Facebook Pixel Γιώργος Δώνης - Παναθηναϊκός: Άρθρο Κώστα Γκόντζου: Αυτό είναι το χειρότερο για ΠΑΟ - Μόνο αν φύγει ο Δώνης...
| 2019-04-21 22:49:00

Αυτό είναι το χειρότερο για ΠΑΟ - Είστε γελασμένοι - Ούτε ένας παίκτης - Μόνο αν φύγει ο Δώνης...

του Κώστα Γκόντζου
Αυτό είναι το χειρότερο για ΠΑΟ - Είστε γελασμένοι - Ούτε ένας παίκτης - Μόνο αν φύγει ο Δώνης...

Δεν φοβίζει ούτε τον... εαυτό του. Καμία προοπτική. Του χρόνου θα...

Γιώργος Δώνης - Παναθηναϊκός: Εδώ και πολλές αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός έχει σταματήσει να αποτελεί απειλή και να φοβίζει οποιαδήποτε ομάδα του πρωταθλήματος.

Το κακό όμως είναι ότι αυτό δεν πια και τόσο μη αναμενόμενο ή αν θέλουμε να μιλήσουμε ακόμα πιο ειλικρινά είναι η φυσιολογική κατάσταση της ομάδας έτσι όπως ξεκίνησε να στήνεται στην φετινή σεζόν και με τις αντικειμενικές δυνατότητες που είχε.

Το κακό είναι ότι πλέον ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φοβίσει ούτε καν τον... εαυτό του.

Έχει συμβιβαστεί πια ο Παναθηναϊκός με τη μετριότητα, την αποτυχία και την ήττα.

Έχει μπολιάσει το μεδούλι αυτό συνολικά του οργανισμού Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός πια δεν "φοβάται" την ήττα, δεν θεωρεί καταστροφή την απώλεια στόχων, τίτλων και διακρίσεων, δεν θεωρεί καν ότι υπάρχει λόγος να δώσει εξηγήσεις ή να... αγχωθεί για κάτι ανάλογο.

Έχει τη νοοτροπία και την... ασυλία, του ότι το μοναδικό καθήκον των στελεχών του σε κάθε τομέα και επομένως και στο ποδοσφαιρικό του τμήμα, είναι απλά να... κάνουν ό,τι μπορούν.

Κι άντε και για τους πιο.. προχωρημένους, να μείνουν όσο γίνεται περισσότερο σε μια ποδοσφαιρική λογική και τακτική αξιοποίησης των όποιων δυνατοτήτων διαθέτει.

Έτσι έχει η κατάσταση κι αυτή είναι η αντικειμενική πραγματικότητα του Παναθηναϊκού της... σύγχρονης εποχής.

Όμως ούτε κι αυτό είναι το χειρότερο.
Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς να κατηγορήσεις και κανένα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού.

Κι αυτό το χειρότερο, γιατί όταν έχεις το δικαίωμα και τη δυνατότητα να μπορείς να πεις ότι κάτι έγινε λάθος, κάποιος είναι ανεπαρκής ή κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, τότε αυτό σου δίνει και την... προοπτική της διόρθωσης αυτών των λαθών, των ανεπαρκειών και γενικότερα του οτιδήποτε δεν πάει καλά.

Αυτή η... προοπτική και δυνατότητα όμως, δεν υπάρχει πια στον Παναθηναϊκό.

Δεν μπορείς να πεις ότι ο Δώνης για παράδειγμα έχει κάνει κάτι λάθος, είτε στην δουλειά του, είτε στο κοουτσάρισμα είτε στις επιλογές του.

Δεν μπορείς επίσης να πεις ότι κάποιος παίκτης δεν παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, ούτε καν ότι υπήρχε δυνατότητα για καλύτερη σύνθεση του ρόστερ από πλευράς ποιότητας και δυνατοτήτων των επιλογών που έγιναν.

Οπότε δεν υπάρχει και τρόπος να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο ή να συνεχιστεί με άλλα δεδομένα η παρουσία και οι "στόχοι" του Παναθηναϊκού στη νέα σεζόν.

Κι αυτό γιατί δεν θα υπάρξει αντικειμενικά η δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Ο Παναθηναϊκός πλέον και με τη βούλα θα κινείται σε επίπεδα δυναμικότητας σαν και τα φετινά, με ελάχιστες αποκλίσεις είτε "προς τα πάνω" είτε "προς τα κάτω".

Θα είναι μια ομάδα με μέτριες δυνατότητες, μια ομάδα με ρόστερ χαμηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών και στην καλύτερη θα παρακαλάει να έχει τεχνική ηγεσία όπως η φετινή με τον Δώνη, που σ' αυτές τις συνθήκες θα λειτουργεί όσο πιο ποδοσφαιρικά γίνεται και θα βγάζει ότι καλύτερο μπορεί να βγει στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός με την... ενίσχυση που θα γίνει το καλοκαίρι, ή με τις αποχωρήσεις ή οτιδήποτε άλλο θα φανεί ακόμα και... μισό επίπεδο παραπάνω απ' ότι φέτος, γελιέται αν το πιστεύει και γελάει ή πιο σωστά κοροϊδεύει όσους τον πιστεύουν.

Κι αυτό επίσης που λέμε στην προηγούμενη παράγραφο είναι αντικειμενικό.

Καθώς το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει αυτή τη στιγμή μια εκπληκτική ομοιογένεια ως προς τη μετριότητά του.

Δεν υπάρχει με λίγα λόγια κανείς ποδοσφαιριστής, ούτε καν από τους παλιότερους και πιο έμπειρους, που αν σου φύγει ή σου λείψει για οποιοδήποτε λόγο, θα πεις ότι χαλάει η συνοχή της ομάδας ή δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τους υπάρχοντες.

Δεν υπάρχει επίσης κανείς από τους νεότερους που θα σου δημιουργήσει την αίσθηση του "κενού" ή της αποδυνάμωσης της ομάδας αν τυχόν δεν θα είναι στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Όσο κι αν το τραβήξουμε απ' τα μαλλιά και το τεντώσουμε ως εκεί που δεν πάει, συνολικά το ρόστερ αυτού του Παναθηναϊκού είναι το σχεδόν απόλυτα δυνατό που θα μπορούσε να έχει με βάση τη σημερινή πραγματικότητα.

Και δεν θα δημιουργηθούν και οι συνθήκες για να αλλάξει δραματικά κάτι σ' αυτή την κατεύθυνση.

Στα ίδια κυβικά θα κινηθεί ξανά με το τέλος της σεζόν και προγραμματίζοντας την επόμενη ο Παναθηναϊκός.

Και σε γενικές γραμμές στα ίδια επίπεδα ποιότητας και δυνατοτήτων θα είναι και το νέο ρόστερ που θα προκύψει με έμφαση μάλιστα προς το... οικονομικότερον αν όλα πάνε καλά στις επιλογές που θα γίνουν.

Απλά σ' αυτά τα "ίδια" που περιμένουμε ότι θα υπάρχουν και στην νέα σεζόν, υπάρχει και ένα που αν τυχόν για οποιοδήποτε λόγο εκλείψει, θα είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί.

Κι αυτό είναι ο προπονητής της ομάδας, είναι ο Γιώργος Δώνης και η λογική και ποδοσφαιρική ματιά με τα οποία λειτούργησε φέτος μέχρι τώρα στα καθήκοντά του στον Παναθηναϊκό.

Τα υπόλοιπα θα είναι απλά... ανακυκλωμένα αλλά και... αναλώσιμα ταυτόχρονα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags