Facebook Pixel ΠΑΟΚ-Άρης: Ούτε ο Ολυμπιακός σαν τον Παντελίδη
| 2019-02-25 10:36:00

Έκανε το κόλπο του Αλέφαντου - Βιεϊρίνια όπως Λέτο - Ανύπαρκτος Πέλκας - Ούτε ο Ολυμπιακός

του Κωστή Ραπτόπουλου
Έκανε το κόλπο του Αλέφαντου - Βιεϊρίνια όπως Λέτο - Ανύπαρκτος Πέλκας - Ούτε ο Ολυμπιακός

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φλώρος. Ακόμα τον βρίζουν οι Αρειανοί.

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης ήταν του Παντελίδη. Διότι με το υλικό που είχε έκανε κάποια σημαντικά πράγματα. Έκανε το αυτονόητο που δεν είχε κάνει κανείς προπονητής πλην του Κάναντι, έκλεισε πολύ ψηλά τα μπακ του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η δύναμή του πριν πάει ο Μπίσεσβαρ δεκάρι. Όλοι οι προπονητές τους άφηναν στα 70 μέτρα να κάνουν κούρσες και τους άφηναν διαστάσεις. Φόρτωναν στον Πρίγιοβιτς και εκείνος έκανε τα γκολ.

Η άλλη κίνηση είναι ότι τον κινητήριο μοχλό, τον παιχταρά του ΠΑΟΚ, δεν τον έπαιξε σε ζώνη, όπως κάνουν συνήθως οι προπονητές. Έβαλε ένα σκύλο, τον Σιώπη, στον οποίο έδωσε ένα ρόλο και έπαιξε πάνω στον Μπίσεσβαρ. Δέκα εμείς δέκα και αυτοί. Αυτό είναι κόλπο του Αλέφαντου.

Το είχε κάνει ο συγχωρεμένος ο Λόρανς, όταν ο Άρης ήταν στις δόξες του με τον Κούη. Έβαλε τον Θόδωρο Αποστολίδη να παίξει μαν του μαν τον Κούη, έκοψε τον Άρη στα δύο και κέρδισε ο ΠΑΟΚ μέσα στο Χαριλάου. Αυτές είναι οι μέθοδοι μπορεί να είναι οπισθοδρομικές αλλά για υποδεέστερες ομάδες φέρνει αποτέλεσμα.

Επίσης, δεν άφησε σε ζώνη τον Άκπομ ούτε προσπάθησε να τον σπάσει με τεχνητό οφσάιντ. Έβαλε πάνω του τον Βέλεθ με τον Ρόουζ να κάνει βάθος. Ο Άρης συν τοις άλλοις έπαιξε με τον χώρο μη έχοντας σαν υλικό εννιάρι και δεκάρι γιατί ο Μαρτίνεθ είναι ο μεγαλύτερος φλώρος και ο Ντιγκινί δεν είναι σέντερ φορ και παίζει κατά συνθήκη εκεί. Άρα έχοντας πρόβλημα στο "9" και στο “10” αμυντικά ήταν πάρα πολύ καλός και δημιούργησε τις λιγότερες ευκαιρίες σε όλο το πρωτάθλημα. Έκανε τις λιγότερες τελικές.

Το γκολ που δέχτηκε ο Άρης από τα 40 μέτρα είναι ευθύνη του Κουέστα. Είναι και τυχερό, διότι τέτοιο γκολ έβαλε και ο Λέτο σε τελικό Κυπέλλου στον Σηφάκη και ακόμα τον βρίζουν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος στη μία αλλαγή. Ήταν να βγει ο Μπίσεσβαρ και να μπει ο Πέλκας. Εκεί ο Άρης θα είχε πρόβλημα, γιατί θα έπαιρνε χώρο ο Πέλκας που είναι γρήγορος και θα δημιουργούσε προβλήματα. Αναγκαστικά μπήκε ο Πέλκας στην πτέρυγα, όπου είναι ανύπαρκτος.

Ο Παντελίδης έκανε τη σωστή αλλαγή βγάζοντας φορ και βάζοντας τον Ντιγκινί δεκάρι. Άρα το αποτέλεσμα το πήρε ο Παντελίδης. Το θετικό για τον Άρη είναι ότι μόνο Έλληνας προπονητής αντιμετώπισε τόσο καλά τον ΠΑΟΚ. Είναι νίκη των Ελλήνων προπονητών. Κανείς δεν έπαιξε τον ΠΑΟΚ τόσο μεθοδευμένα. Ούτε καν ο συνδιεκδικητής Ολυμπιακός.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags