Facebook Pixel Άρθρο Καρμοίρη για το ΠΑΟ - Ολυμπιακός: Αηδίασα 30 χρόνια - Τα ίδια έκαναν με Αμπντούν - "Κάηκαν" σαν την ΑΕΚ - Τι έχασες ρε Φορτούνη;
| 2019-03-18 17:58:00

Αηδίασα 30 χρόνια - Τα ίδια έκαναν με Αμπντούν - "Κάηκαν" σαν την ΑΕΚ - Τι έχασες ρε Φορτούνη;

Sportdog Team
Αηδίασα 30 χρόνια - Τα ίδια έκαναν με Αμπντούν - "Κάηκαν" σαν την ΑΕΚ - Τι έχασες ρε Φορτούνη;

Τους ανοίγουν και τις πόρτες. Κρίμα τέτοιο ντέρμπι στα χαρτιά!

Μεσημέρι Κυριακής, λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο ΟΑΚΑ, σε μια άλλη γωνιά της Μεσογειακής επικράτειας του πλανήτη, στη Μαδρίτη, στις κερκίδες του «Metropolitano», στοιβάχθηκαν 61.000 άνθρωποι, για να παρακολουθήσουν το Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα, με τη διαφορά ότι ναι μεν επρόκειτο για ντέρμπι, ωστόσο αφορούσε το ισπανικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα γυναικών!


 

  • Βράδυ της ίδιας μέρας, επί ισπανικού εδάφους εκ νέου, στο Μπέτις-Μπαρτσελόνα, ο Λίο Μέσι έβαζε πρώτα μια γκολάρα χάρμα οφθαλμών, με ένα από εκείνα τα… γνωστά και μη εξαιρετέα ασύλληπτα φάουλ που εκτελεί…  

Ύστερα «έκρυβαν» το τόπι ο Αργεντινός με τον Λουίς Σουάρες και ακόμα πιο… μετά στο ματς, ο διαβολεμένος κοντός σημείωνε άλλο ένα χατ τρικ στην καριέρα του, μέσα σε ένα σκηνικό ποδοσφαιρικής πανδαισίας. Μέσα σε μια αποθέωση του ελκυστικού, απολαυστικού ποδοσφαίρου. Εν μέσω μιας σπάνιας έκφρασης ποδοσφαιρικού πολιτισμού, με το κοινό της Μπέτις να… τον αποθεώνει, ευχαριστώντας τον για το show που τους χάριζε!

  • Αργότερα, πιο βράδυ στην Ιταλία, δύο από τις πιο μισητές συμπολίτισσες του κόσμου, η Μίλαν και η Ίντερ έπαιζαν ακόμα ένα περίφημο derby della Madonina.

Με νέο εισπρακτικό ρεκόρ κάπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ, 5 γκολ, ένα ντέρμπι που αποζημίωσε με το θέαμα του το κοινό που κατέκλυσε το “San Siro” και το έζησε με την ψυχή του.

  • Μία ημέρα νωρίτερα, Σάββατο απόγευμα στην Αγγλία, η Μάντσεστερ Σίτι, με διαιτητική «αμνηστία», απέφευγε το κάζο του αποκλεισμού από την Σουόνσι, με τον Πεπ Γουαρδιόλα να… διαθέτει “balls”, για να βγει να δηλώσει με θάρρος και παρρησία ότι αισθάνεται άσχημα, ζητώντας συγνώμη από τον κόσμο, γιατί τέτοιες προκρίσεις, με εύνοια, δεν του αρέσει να κερδίζει!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, κάτι τέτοιες στιγμές, τέτοιες ώρες, σε τέτοιες φάσεις, ύστερα από τέτοια γεγονότα, δίπλα μας, λίγο πιο πέρα, λίγο παρακάτω, ενώ εμείς από ένα θαύμα σκαπουλάρουμε ως και… μαχαιρώματα στους πάγκους των ομάδων, καίμε και καταστρέφουμε περιουσίες, υποχρεωνόμαστε από την ελάχιστη πλειοψηφία των μπαχαλάκηδων να γράφουμε και να μιλάμε για τα «ανδραγαθήματα» τους στα γήπεδα, αντί να σχολιάζουμε την μπάλα, τις αγωνιστικές εντυπώσεις και τις επιδόσεις προπονητών και αθλητών, με αυτά όλα λοιπόν, θλίβομαι που είμαι αθλητικός συντάκτης!

Που εμμέσως βρίσκομαι και εγώ σε αυτό το χώρο: Των σπορ στην Ελλάδα. Μετά από 30 χρόνια στο επάγγελμα, κουράστηκα, απηύδησα, αηδίασα πια, να αναφέρομαι σε ένα ντέρμπι που διακόπηκε.

Ή σε ένα άλλο (μπάσκετ) που κλείστηκε το φύλλο αγώνα στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής, ενώ στο περιθώριο του, είχαμε… φτυσιές παραγόντων ενώπιον του υπουργού (!) και χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου, όπως «πορνόγερος» κλπ.

Σε κανέναν μας δεν φάνηκε περίεργο που στηλιτεύθηκε από αυτά τα επεισόδια το ντέρμπι των αιωνίων. Ουδείς παραξενεύτηκε. Με την έξαρση της βίας των τελευταίων εβδομάδων και τα παρατεταμένα αστυνομικά ντου στα γραφεία των συνδέσμων οπαδών, μη σας πω ότι αν υπήρχε στο στοίχημα η πιθανότητα διακοπής του αγώνα από επεισόδια, θα είχε την χαμηλότερη απόδοση ή δεν θα παιζόταν και καθόλου! Σάματις το 2012 τα ίδια δεν είχαν συμβεί στο Ολυμπιακό Στάδιο με το γκολ του Αμπντούν;

Μόνο οι… αρμόδιοι, η αστυνομία και η γηπεδούχος ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός – που χύνει τώρα κροκοδείλια δάκρυα και κάνει μικροπολιτική βάζοντάς τα μονάχα με την (σαφέστατα συνυπεύθυνη) πολιτεία - αποδείχθηκε ότι είχαν… άγνοια κινδύνου!

Άφησαν αφύλακτη την πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο! Το αναθεματισμένο πορτάκι στους οργανωμένους, στο βορεινό πέταλο του ΟΑΚΑ, εκείνο που είχε «κάψει» την ΑΕΚ και την έριξε τότε δύο κατηγορίες, «καίει» τώρα και τον Παναθηναϊκό.

Αφού πρωτύτερα φυσικά έκαψε για ακόμη και φορά τη… γούνα πάνω στο δύσμοιρο ματωμένο κορμί του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Πού είναι πάλι όλοι εκείνοι που σήκωναν ψηλά το λάβαρο της επαναστατικής εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Αυτές, αλήθεια, τρομάρα τους, τις Κυριακές απείρου κάλλους, αναπολούσαν να γύριζαν πίσω;   

Τέρμα. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, κανείς τους, πραγματικά, ειλικρινά, ρεαλιστικά, να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Να εκδιωχθεί η βία. Κάποιοι βολεύονται κιόλας εκ των συνθηκών!

Με τα μικρά τους ονόματα τους γνωρίζουν στις ΠΑΕ, ωστόσο οι «στρατοί» συντηρούνται και ενίοτε διευκολύνεται μάλιστα το καταστροφικό έργο τους.

Τους… ανοίγουν διάπλατα και τις πόρτες!

  • ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ τι να πει κανείς με τούτο το «ξενέρωμα»; Κρίμα που η καλύτερη ομάδα, αυτή που άξιζε κι άλλα γκολ εκτός από αυτό του Γκερέρο, θα πάρει το ματς στα χαρτιά.

Παρόλο που και ο Παναθηναϊκός είχε 1-2 φάσεις (κεφαλιές Κουρμπέλη, Μακέντα) να σκοράρει στο α’ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που αδικείται από το 0-0 στην ανάπαυλα. Εκείνη η ευκαιρία του Φορτούνη ειδικά, ήταν… άχαστη. Επειδή αναφερόμαστε κιόλας στην κλάση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags