Facebook Pixel Νικ Καλάθη – Γιάννης Παπαγιάννης: Γι' αυτό έχασε ο Παναθηναϊκός από τη Ρεάλ - Έτσι περνάει στα πλέι οφ
Μπάσκετ
| 2019-03-29 00:04:00

Απλά είναι τα πράγματα: Κανένας Ρούντι και κανένας Παπαγιάννης, ο Καλάθης "φταίει" για όλα!

του Pick n' Scroll
Απλά είναι τα πράγματα: Κανένας Ρούντι και κανένας Παπαγιάννης, ο Καλάθης "φταίει" για όλα!

Καλύτερα που έχασε. Νομίζει ότι έγινε ο καλύτερος της Ευρώπης;

Νικ Καλάθη – Γιάννης Παπαγιάννης: Για μία ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δύο πρόσωπα: ένα πάρα πολύ καλό και ένα πάρα πολύ άσχημο.

Οπως έγινε και στο παιχνίδι με την Μπασκόνια. Στο ματς με τους Βάσκους οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν το είχαν πληρώσει. Κόντρα, όμως, στη Ρεάλ τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Εστω και αν ο Ρούντι Φερνάντεθ χρειάστηκε να βάλει το τρίποντο νίκης από το σπίτι του.

Ο Παναθηναϊκός έχασε από τους Μαδριλένους, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο δεν έπαιξε μπάσκετ της προκοπής. Εχασε το μυαλό του, η Ρεάλ εμφανίστηκε πιο συγκεντρωμένη και κάπως έτσι ήρθε το «διπλό». Ο Νικ Καλάθης ήταν καταπληκτικός στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, όμως, οι Μαδριλένοι τον αντιμετώπισαν με πιο αποτελεσματικό τρόπο με αποτέλεσμα ο σπουδαίος πλέι-μέικερ να κάνει τα εντελώς διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και να καταστρέψει στην ουσία την ομάδα του. Κάτι τέτοιο είναι γενικά φυσιολογικό, αφού ο έμπειρος Καλάθης είναι το βαρόμετρο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Οσο και αν ο Γιώργος Παπαγιάννης πήρε την ευθύνη πάνω του μετά το τέλος του ματς, λέγοντας ότι το ματς χάθηκε από τις δικές του χαμένες βολές.


Το θέμα και η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός κρατάει την τύχη στα χέρια του. Με νίκη επί της Μπουντούτσνοστ περνάει στην επόμενη φάση. Και όσο κι αν γίνονται απίθανα πράγματα, θεωρείται υπερφυσικό να χάσουν οι «πράσινοι» από τους Μαυροβούνιους στο ΟΑΚΑ. Από τους Μαυροβούνιους, που και πιο αδύναμοι είναι και βαθμολογικά αδιάφοροι.

Και επειδή ο Παναθηναϊκός θα περάσει, θα λέγαμε ότι καλό του κάνει αυτή η ήττα για να μην νομίζει ότι ξαφνικά έγινε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Εχει βελτιωθεί πολύ. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να θεωρείται υπέρτερη ομάδα της Ρεάλ, της ΤΣΣΚΑ και της Φενέρ υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Αυτή η ήττα, λοιπόν, θα κάνει καλό στους πρωταθλητές ενόψει μάλιστα των πλέι-οφ, όπου ο συντελεστής δυσκολίας θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Γιατί ήταν πολύ ανταγωνιστικός με ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ, αλλά τις αντιμετώπισε, ούσες βαθμολογικά αδιάφορες. Κάτι που δεν θα ισχύσει στα πλέι-οφς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερή απόφαση στον Παναθηναϊκό - Ετοιμάζουν μεγάλο... χουνέρι στον ΠΑΟΚ!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags