Facebook Pixel Άρθρο Καζαντζόγλου για την ΑΕΚ: Πόνεσαν τα μάτια μας - Είστε γελασμένοι με Κρίστισιτς - Γίνε Χιμένεθ - Προκλητικός ο Μπογέ
| 2019-01-09 23:01:00

Πόνεσαν τα μάτια μας - Είστε γελασμένοι με Κρίστισιτς - Γίνε Χιμένεθ - Προκλητικός ο Μπογέ

Sportdog Team
Πόνεσαν τα μάτια μας - Είστε γελασμένοι με Κρίστισιτς - Γίνε Χιμένεθ - Προκλητικός ο Μπογέ

Ούτε ο Ρονάλντο. Δίδυμο-φωτιά με Σιμόες. «Βράζει» ο Γιαννιώτας.

ΑΕΚ: Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα το ματς με τον Κισσαμικό για να δω την ΑΕΚ να βγάζει φωτιές. Ειδικά από τη στιγμή που το πρώτο ματς πρωταθλήματος δεν είναι το «βατό» με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, αλλά το παραδοσιακά δύσκολο με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Ηταν επόμενο πως κάποιοι παίκτες δεν θα είχαν ρυθμό, ο Ουζουνίδης θα έκανε κάποιες δοκιμές, η 11άδα θα είχε κάποιες πειραματικές κινήσεις. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σε τίποτα, την εικόνα που εμφανίστηκε στα Χανιά.

Δεν είναι το αποτέλεσμα. Σε διπλά παιχνίδια, ισοπαλίες μπορεί να έρθουν και με την πιο αδύναμη ομάδα που ζει το δικό της όνειρο κόντρα στο μεγάλο. Το οδυνηρό για τα μάτια, ήταν η εικόνα που έδειχνε η ΑΕΚ. Αυτό που περίμενα να δω ήταν κάποια νέα ιδέα από τον προπονητή, κάποια μεγαλύτερη προσπάθεια, διάθεση, θέληση από τους παίκτες. Αλλά είδα όσα παρατηρούσα με μελαγχολία από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και έπειτα.

Παρατηρώ πως πολλοί στέκονται -μόνο- στις μεταγραφές. Εάν υπάρχει αντίληψη πως ο Κρίστισιτς και ο κάθε Κρίστισιτς θα έρθει ως μάγος και θα αλλάξει με μιας όλη την εικόνα της ΑΕΚ, με συγχωρείτε, αλλά είστε πολύ γελασμένοι. Εάν στην ΑΕΚ δεν αποφασίσουν να δουλέψουν σε βάθος, να βρουν κίνητρο για όσους δεν έχουν, να εμφανίσουν ομάδα με προσανατολισμό και ουσία στο παιχνίδι της, τότε και ο Ρονάλντο να έρθει, μια τρύπα στο νερό θα γίνει.

Για να αλλάξει μια κατάσταση κακή, όπως αυτή που βίωσε η ΑΕΚ στο φινάλε της περυσινής χρονιάς, απαιτείται να βρεθεί μία άκρη. Θυμίζω, πως ο Χιμένεθ όταν ανέλαβε την Ενωση έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα του Μοράις, επιχείρησε να κάνει 1-2 βασικά πράγματα. Να μάθει τους παίκτες να έχουν σωστή αμυντική συμπεριφορά, να θωρακίσει την εστία, να κρατά το μηδέν. Κατάφερε να μεταφέρει στην ομάδα το πάθος του για να μη χάνει, αυτό που πέρυσι πολλές φορές ονομάστηκε ως refuse to lose.

Τι δίνει ο Ουζουνίδης στην ομάδα; Για εμένα δεν μπορεί να λέγεται τόσο απλά, πως υπήρχαν παίκτες που δεν είχαν ρυθμό. Ας μην τον έχαναν. Ας φρόντιζε το επιτελείο, ειδικά τώρα που έχει κομβικό ματς τη Δευτέρα, να βρει τρόπους για να είναι όλοι στο 100%. Δεν μπορεί να επιχειρείται νέα αρχή και να υπάρχει αυτή η εικόνα στο πρώτο παιχνίδι. Δεν εμπνέει, δεν πείθει, δεν δίνει προοπτική.

Χρόνος υπάρχει. Κινήσεις γίνονται και θα γίνουν και άλλες. Θεωρώ άκρως σημαντική την παραμονή Μπακασέτα, σούπερ την πιθανή διατήρηση και του Σιμόες στο δυναμικό. Είναι ξεκάθαρο στο δικό μου μυαλό, πως με Σιμόες και Κρίστισιτς, η ΑΕΚ αποκτά ξανά το καλύτερο δίδυμο αμυντικών χαφ του πρωταθλήματος. Με φοβερό κόφτη και παίκτη που ξέρει να παίζει ως οκτάρι. Αλλά θα το δούμε στην πορεία.

Αυτό που πρέπει πρώτιστα να βελτιωθεί, να αλλάξει, είναι πως ο Ουζουνίδης θα μπορέσει να δείξει κάτι διαφορετικό. Η επιμονή σε παίκτες που δείχνουν προκλητικά αδιάφοροι όπως ο Μπογέ, την ώρα που έχεις τον Γιαννιώτα που βράζει το αίμα του στον πάγκο, δεν μπορεί να δικαιολογείται έπειτα από τόσον καιρό. Τα περιθώρια είναι μετρημένα, ας κοιτάξουν όλοι να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδιανόητα λεφτά Μελισσανίδη: 2 «μύρια» για τον παικταρά - «Χαμός» στην ΑΕΚ - Και νέο «χτύπημα»

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags