Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Κώστας Φορτούνης: Ο πιο… μπαλαδόρος Έλληνας και το μίσος ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού
| 2019-03-23 23:45:00

Ο πιο… μπαλαδόρος Έλληνας και το "μίσος" ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού – Φώναζε ο Ντέμης, δεν άκουγε ο Άγγελος!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ο πιο… μπαλαδόρος Έλληνας και το "μίσος" ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού – Φώναζε ο Ντέμης, δεν άκουγε ο Άγγελος!

Το διπλό ελπίδας και ποιο το μεγάλο λάθος του Αναστασιάδη.

Εθνική Ελλάδας - Κώστας Φορτούνης: Με το δεξί ξεκίνησε η Εθνική στα προκριματικά του Euro 2020, καθώς έκανε το χρέος της και νίκησε στο Λίχτενστάιν (0-2), με τον Κώστα Φορτούνη να παίζει και σήμερα με το… πόδι στο γκάζι.

Ο Έλληνας άσος που πραγματοποιεί μία τρομερή σεζόν με τον Ολυμπιακό, έκανε ματσάρα και σήμερα και δεν είναι μόνο το γκολ για το 0-1 με υπέροχο τελείωμα, μετά από φοβερή βαθιά μπαλιά του Κουρμπέλη, αλλά συνολικά η παρουσία του μέσα στο γήπεδο. Ο Φορτούνης ήταν πραγματικός ηγέτης, όταν είδε την ομάδα να «κολλάει» πήρε την ομάδα πάνω του και προσπάθειες με ατομικές ενέργειες να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ από δικές του εμπνεύσεις ξεκίνησαν και οι περισσότερες ευκαιρίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και της Ελλάδας (πήρε το περιβραχιόνιο μετά τον τραυματισμό του Μήρογλου) επιβεβαίωσε πως είναι ίσως ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη χρονική περίοδο, ενώ με όσα κάνει μέσα στο γήπεδο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο ποιο ποιοτικός ποδοσφαιριστές του ρόστερ της Εθνικής.

Αυτό που κρατάμε βέβαια από το διπλό στο Λιχτενστάιν, εκτός από τους τρεις βαθμούς που θα μας βοηθήσουν για την πρόκριση, έστω και έως δεύτεροι πίσω από την Ιταλία, είναι η συνολική εικόαν της Ελλάδας και όχι αποκλειστικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι χαρακτηριστικό πως στο γκολ του Φορτούνη, ο Έλληνας διέσχισε σχεδόν το μισό γήπεδο για να πάει στον πάγκο κι εκεί όλοι μαζί παίκτες και τεχνικό επιτελείο, έγιναν έναν… κουβάρι και πανηγύρισαν το γκολ!

Κόντρα σε όσους… καμένους (και είναι πολλοί τελευταία αν θυμηθείτε πόσες ανακοινώσεις υπάρχουν από οπαδούς που δεν θέλουν να παίξει η Εθνική στο γήπεδό τους) βάζουν τις ομάδες τους πάνω από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τα παιδία αποδυκνείουν πως δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Το… μίσος για τον αντίπαλο και η κόντρα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού κλπ δεν έχει πλέον θέση στην ομάδα, αν και παλιότερα δυστυχώς και κάποιοι διεθνείς είχαν αποκτήσει αυτή τη λογική.



Αυτά όμως ανήκουν, όπως φαίνεται τουλάχιστον, στο παρελθόν και πλέον η Εθνική ενωμένη κυνηγάει τη συμμετοχή της στο Euro 2020. Βέβαια, για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να βοηθηθεί και από τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος ακόμα ψάχνεται.

Δεν είναι λογικό να «φωνάζει» ο Ντέμης Νικολαΐδης από την εξέδρα (ήταν σχολιαστής στο OPEN) πως πρέπει να βγει μπροστά η Ελλάδα και να πιέσει τους άπειρους αμυντικούς του Λιχτενστάιν και να το ζητάει ο Ομοσπονδιακός μετά το 50’ ούτε και να μπαίνει αντί του τραυματία Μήττογλου ο Δώνης. Ο νεαρός φορ της Στουτγάρδης είναι εξαιρετικός παίκτης (το απέδειξε και στο τελείωμά του στο 0-2), όμως δεν είναι ο κατάλληλος φορ όταν έχεις κατοχή και προσπαθείς να διασπάσεις την πολυσύνθετη άμυνα του αντιπάλου. Καλύτερα να παίζει βασικός ως εξτρέμ και ως κρυφός δεύτερος φορ, αντί του Μασούτα ή του Μπακασέτα. Γιατί να μην μπει αλλαγή ο Κουλουρής, που είναι και πρώτος σκόρερ στη Σούπερ Λιγκ;
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερό παρασκήνιο με ΠΑΟΚ - Φούντωσαν οι φήμες πως φεύγει από Νova - Τρελή πρόταση από...

 




 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags