Facebook Pixel ΓΙώργος Δώνης - Νίκος Νταμπίζας: Αυτός είναι ο πρώτος που... τελειώνει από τον ΠΑΟ!
| 2019-05-05 19:46:00

Αυτός είναι ο πρώτος που... τελειώνει από τον ΠΑΟ - Ιδού το μεγάλο δίλημμα των Δώνη - Νταμπίζα!

του Κώστα Γκόντζου
Αυτός είναι ο πρώτος που... τελειώνει από τον ΠΑΟ - Ιδού το μεγάλο δίλημμα των Δώνη - Νταμπίζα!

Γιατί θα... ματώσει το καλοκαίρι το Τριφύλλι;

Γιώργος Δώνης - Νίκος Νταμπίζας: Τελείωσε ακριβώς σχεδόν όπως την άρχισε την σεζόν ο Παναθηναϊκός.

Με μια καλή εμφάνιση, γεμάτη φρεσκάδα, με πολλά νέα πρόσωπα και με μια ευρεία νίκη επί του Παναιτωλικού.

Τι κοινό είχαν αυτά τα δύο παιχνίδια, η πρεμιέρα και το φινάλε δηλαδή της σεζόν για τον Παναθηναϊκό;

Ένα πράγμα.

Την απουσία στόχου και επομένως και της "ανάγκης" για το αποτέλεσμα.

Και επίσης ελάχιστον κόσμο να ασχολείται με τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Με λίγα λόγια, ήταν παιχνίδια ελεύθερα και ως ένα βαθμό με χαρακτήρα "επίδειξης" των όποιων ικανοτήτων μπορεί να ξεδιπλώσει το συγκεκριμένο έμψυχο υλικό.

Αυτό ακριβώς είναι που σηματοδοτεί και οριοθετεί ταυτόχρονα, τόσο τα συμπεράσματα και την σούμα της  σεζόν που τελείωσε για τον Παναθηναϊκό, όσο και την λογική και τις προσδοκίες για την σεζόν που έρχεται.

Ο Παναθηναϊκός δηλαδή, αντικειμενικά είναι αναγκασμένος να συμπεριφέρεται σαν μια ομάδα, που η δημιουργία και τα αποτελέσματά της, θα είναι μονίμως σε δεύτερο πλάνο σε σχέση με τις προτεραιότητες του οργανισμού Παναθηναϊκός, ή απλά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αν προτιμάτε.

Η πρώτη και σαφέστατη προτεραιότητα, είναι η εξυγίανση του συλλόγου και η όσο γίνεται ταχύτερη και σταθερότερη επιστροφή του Παναθηναϊκού σε κανονικές συνθήκες.

Σε συνθήκες που για να καταλαβαινόμαστε, θα αντιστοιχούν σε αυτές μια μεσαίας ομάδας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αυτό προφανώς και δεν είναι ούτε το καλύτερο, ούτε καν το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό με δεδομένο το όνομα και την ιστορία της ομάδας, αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι, αντανακλά την αντικειμενική πραγματικότητα που θα υπάρχει και στην νέα σεζόν, αν φυσικά δεν έχουμε κάποια δραματική και εντυπωσιακή αλλαγή των δεδομένων.

Με βάση αυτά λοιπόν, γίνεται φανερή σε γενικές γραμμές και η λογική με την οποία θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός από δω και πέρα και φυσικά και στην μεταγραφική περίοδο που ουσιαστικά αρχίζει από αύριο.

Ένα βασικό θέμα λοιπόν, είναι η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να απαλλαγεί, ή για να τα λέμε κι όπως είναι, να... ξεφορτωθεί τα βαρίδια που κληρονόμησε σαν προίκα εκ των προηγουμένων ο Δώνης, δηλαδή Μουνιέ και πάει λέγοντας.

Θέλει ο Παναθηναϊκός να απαλλαχθεί από αυτά τα συμβόλαια και από τους συγκεκριμένους παίκτες που πρακτικά απλά πληρώνονται και κάθονται, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο.

Ακριβώς γιατί κανείς απ' αυτούς δεν θα βρει πουθενά αλλού αυτόν τον... παράδεισο που έχει βρει στον Παναθηναϊκό, να κάθεται δηλαδή και να πληρώνεται κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Επομένως να αποδεχθούν έτσι... αναίμακτα την λύση των συμβολαίων τους, ξεχάστε το.

Θα αναγκαστεί να... ματώσει και γι' αυτούς ο Παναθηναϊκός και το πιο πιθανό είναι να ματώσει πολύ περισσότερο απ' ότι προβλέπεται να ματώσει για την ενίσχυσή του στην μεταγραφική περίοδο.

Κι εδώ έρχεται και το πιο σοβαρό δίλημμα για τον Δώνη αλλά και τον Νταμπίζα φυσικά.

Να ρίξουν το βάρος τους πριν απ' όλα στην ενίσχυση με έμπειρους παίκτες - τουλάχιστον ένα σε κάθε γραμμή όπως λέει το ρεπορτάζ- ή να κινηθούν πρώτα και κύρια στην αξιοποίηση των όποιων δυνατοτήτων υπάρχουν είτε στο υπάρχον έμψυχο υλικό είτε στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού;

Η λογική απάντηση είναι να κινηθούν και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Αλλά αυτό προυποθέτει ή εξαρτάται αν θέλετε, από το ποσόν που θα έχουν στην διάθεσή τους για να κινηθούν στην μεταγραφική περίοδο.

Κι εδώ έρχεται ένα ακόμα δεδομένο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην στελέχωση του Παναθηναϊκού για την σεζόν που ακολουθεί και στις δυσκολίες που θα προκύψουν σ' αυτή την προσπάθεια.

Κι αυτό έχει να κάνει με την εικόνα που έχει ο Δώνης για το υλικό που υπάρχει αυτή την στιγμή στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Και συγκεκριμένα αν εκτιμά ότι υπάρχει υλικό που μπορεί αν αξιοποιήσει από την δεξαμενή των τμημάτων υποδομής, ή αν οποιαδήποτε ανάγκη για ενίσχυση που έχει στο μυαλό του μπορεί αντικειμενικά να καλυφθεί μόνο από το μεταγραφικό παζάρι.

Αυτό την δεδομένη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, ώστε να βγάλει και αντίστοιχα συμπεράσματα.

Φρονίμως ποιών ο Δώνης, έχει κρατήσει μέχρι στιγμής για τον εαυτό του και τους άμεσους συνεργάτες του, τα όποια συμπεράσματα και εκτιμήσεις έχει στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Όμως όσο κι αν θέλουν να κινηθούν μετρημένα και χωρίς εντυπωσιασμούς ή... απαιτήσεις μέσω των ΜΜΕ ο Δώνης με τον Νταμπίζα, το συγκεκριμένο είναι που θα κρίνει και το πως θα κινηθούν στην μεταγραφική περίοδο.

Καθώς αν ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να ψάξει αποκλειστικά και μόνο στην μεταγραφική αγορά την οποιαδήποτε ενίσχυση του ρόστερ του, τότε αυτό θα καθορίσει εκτός από την ποσότητα και την ποιότητα των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που θα χτυπήσει.

Με λίγα λόγια, το ερώτημα είναι ένα.

Θα είναι αρκετό να κινηθεί ο Παναθηναϊκός για δυο-τρεις περιπτώσεις αλλά "καλές και σίγουρες" ή θα αναγκαστεί να κατανείμει το όποιο ποσό που θα έχει στην διάθεσή του για... αρκετούς και έστω μικρότερης ποιότητας ή σιγουριάς ποδοσφαιριστές;

Η συνέχεια... οσονούπω.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags