Facebook Pixel Κώστας Γκόντζος: Τους χαλάει ο Δώνης - Αποθέωναν Ουζουνίδη με... Λάρισα
| 2019-04-12 14:49:00

Τους χαλάει ο Δώνης - Αποθέωναν Ουζουνίδη με... Λάρισα - "Καλύτερα Γ’ Εθνική" - Φωνάξτε!

του Κώστα Γκόντζου
Τους χαλάει ο Δώνης - Αποθέωναν Ουζουνίδη με... Λάρισα - "Καλύτερα Γ’ Εθνική" - Φωνάξτε!

Μιλάμε για φοβερά πράγματα. Δεν τους βλέπω να αντέχουν...

Σιγά μη δεν το βλέπαμε και αυτό στον Παναθηναϊκό. Το να πληθαίνουν δηλαδή οι "φωνούλες" που δειλά-δειλά στην αρχή, αλλά όλο και πιο... οργανωμένα και σταθερά πια, τα βάζουν με τον Δώνη.

Το φοβερό μάλιστα είναι, ότι -ανοιχτά τουλάχιστον- δεν τα βάζουν μαζί του για τη δουλειά του μέχρι τώρα έτσι όπως αυτή βγαίνει μέσα στο γήπεδο, αλλά για... τις δηλώσεις του.

Ναι για τις δηλώσεις του.

Βλέπετε δεν την αντέχει η... Παναθηναϊκοφροσύνη μερικών την αλήθεια.

Τους χαλάει τη μαγιά, τους χαλάει το παραμύθι, τους χαλάει τα ψέμματα με τα οποία φλόμωσαν τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας και υποστηρίζοντας οτιδήποτε οδηγούσε τον Παναθηναϊκό με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Και τώρα που οι... κόποι τους ευοδώθηκαν, δεν τους ενοχλεί η πραγματικότητα, αλλά αυτοί που την λένε και την παρουσιάζουν όπως είναι.

Το αστείο της υπόθεσης ή πιο σωστά το πιο ενδεικτικό του με τι σόι τύπους έχει μπλέξει αυτή η έρμη η ομάδα, είναι ότι αυτοί που τα βάζουν με τον Δώνη, είναι οι ίδιοι που υποκλινόντουσαν στον Αναστασίου, που ευχαριστούσαν δημόσια τον Στραματσιόνι για "τον Παναθηναϊκό που έφτιαξε" και που έφτιαχναν αγιογραφίες για τον Διαμαντόπουλο και τον Ουζουνίδη και καλούσαν τον κόσμο να στήσει... ανδριάντα του Μαρίνου έξω από τη Λεωφόρο γιατί... κατάφερε να κάνει κι ένα διπλό εκτός έδρας στην Ελλάδα, εκεί στα τελειώματα της σεζόν με τη Λάρισα.

Αυτές τις ομορφιές και αυτούς τους τύπους ζούμε και βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Οι οποίοι ξαφνικά αποφάσισαν ότι... δεν το αντέχουν.



Δεν αντέχουν την πραγματικότητα που περιέγραψε με θάρρος, αλήθεια και σεβασμό προς τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, ο προπονητής του, ότι δηλαδή αυτή τη στιγμή και στο άμεσο μέλλον ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και στην καλύτερη θα παλεύει να "πιάσει" τον Ατρόμητο, τον Άρη και πάει λέγοντας.

Δεν αντέχουν ότι αυτός ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος και να πουλήσει και να μην αγοράσει και να αναδείξει νέα παιδιά, αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας.

Μιλάμε για φοβερά πράγματα.

Οι τύποι του "καλύτερα στην Γ' Εθνική παρά με σένα νταβαντζή", ξαφνικά κατάλαβαν ότι τους πέφτει βαριά η πραγματικότητα που διαμόρφωσαν με τα έργα και τις ημέρες τους στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια.

Και μας είπαν με κάθε σοβαρότητα και περισσή έλλειψη τσίπας, ότι τα όσα είπε ο Δώνης δεν ταιριάζουν, λέει, στο μέγεθος και την ιστορία του Παναθηναϊκού.

Η οποία προφανώς ταιριάζει φαίνεται μόνο με την προοπτική της Γ' Εθνικής αρκεί να μην είναι ο Τζίγκερ στο τιμόνι, μόνο με τα ΟΛΕ-ΟΛΕ μετά από τις Καμπάλες και τις ήττες από Ολυμπιακό, από Ατρόμητο μέχρι και από τον ΟΦΗ μέσα στη Λεωφόρο, μόνο με τις φιέστες τριάντα βαθμούς πίσω από τη κορυφή επειδή... καταφέραμε να μας αδικήσει η διαιτησία και επομένως αλλιώτικα θάμασταν... πρωταθλητές.

Το χειρότερο απ' όλα είναι πως αυτά δεν είναι ούτε περίεργα, ούτε... μη αναμενόμενα.

Χρόνια τώρα οποιαδήποτε προσπάθεια να λειτουργήσει ποδοσφαιρικά ο Παναθηναϊκός και με στοιχειώδη λογική στις επιλογές και τις αποφάσεις του, σκόνταφτε στους "αγανακτισμένους Παναθηναϊκάρες" σε εξέδρα και ΜΜΕ.

Κι αντίθετα, όποτε ήταν τίποτε για την καταστροφή, τον ποδοσφαιρικό παραλογισμό και τον βιασμό του Παναθηναϊκού, του ονόματος και της ιστορίας τους, εκεί πάντα στην... πρώτη γραμμή του αγώνα, αρκεί φυσικά να υπήρχε... λόγος και βεβαίως και για να μην ξεχνιόμαστε και "μεροκάματα".

Μην εκπλήσσεστε λοιπόν απ' όσα βλέπετε και ακούτε.

Θα δείτε πολλά ακόμα.

Θα δείτε και θα ακούσετε ξανά τους ίδιους τύπους να σκίζουν τα ιμάτιά τους αν τυχόν έρθει κάποια πρόταση για αγορά παίκτη και ο Παναθηναϊκός τη... συζητήσει.

Θα τους δείτε και θα τους ακούσετε ξανά επίσης να βγάζουν κραυγές και... καυτά άρθρα ότι δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό να παλεύει για να περάσει τον Ατρόμητο και τον Άρη και πάει λέγοντας.

Και φυσικά, δεν θα τους δείτε και δεν θα τους ακούσετε ποτέ να λένε ή να ομολογούν ότι αυτοί πρώτοι πάλεψαν για να έρθει εδώ που είναι τώρα ο Παναθηναϊκός και βέβαια ούτε λόγος για καμιά συγνώμη ή για παραδοχή έστω των λάθος επιλογών και της δράσης τους.

Τώρα, τι μπορεί να γίνει με αυτούς που μπλέξαμε;



Δεν ξέρω ειλικρινά και δεν ξέρω και αν υπάρχει και λόγος να γίνει κάτι κιόλας.

Το σίγουρο είναι ένα.

Πως κάποια στιγμή, αυτή η περιβόητη σιωπηλή πλειοψηφία των οπαδών αυτής της ομάδας, θα πρέπει επιτέλους να πάψει να είναι σιωπηλή.

Θα πρέπει πια, οι ίδιοι να προστατέψουν και να στηρίξουν οτιδήποτε λογικό και ποδοσφαιρικό πάει να γίνει σ' αυτό τον σύλλογο.

Με πρώτους τους ίδιους τους ανθρώπους της ομάδας που έχουν αποφασίσει να κινηθούν έτσι, μιλώντας ανοιχτά και χωρίς περιστροφές για την αλήθεια στον κόσμο του Παναθηναϊκού και να προσπαθήσουν να κάνουν ότι μπορεί να γίνει σ' αυτές τις συνθήκες που οι συγκεκριμένοι τύποι πρωτοστάτησαν για να έρθουν.

Από κει και πέρα, ειλικρινά δεν ξέρω αν και πόσο θα αντέξει ο Δώνης και το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού να μείνουν σταθερά προσηλωμένοι στους στόχους τους και να συνεχίσουν να δουλεύουν ποδοσφαιρικά και λογικά γι' αυτά που έχουν βάλει σαν πλάνο τους.

Μπορεί κάποια στιγμή να μην αντέξουν.

Λογικό είναι.

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δουλεύει σε τέτοιες συνθήκες και να πρέπει να δίνει... εξετάσεις και λόγο στις "επιτροπές Παναθηναϊκοφροσύνης" για οτιδήποτε αποφασίζει και λέει.

Οι πιθανότητες να αντέξουν είναι λίγες.

Αλλά έστω κι αυτές πρέπει να τις κυνηγήσουν.

Όσοι τουλάχιστον εξακολουθούν να πονάνε και να αγωνιούν για τον Παναθηναϊκό και όχι για την τσέπη και την πάρτη τους.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags