Facebook Pixel Κώστας Γκόντζος: Μόνο έτσι θα αλλάξει η μοίρα του Παναθηναϊκού
| 2019-03-26 10:55:00

Ξέχασαν το "στήσιμο" με Ολυμπιακό - Πρέπει να φύγουν - Έτσι αλλάζει μοίρα - Θα καταλάβετε όταν...

του Κώστα Γκόντζου
Ξέχασαν το "στήσιμο" με Ολυμπιακό - Πρέπει να φύγουν - Έτσι αλλάζει μοίρα - Θα καταλάβετε όταν...

Ό,τι κι αν σας πουν, να έχετε καλά στο νου σας ένα πράγμα.

Τώρα πια που έχει καθίσει για τα καλά η σκόνη απ' όσα έγιναν στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ αλλά και στην εβδομάδα είναι για μια ακόμα φορά η κατάλληλη στιγμή.

Η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούν έστω και για μια φορά λογικά στον Παναθηναϊκό και να δουν με καθαρό μάτι και τι υπάρχει, αλλά κυρίως και τι... έρχεται.

Γλίτωσε τα χειρότερα αφού γλίτωσε το ένα μείον 3 ο Παναθηναϊκός, είπαν κάποιοι.

Κάποιοι άλλοι μάλιστα, το... πανηγύρισαν κιόλας.

Σαν δείγμα ότι ο Παναθηναϊκός... απέκτησε ξανά φωνή στα κέντρα εξουσίας και σαν ένδειξη ότι... κάτι άλλαξε(;) στον χώρο του ποδοσφαίρου. Το κακό φυσικά δεν είναι ότι τα έλεγαν όλα αυτά.

Το κακό είναι ότι... τα πίστευαν κιόλας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο μυαλό τους είχε ήδη φύγει το "στήσιμο" που έγινε στο ντέρμπι και είχε περάσει κιόλας στην... επόμενη μέρα σαν μην τρέχει τίποτε, σαν να μην έγινε τίποτε το σοβαρό και ασυνήθιστο.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Καθώς όχι μόνο δεν γλίτωσε τα χειρότερα ο Παναθηναϊκός, αλλά επί της ουσίας τα... χειρότερα δεν έχουν έρθει και δεν τα έχουν δει ακόμα.

Γιατί αν κάτι τελικά φάνηκε για μια ακόμα φορα και με όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ, είναι ένα και μοναδικό.

Πως όσο ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι ΟΜΗΡΟΣ μιας χούφτας ανθρώπων αλλά ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ έτσι όπως διαμορφώθηκαν από την... κοπάνα των πουράτων εκτοξευτών και μετά, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ να αλλάξει η μοίρα του Παναθηναϊκού.

Ό,τι κι αν σας πούνε, ό,τι κι αν σας λένε και ό,τι κι αν... θα σας πούνε, να ξέρετε και να έχετε καλά στο νου σας ένα πράγμα.

Πως ΚΑΝΕΝΑΣ, αλλά απολύτως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν υπάρχει περίπτωση να μπλέξει με όλη αυτή τη λοβιτούρα, το νταβαντζιλίκι, την αιχμαλωσία και την ανορθογραφία που υπάρχει αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό.

Ακόμα και ο Αλαφούζος που προς το παρόν φαίνεται να κρατάει τον... ορό και να προσπαθεί να συντηρήσει ότι ακριβώς είναι απαραίτητο για να μην εξαφανιστεί από τον χάρτη ο Παναθηναϊκός και τίποτε παραπάνω, όταν φτάσει να έχει μειώσει στο ελάχιστο δυνατό τις υποχρεώσεις του, θα την κάνει όχι απλά τρέχοντας, αλλά... βουτώντας και στο κενό άμα χρειασθεί.

Μέχρι και ο κουλουράς της γειτονιάς του να πάει και να του πει "δώσε μου τον Παναθηναϊκό" θα τον δώσει χωρίς δεύτερη σκέψη και θα του ανοίξει κι ένα... φούρνο σαν δώρο για την εξυπηρέτηση.

Όσοι δεν το βλέπουν αυτό, όσοι ακόμα κάθονται και συζητάνε αν τελικά ήταν... δίκαιη ή οχι η τιμωρία, αν διακόπηκε σωστά ή όχι το παιχνίδι, αν τα... χρέη μειώθηκαν ή όχι, αν θα παραμείνει σε ισχύ το πλάνο και στη νέα σεζόν και όλα τα σχετικά, απλά έχουν χάσει εδώ και καιρό την μπάλα.



Αν ακόμα και τώρα δεν βλέπουν πως η ουσία είναι πως αν δεν καθαρίσει εντελώς το τοπίο στον Παναθηναϊκό, αν δεν εξαφανισθούν από τη ζωή, την καθημερινότητα και τη λειτουργία του όλα τα παράσιτα που έχουν προσκολληθεί πάνω στα ύφαλά του εκμεταλλευόμενα τα... ρηχά και βρώμικα νερά στα οποία πλέει τα τελευταία χρόνια το καράβι, τότε ή δεν έχουν συναίσθηση για ποια ομάδα μιλάνε ή έχουν χάσει εντελώς το μέτρο και τη λογική.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί λογικός άνθρωπος ή ακόμα και... επενδυτικό φαν που θα αποφασίσει για οποιοδήποτε λόγο να μπλέξει με όλη αυτή την ιστορία.

Δεν έχει κανένα λόγο και δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει και κάποιος λόγος για να ενδιαφερθεί.

Κι αυτό είναι δυστυχώς το ζουμί απ' όλα όσα έγιναν ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ στον Παναθηναϊκό.

Το... μαγαζί είναι πλέον και με τη βούλα, όχι απλά ζημιογόνο και καταστροφικό, αλλά ταυτόχρονα και ιδιαίτερα ανθυγιεινό, τοξικό και χωρίς το ελάχιστο  δείγμα αναστροφής της κατάστασης.

Προς το παρόν, λοιπόν, ας βολευτούν όλοι με την κατάσταση ως έχει.

Και αυτοί που τη... δημιούργησαν και οι άλλοι, οι μεγαλύτεροι ένοχοι απ' όλους, αυτοί δηλαδή που τους άφησαν, τους επέτρεψαν και αδιαφόρησαν ή ακόμα και ταυτίστηκαν με εκείνους που τη δημιουργούσαν βήμα-βήμα.

Αν αλλάξει κάτι, τότε βλέπουμε ξανά.

Αλλά αν αλλάξει κάτι θα το καταλάβετε.

Πρώτα και κύρια από το... σκούξιμο και τις τελευταίες μπαταριές που θα ρίχνει όλο αυτό το κατακάθι, καθώς θα λιώνει και θα εξαφανίζεται.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags