Facebook Pixel ΑΕΚ - Ατρόμητος: Σκάνδαλο με Μάνταλο και Μπακασέτα
| 2019-02-27 10:12:00

Σκάνδαλο με Μάνταλο, Μπακασέτα - Έπαθα πλάκα, τα κάνει αυτά ο Φορτούνης; - Φιλιά στον Ουάρντα

Sportdog Team
Σκάνδαλο με Μάνταλο, Μπακασέτα - Έπαθα πλάκα, τα κάνει αυτά ο Φορτούνης; - Φιλιά στον Ουάρντα

Είναι ο πιο πλήρης μεσοεπιθετικός. Δεν ντράπηκε να παίξει ανέτοιμος;

Άλλοι το λένε βύσμα. Κάποιοι το ονομάζουν κλίκα. Όπως και να το δει κανείς, αυτό το σκάνδαλο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να παίζουν συνεχώς βασικοί στην ΑΕΚ ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας. Και σα να μη φτάνει αυτό, να τους βάζουν συνεχώς και στην Εθνική. Να πονάνε τα μάτια σου, αλλά όλοι οι προπονητές να επιμένουν εμμονικά στους ίδιους και τους ίδιους. Που δεν μπορούν. Που δεν κάνουν. Που δεν είναι αυτοί που θέλουμε.

Μην ξεγελαστεί κανείς. Δεν έχω ξεκινήσει τα βαρβιτουρικά. Απλά βαρέθηκα να βλέπω, να διαβάζω, να ακούω τα ίδια και τα ίδια. Οι ίδιοι άνθρωποι που λίγους μήνες πριν αποθέωναν τα παιδιά που έκαναν την ΑΕΚ πρωταθλήτρια -αφού πρώτα βέβαια τους είχαν αποδομήσει ουκ ολίγες φορές επειδή έκαναν το λάθος να είναι παρόντες στα δύσκολα- εξέφραζαν την οργή τους.

Δεν είναι μόνο βέβαια ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας. Είχαν προηγηθεί ουκ ολίγοι: ο Ανέστης, ο Αραβίδης, ο Λαμπρόπουλος. Αλλοι που παραμένουν, όπως ο Σιμόες και ο Μπακάκης. Στα δύσκολα φταίνε πάντα αυτοί. Στα δύσκολα δεν ακούγεται καλή κουβέντα. Θαρρείς και έχουν κάνει κακό σε κάποιον.

Είδα (είδαμε) τον Μάνταλο κόντρα στον Ατρόμητο και έπαθα πλάκα. Να οι κινήσεις με την μπάλα, κινήσεις χωρίς την μπάλα, εκπληκτικές πάσες, συνεργασίες, δύο γκολ, ένα δοκάρι. Αναρωτιέμαι τι θα λεγόταν, πόσα θα γράφονταν, εάν τα έκανε αυτά κάποιος άλλος. Ο Φορτούνης ας πούμε, που είναι πάντα το αντίπαλο δέος.

Φέτος ο Φορτούνης κάνει εντυπωσιακά πράγματα, ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Είναι ποιοτικός παίκτης, δούλεψε πολύ. Αλλά. Είναι ένας παίκτης που μια ολόκληρη ομάδα παίζει γι' αυτόν. Που δεν θα τρέξει, δεν θα μαρκάρει, δεν θα κάνει όλη τη χαμαλοδουλειά. Στην ΑΕΚ ο Μάνταλος ακόμα συζητάει για τη θέση του: αν θα παίξει αριστερά, δεξιά, δεύτερο αμυντικό χαφ, ίσως και μπακ.

Έπαιξε μετά από καιρό στη φυσική του θέση και χάθηκε το τόπι. Βοήθησε την ΑΕΚ να διασύρει μια από τις πιο σφριγηλές άμυνες του πρωταθλήματος. Διέλυσε κάθε σχέδιο του Κάναντι, έδειξε γιατί είναι -στη συνείδηση μου τουλάχιστον- ο πιο πλήρης σύγχρονος μεσοεπιθετικός. Και βέβαια, δεν πρέπει ουδείς να λησμονεί πως ο Μάνταλος υπέστη δύο σοβαρότατους τραυματισμούς και επί της ουσίας, φέτος αρχίζει να βρίσκει τον εαυτό του.

Αμ για τον άλλον; Εκείνον τον απαράδεκτο που δεν μπορεί να κοντρολάρει, να ντριπλάρει, να σκοράρει, να κάνει πιρουέτες, να βγάζει φωτιές από το στόμα, να κάνει ζογκλερικά. Ο απαράδεκτος Μπακασέτας, που δεν σταματά να κουράζει τα μάτια μας. Δεν ντράπηκε, να μπει χωρίς να είναι στο 100% στο γήπεδο και να πάει να παίξει αριστερό μπακ χαφ!

Για να μη χάσουμε τα μυαλά μας, ο Μπακασέτας έκανε σεζόν που τον ήθελαν όλες οι ελληνικές ομάδες ως δεύτερος επιθετικός. Στην ΑΕΚ έχει παίξει όλες τις άλλες θέσεις εκτός από αυτήν. Τις περισσότερες φορές καλά, προσπαθώντας πάντα στο 101%. Το πιο τρομερό; Δείτε το χαμόγελο του, τη χαρά που έχει στο γκολ του Πόνσε. Με όλη τη δύναμη της -ΑΕΚτζήδικης- ψυχής του.

Τώρα, για τα υπόλοιπα, λίγα λόγια. Δεν μπορεί ποτέ των ποτών να υπάρξει πραγματική κόντρα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Καλός ο θόρυβος, σύμπαθης η δουλειά του Κάναντι, αλλά μην τρελαθούμε. Μια χαψιά τον έκανε ο Χιμένεθ σε δύο ματς, δεν τον έβλεπε η ΑΕΚ τον Ατρόμητο. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Η ΑΕΚ έπαιζε το μέλλον της, δεν άφησε περιθώρια, καλό βράδυ και φιλιά στον Ουάρντα.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι πως θα μπορέσει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Μαθαίνω από τα Σπάτα, πως ο Χιμένεθ εκτιμά, ότι θα αυξάνεται συνεχώς η ένταση και οι δυνάμεις της ομάδας. Με βάση όσα είδαμε πέρυσι, αλλά και στο πρώτο εξάμηνο του Ισπανού, τον πιστεύω. Και επειδή πιστεύω και στις ικανότητες αυτών των παικτών, σας λέω πως ακόμα έχουμε πολλά να δούμε.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags