Facebook Pixel ΑΕΚ: Που το είδε το έργο ο Μανόλο με Τσόσιτς στα αριστερά;
| 2019-03-07 13:43:00

Τότε είδε το έργο ο Μανόλο – Από πότε έχει να παίξει ο Τσόσιτς αριστερό μπακ;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τότε είδε το έργο ο Μανόλο – Από πότε έχει να παίξει ο Τσόσιτς αριστερό μπακ;

Έτσι εξηγείται η αλχημεία του Χιμένεθ στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Δεν λείπουν στην ΑΕΚ τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! Όπως ενημερωθήκατε από το Sportdog ο Μάνταλος είναι απίθανο να προλάβει το μεγάλο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ, ενώ το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Λόπες-Χουλτ δεν είναι ακόμα έτοιμοι, ενώ ο Μπακάκης έχει πρόβλημα και η παρουσία του θα κριθεί στην τελευταία προπόνηση. Οπότε ο Μανόλο Χιμένεθ θα κληθεί να κάνει αλχημείες, ένα σπορ που δεν του είναι άγνωστο.

Δεδομένης της επιστροφής του Τσιγκρίνσκι, ο οποίος δεν είναι έτοιμος στο 100% όπως τόνισε ο Ισπανός τεχνικός σε δηλώσεις του, αναμένεται να δούμε είτε τριάδα στα στόπερ, με τον Οικονόμου και τον Τσόσιτς να πλαισιώνουν τον Ουκρανό αμυντικό και τον Μπακασέτα να καλύπτει την αριστερή πλευρά ως φουλ μπακ.

Το δεύτερο σενάριο που δεν αποκλείεται να είναι και το πιθανότερο λέει, ότι ο Χιμένεθ θα πάει με τετράδα στην άμυνα, με Γκάλο δεξί μπακ, Τσιγκρίνσκι-Οικονόμου στα στόπερ και στα αριστερά θα τοποθετηθεί ο Τσόσιτς, ο οποίος δεν διανύει και την καλύτερή του περίοδο στην ΑΕΚ.

Ο Σέρβος αμυντικός έχει αγωνιστεί στην καριέρα του ως δεξί μπακ αλλά και ως αμυντικός μέσος. Σύμφωνα με τα στατιστικά που δίνει το Transfermarkt οι περιπτώσεις που έπαιξε στα αριστερά είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Συγκεκριμένα ο 26χρονος παίκτης έχει καλύψει δύο φορές στη σταδιοδρομία του τη συγκεκριμένη θέση.

Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ως αριστερό μπακ ήταν την περσινή σεζόν σε ένα παιχνίδι που δεδομένα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιπροσωπευτικό δείγμα. Και αυτό γιατί η ΑΕΚ έπαιξε απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας και μάλιστα για το Κύπελλο Ελλάδας. Ήταν το 7-0 κόντρα στον Απόλλων Λάρισας, όπου ο Τσόσιτς αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο.

Για να δούμε τον παίκτη ως αριστερό μπακ θα πρέπει να ανατρέξουμε ακόμα πιο πίσω. Ήταν τη σεζόν 2014-2015, όταν ο Τσόσιτς έπαιζε στη Serie B με τη φανέλα της Πεσκάρα. Σε εντός έδρας αγώνα με την Περούτζια αγωνίστηκε για 80 λεπτά παίζοντας ως ακραίος οπισθοφύλακας με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 2-2.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε, τα πεπραγμένα του Τσόσιτς δεν είναι αρκετά για να μας πείσουν, ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο, τουλάχιστον θεωρητικά. Επαναλαμβάνεται, ότι η συγκεκριμένη αλχημεία θα εξαρτηθεί από την παρουσία του Μπακάκη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags