Facebook Pixel Ιβάν Σαββίδης – ΠΑΟΚ: Δίκαιο πρωτάθλημα, μεγάλη ομάδα - Τώρα δεν έχει Θωμά
| 2019-04-21 21:49:00

Δίκαιο πρωτάθλημα, μεγάλη ομάδα - Τώρα δεν έχει Θωμά - Τους τα... έκοψε ο Ιβάν - Κομποτιακός τέλος!

Sportdog Team
Δίκαιο πρωτάθλημα, μεγάλη ομάδα - Τώρα δεν έχει Θωμά - Τους τα... έκοψε ο Ιβάν - Κομποτιακός τέλος!

Μου θυμίζει εποχές ΠΑΟ. Μακάρι για Άρη και Ηρακλή. Ήταν... καρκίνος.

Ιβάν Σαββίδης – ΠΑΟΚ:  Ο μεγάλος ποιητής είχε πει ότι της Σαλονίκης μοναχά της πρέπει το καράβι. Από σήμερα λοιπόν της πρέπει και το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα δίκαιο, έντιμο, καθαρό, ένα πρωτάθλημα που ο ΠΑΟΚ το άξιζε εκατό τοις εκατό.

Ένα πρωτάθλημα επίσης που ο Δικέφαλος του Βορρά το είχε ανάγκη όσο τίποτε στον κόσμο, μετά από τις περυσινές βλακείες που τον φέρανε εκτός κορυφής. Μαλάκας όμως δεν είναι αυτός που κάνει λάθη. Μαλάκας είναι αυτός που δεν διδάσκεται από τα λάθη του. Και η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα ήταν πως κατάλαβε που τα έκανε μούτι και πήρε τα μέτρα του. Και άφησε τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν μπάλα και τον προπονητή του να τους οργανώσει. Αυτό παιδιά, αρκούσε για να του δώσει τον τίτλο σε μια σαιζόν, μην το ξεχνάμε, που ξεκίνησε με μείον δύο βαθμούς!

Θα βρεθούν τώρα κάποιοι να μιλήσουν για «χάρτινα» και για «πέτσινα» και λοιπές παπάρες. Δεν θα μπω στη δική τους τη λογική, γιατί είναι μια λογική που δεν μικραίνει μόνο τον αντίπαλο αλλά μικραίνει κι εσένα. Κι ο ΠΑΟΚ της σαιζόν 2018-2019 δεν ήταν μια μικρομεσαία ομάδα, ήταν μια μεγάλη ομάδα. Και σαν μεγάλη ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα μετά βαΐων και κλάδων, χωρίς καμία αμφισβήτηση. Ή μάλλον κάτσε, υπάρχουν σίγουρα κάποιοι αθλητικογράφοι, απ’ αυτούς που πιάνουν πουλιά και πενηντάρικα στον αέρα, που θα υπογραμμίσουν ότι στον δεύτερο γύρο άλλη ομάδα συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς. Μου θυμίζουν εκείνες τις εποχές που ο Παναθηναϊκός αναδεικνυόταν πρωταθλητής χειμώνα και ύστερα ερχόταν μια «επική αντεπίθεση» από πλευράς Ολυμπιακού (και Θωμά Μητρόπουλου) και τελείωνε το παραμυθάκι. Ναι, κάτι τέτοιους αθλητικογράφους άμα τους πετύχω μπροστά μου, θα τους κοντύνω λίγο παραπάνω…

Μην αρχίζουμε τη γκρίνια όμως, σήμερα που είναι μέρα χαράς για τη Σαλονίκη. Σήμερα που είναι μέρα χαράς για εκατομμύρια κόσμο. Για τον λαό του ΠΑΟΚ, που είδε επί σειρά ετών να του κλέβουν τον κόπο. Δίχως κανείς από τους διοικητικούς του ηγέτες (σκεφτείτε ότι αυτή η ομάδα βρέθηκε να έχει διοικητικό ηγέτη τον Μπάτμαν!) να προβάλλει αποτελεσματική αντίσταση. Έπρεπε να έρθει ο Ιβάν από την άλλη άκρη του κόσμου για να κοπεί η αλητεία, να κοπεί η υποταγή, να κοπεί η ξεφτίλα, να κοπεί το παντελόνιασμα. Να γίνει η Σαλονίκη όχι αυτό το γελοίο το «συμπρωτεύουσα», αλλά πραγματική βασίλισσα. Όπως της ταιριάζει, όπως της αρμόζει, όπως της πρέπει. Και μακάρι ο σημερινός άθλος του ΠΑΟΚ να δώσει αέρα στον Άρη, μακάρι να συνεφέρει και τον Ηρακλή. Η Σουπερλίγκα τους χρειάζεται όλους και τους χρειάζεται ισχυρούς!

Όσο για τον αγώνα, αυγά Τουρκίας παλικάρια μου. Ό,τι και να γράψουμε χαζομάρα θα είναι, μιας και τελείωσε στο δεκάλεπτο. Όπως μας τελείωσε επιτέλους και ο Κομποτιακός και να με συγχωρούν οι αναγνώστες από Λειβαδιά που το γράφω τόσο ωμά. Αυτή η ομάδα όμως είχε γίνει σκέτος καρκίνος για τη Σουπερλίγκα. Ας πάει τώρα να παίζει βήτα εθνική (ή όπως στο διάολο θα το πούνε αυτό το πρωτάθλημα), να μάθει πως αισθάνονταν τα θύματά της τόσα χρόνια. Τα θύματα αυτής της γαμημένης της «ομορφιάς του ποδοσφαίρου», που μας έκανε να σιχαθούμε τη μπάλα ένα σωρό φορές. Σήμερα ο ΠΑΟΚ, πρόσθεσε ένα καρφί στο φέρετρό της και του το χρωστάμε όλοι μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκλητικό πανό οπαδών του Άρη για ΠΑΟΚ - Γιατί... κράζουν και ποια η "αντιγραφή"; (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags