Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ποιοί θέλουν να φάνε το Τριφύλλι;
| 2019-03-18 09:45:00

Ούτε με τον Σαββίδη τέτοιο πράγμα στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός - Ποιος ακούει τους ΠΑΟΚτσήδες

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ούτε με τον Σαββίδη τέτοιο πράγμα στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός - Ποιος ακούει τους ΠΑΟΚτσήδες

Σουρεάλ καταστάσεις συνθέτουν την ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι ένα ντέρμπι από τα παλιά, με τη διαφορά, ότι το Τριφύλλι δεν διατηρεί την αλήστου μνήμης δυναμικότητά του.

Οπότε περίμενε κανείς, να βλέπαμε ένα ήρεμο ντέρμπι το βράδυ της Κυριακής. Ωραία μέρα είχε κάτι που προμήνυνε ότι θα παρακολουθούσαμε και ωραίο ποδόσφαιρο, κάτι που συνέβη, όσο βέβαια το επέτρεψαν αυτοί που τίναξαν το ματς στον αέρα.

Η αλήθεια είναι, ότι το παιχνίδι μύριζε μπαρούτι πολλές ώρες πριν τη σέντρα. Αυτό μου έδειξε να καταλάβω η ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε έξω από το ΟΑΚΑ. Τέτοιον αποκλεισμό στο σημείο άφιξης της αποστολής του Ολυμπιακού δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί, προσωπικά. Απαγορευόταν ακόμα και στους δημοσιογράφους να βρεθούν κοντά και να καλύψουν την έλευση του ερυθρόλευκου πούλμαν.

Αυτό το πράγμα δεν έγινε ούτε με τον Ιβάν Σαββίδη στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, όταν ήρθε στο ΟΑΚΑ χαιρέτησε έναν-έναν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του και τους εμψύχωσε. Τότε τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ ελαστικότερα, παρότι μιλάμε για την ασφάλεια ενός ανθρώπου που είναι αυτήν τη στιγμή ίσως και ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα και άμεσος συνομιλητής με τη νυν κυβέρνηση. Ένα το κρατούμενο...

Μπαίνει ο Ολυμπιακός για την καθιερωμένη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο. Η κατάσταση είναι φυσιολογική. Τα γαλλικά που ακούγονται από την κερκίδα δεν προμηνύουν, ότι κάτι χοντρό μπορεί να γίνει. Ούτε, ότι θα... στράβωνε σε τέτοιο τραγικό σημείο η όλη φάση. Όταν έχεις δει παιχνίδια να μην ξεκινούν στη Λεωφόρο μετά από τέτοιες «βόλτες» πριν από ντέρμπι, λες «όλα είναι ωραία, υπάρχει ηρεμία, θα δούμε μπάλα».

Και ξεκινά το ματς. Και το μάτι μου αρχίζει να πιάνει μία περίεργη κίνηση ανθρώπων. Κατεβαίνουν τα σκαλιά, περνούν σε άλλη θυρα, προχωρούν ανενόχλητοι, φτάνουν στο σημείο που τελειώνει η τάφρος και εισέρχονται στα κουλουάρ του ΟΑΚΑ. Στο 5' βρίσκονται πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι διακόπτεται, μπαίνουν ΜΑΤ στη μέση και ξαναρχίζει μετά από 10 λεπτά. Υπόψιν, ότι η συγκεκριμένη μερίδα δεν ξεφύτρωσε εκεί προερχόμενη από τη θύρα των οργανωμένων (όλο αυτοί μας φταίνε πάντα, έτσι δεν είναι;)... Όλος ο κόσμος το είδε.Υπάρχουν και βίντεο που δείχνουν πολλα. Δύο τα κρατούμενα.

Παρά τη διακοπή, είδαμε ωραία μπαλίτσα! Αμφότερες οι ομάδες έδειξαν διάθεση να το κυκλοφορήσουν το τόπι, να μην κλειστούν, να παίξουν ανοιχτά. Είδαμε φάσεις, αποκρούσεις και εν τέλει ο Ολυμπιακός ήταν τυχερότερος και σκόραρε στο 53'. Κάποιοι ισχυρίζονται, ότι σε τέτοια ντέρμπι, αν προηγηθεί η ομάδα του Πειραιά το ματς δεν τελειώνει για διάφορους λόγους.

Μόνο που τα μπαμ και τα μπουμ άρχισαν να ακούγονται έξω από το γήπεδο από την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, όπως έχει συμβεί, όλως τυχαίως στο ίδιο γήπεδο σε ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-ΠΑΟ, σε σημείο να αρχίζεις να αμφιβάλλεις για το πόσο ασφαλές είναι πλέον το ΟΑΚΑ. Τρία τα κρατούμενα.

Και εν τέλει το παιχνίδι διακόπηκε στο 70', αφού η ατμόσφαιρα στις κερκίδες είχε γίνει αποπνικτική, δημιουργήθηκε μετακίνηση στις κερκίδες και ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί.

Και αναρωτιέται ο αγνός φίλαθλος του Παναθηναϊκού και όχι μόνο, γιατί να συμβεί αυτό; Γιατί να δημιουργηθούν επεισόδια σε ένα ντέρμπι που απλά οι φανέλες θυμίζουν την αίγλη που είχαν αυτά τα ντέρμπι στο παρελθόν; Γιατί να κινδυνεύει με βαριά τιμωρία η ομάδα του που με τον Γιώργο Δώνη και τους πιτσιρικάδες του έχει παρουσιάσει ένα μαχητικό σύνολο τη φετινή χρονιά; Γιατί θέλουν να κάνουν περισσότερο κακό στον Παναθηναϊκό; Θέλουν να τον φάνε; Πόσο ακόμα παρακάτω έχει αυτή η πτωτική πορεία; Ποιος θα του απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα;

Εν κατακλείδι, επειδή το βαρύναμε λιγάκι, ας κάνουμε και λίγο καλαμπούρι. Έχει γούστο να διακόψει το πρωτάθλημα ο Βασιλειάδης. Θα βγούνε μετά οι ΠΑΟΚτσήδες και θα πούνε, «επίτηδες έγιναν τα επεισόδια, για να το διακόψετε και να μην το πάρει ο ΠΑΟΚ». Στην Ελλάδα όμως αυτές οι εύθυμες σουρεάλ καταστάσεις ανήκουν πλέον στην καθημερινότητά μας και συνθέτουν την ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα.

ΥΓ: Δεν ήταν σοφό εκ μέρους του υφυπουργού Αθλητισμού να καλέσει σύσκεψη για το «μέλλον» του ελληνικού μπάσκετ, Παρασκευή βράδυ, ύστερα από παιχνίδι της Ευρωλίγκας που έπαιζε ο Παναθηναϊκός.

ΥΓ2: Αν θέλετε να εξαλείψετε τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα, εξαλείψτε τα προβλήματα της κοινωνίας, την φτώχεια,την ανεργία, τον αναλφαβητισμό (ναι υπάρχει ακόμα). Αλλά δεν συμφέρει...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags