαννιώτης: Γι’ αυτό φεύγει ο Γιαννιώτης - Δεν είναι Μπακασέτας - Αγοράζουμε... Ρομπέρτο - Να το ράψουν!
| 2019-01-06 17:56:00

Γι’ αυτό φεύγει ο Γιαννιώτης - Δεν είναι Μπακασέτας - Αγοράζουμε... Ρομπέρτο - Να το ράψουν!

Sportdog Team
Γι’ αυτό φεύγει ο Γιαννιώτης - Δεν είναι Μπακασέτας - Αγοράζουμε... Ρομπέρτο - Να το ράψουν!

Τον κέρδισε δίκαια ο Σα. Οι Έλληνες διαιτητές πρέπει να...

Ολυμπιακός - Ανδρέας Γιαννιώτης: Τι έγινε με τον Γιαννιώτη, κρίμα το παιδί, άδικο να πληρώνει ο Αντρέας την ήττα από τον ΠΑΟΚ ή εκείνη τη «φάβα» γκολ που έφαγε στο Ηράκλειο από τον Βουό και ίσως εκείνο το χαμένο ματς από τον ΟΦΗ να στοιχίζει περισσότερο τώρα την ανοιχτή ψαλίδα διαφοράς του Ολυμπιακού από τον πρωτοπόρο και άλλα παρόμοια… Λέγονται, σχολιάζονται, συζητιούνται από ένα ερυθρόλευκο κοινό, στη διαρροή της είδησης ότι ο Ανδρέας Γιαννιώτης είναι μάλλον πια… game over.

Σαν τι να έγινε δηλαδή με τον Γιαννιώτη; Κανένα μάρμαρο δεν πληρώνει και για τίποτα δεν του επιβάλλεται «ποινή». Το παιδί είναι ένας καλός τερματοφύλακας, με πιθανή εξέλιξη – άγνωστη το αν και το πόση ώστε να φθάσει τα επίπεδα επάρκειας και ανταπόκρισης των απαιτήσεων της ερυθρόλευκης εστίας γιατί μην μας διαφεύγει ότι δεν είναι και πιτσιρίκος, τα 26 του έκλεισε προ ολίγων ημερών, 18 Δεκεμβρίου – αλλά ούτως ή άλλως, για το παρόν, υπάρχει, προέκυψε, αναδείχθηκε ένας άλλος ικανότερος και του «έκλεψε» τη θέση.

Ο Ζοζέ Σα νίκησε στο… βιράζ τον Ανδρέα και δίκαια αυτός έγινε βασικός στο δρόμο, παρότι ο Πορτογάλος αποκτήθηκε για δεύτερος και όλοι θεωρούσαν ότι αυτή τη φορά ο Έλληνας γκολκίπερ θα την αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Λάθη, λιγότερα μεν, αλλά πράγματι, δεν γίνεται διαφορετικά άλλωστε, είναι η μοίρα, η θέση των πορτιέρε, έχει κάνει και θα κάνει και ο Σα. Όπως συνέβη με τον Γιαννιώτη και με τον ΠΑΟΚ και με τον ΟΦΗ. Ωστόσο ο Πορτογάλος «γεμίζει» το τέρμα. Είναι φερεγγυότερος. Τον βλέπεις και νιώθεις ασφαλής.

Έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις, έχει κρατήσει σε πολλά ματς όρθιο τον Ολυμπιακό, θυμίζει καθοριστικό, καταλυτικό παράγοντα, παίκτη-βαρόμετρο για την έκβαση των αγώνων, σαν τον Ρομπέρτο. Το έχω γράψει πάλι αυτό προ καιρού και επιμένω, γιατί η εξελισσόμενη παρουσία του Σα στους ερυθρόλευκους δικαιώνει και ισχυροποιεί την άποψη μου.

Φαίνεται ότι στην πλατεία Αλεξάνδρας έχει ήδη ριφθεί ο κύβος για το αυτονόητο: να καταβληθεί η ρήτρα και να αποκτηθεί με ολοκληρωτική αγορά ο Ζοζέ Σα από την Πόρτο, ώστε αυτός να είναι, πολύ σωστά, ο βασικός τερματοφύλακας, το σημείο της αμυντικής αναφοράς του Ολυμπιακού για τα επόμενα χρόνια.

Άρα αν – δεν το ξέρω, δεν ξέρω αν συμπεραίνεται ως λογική αιτία ή αν έχει όντως βάση – Ολυμπιακός και Γιαννιώτης έχουν απόσταση στο οικονομικό για να ανανεώσει το συμβόλαιο του που τελειώνει το  καλοκαίρι και κόπηκαν οι διαπραγματεύσεις εξαιτίας αυτού του αριθμητικού χάσματος - ποιος ο λόγος να υπολογίζει και να παίρνει αποστολές τον Γιαννιώτη ο Μαρτίνς; Αφού δεν ποντάρει σε αυτόν για βασικό και υπάρχει ο Χουτεσιώτης για αναπληρωματικός.

Μη συγχέουμε τις περιπτώσεις και τις καταστάσεις. Άλλο η τριάδα των «κομμένων» στην ΑΕΚ και άλλο ο Γιαννιώτης. Δεν «ξεσήκωσε» τακτικές άλλων, που λέτε ορισμένοι «αυτόκλητοι δικηγόροι» του Έλληνα τερματοφύλακα, ο Ολυμπιακός!

Στην ΑΕΚ – άντε πες αφήνω τον Λαμπρόπουλο που και γι’ αυτόν αν ήταν άδικη η απόφαση κατά την κρίση μου με τον σοβαρότατο τραυματισμό που πέρασε κιόλας – οι Μπακασέτας, Σιμόες ήταν, είναι και θα είναι απαραίτητοι. Ο Γιαννιώτης είχε γίνει ξεκάθαρα πια ρεζέρβα. Μην τα μπλέκετε!

-         ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ των διαιτητών, μα την πίστη μου, δεν είχα καμία ανησυχία-αγωνία, περί παράτασης του «ξαφνικού θανάτου» της ποδοσφαιρικής δράσης στα ελληνικά γήπεδα. Ήμουν πεπεισμένος, σχεδόν βέβαιος ότι θα ξανάρχιζε κανονικά το πρωτάθλημα όπως ήταν προγραμματισμένο, το δεύτερο σαββατοκύριακο του Νέου Χρόνου.

Κάποιες φορές δεν είναι ανάγκη να είναι μέσα στα πράγματα όπως λέμε ή να έχεις την όποια πληροφόρηση. Κοινή λογική: Οι διαιτητές μετά το σοβαρό επεισόδιο με τον Τζήλο - που του συμπαραστάθηκαν ως όφειλαν και κρέμασαν σφυρίχτρες και σημαιάκια, ως ελάχιστη κίνηση ανθρωπιάς απέναντι σε έναν δικό τους άνθρωπο – άδραξαν και την ευκαιρία να κάνουν την μικρή τους επανάσταση κόντρα στο φαινόμενο της επίκλησης ξένων διαιτητών - το οποίο τείνει να γενικευθεί όλο και περισσότερο εξαιτίας της δικής τους ανεπάρκειας – και κάπου εκεί… η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τους χάιδεψαν και λίγο τα αυτιά, πήραν μερική ικανοποίηση εγωισμού και γυρίζουν στα πόστα τους.

Δυστυχώς τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Νοοτροπία, προκατάληψη κλπ, είναι στο DNA του Έλληνα.

Ας φροντίσουν οι ίδιοι οι διαιτητές να επιμορφωθούν καλύτερα, να (μας πείσουν ότι) σφυρίζουν απρόσκοπτα, ανεπηρέαστα, ανέγγιχτα.

Και κατόπιν, βεβαίως, όπως επαναλάμβαναν Γραμμένος και Βασιλειάδης, να το ράψουν και λίγο οι παράγοντες που με κάτι πυροτεχνήματα που πετάνε, οπλίζουν στόματα και, ακόμα χειρότερα, τελευταία και χέρια!..

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags