Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ξενέρωμα οι άδειες κερκίδες
| 2019-05-07 22:41:00

Έλεος με αυτές τις προσκλήσεις – Το ξύλο της αρκούδας με Βασιλειάδη και η Γενοκτονία

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έλεος με αυτές τις προσκλήσεις – Το ξύλο της αρκούδας με Βασιλειάδη και η Γενοκτονία

Εύλογες σκέψεις για τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Από τη Δευτέρα γνωρίζουμε, ότι το οριστικό της απόφασης. Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία οπαδών για λόγους ασφαλείας. Η εξέλιξη θυμίζει τον τελικό του 2016 ανάμεσα στην Ένωση και τον Ολυμπιακό, στο ίδιο γήπεδο, τον οποίο είχα παρακολουθήσει από κοντά. Ήταν λαϊκιστί ξενέρωμα να βλέπεις τέτοιο παιχνίδι μπροστά σε άδειες κερκίδες.

Για μία ακόμα φορά ο τελικός Κυπέλλου γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Την προηγούμενη είχε γίνει με υφυπουργό Κοντονή, τώρα με Βασιλειάδη, ο οποίος δεδομένα φοβήθηκε το πολιτικό κόστος σε περίπτωση επεισοδίων. Γιατί ήδη έχει στην πλάτη του δύο τελικούς που έγινε της κακομοίρας. Ειδικά αυτός του Βόλου, πρόπερσι, που πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας τον μνημονεύουν ακόμα για το ξύλο της αρκούδας που έπεσε στη γνωστή πεζογέφυρα, όπου τα ξεβρακώματα διαδέχτηκαν τα μαχαιρώματα και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Παραιτήσεις πάντως μετά από δύο σερί επεισοδιακούς τελικούς δεν είχαμε. Οπότε για να τη γλιτώσει η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού φέτος και να αντέξει μέχρι τις εκλογές επέλεξε να νίψει τας χείρας της όπως ο Πόντιος Πιλάτος. Είναι συνήθης νοοτροπία των πολιτικών αυτή, ανεξαρτήτου κόμματος και χρώματος. Δεν θα τους μάθουμε τώρα.

Το θέμα είναι ότι στον συγκεκριμένο τελικό θα υπάρξει τελετουργικό μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Θεωρώ ότι κάθε Έλληνας ποντιακής καταγωγής δεδομένα απογοητεύται με το γεγονός, πως αυτή η πρωτοβουλία, την οποία πρότεινε η ΑΕΚ, δεν θα μπορεί να υλοποιηθεί σε ένα γεμάτο στάδιο, ούτως ώστε η εικόνα να κάνει τον γύρο του κόσμου και να σταλθεί ένα τεράστιο μήνυμα σε όλη την υφήλιο.

Για να κάνω όμως και τον δικηγόρο του διαβόλου, δεν θα ήταν καθόλου ωραίο αν γίνονταν επεισόδια σε ένα γεμάτο στάδιο σε αγώνα αφιερωμένο στη Γενοκτονία. Και πάλι όμως ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί.

Γιατί οι δύο ομάδες θα μοιραστούν από 120 προσκλήσεις που σημαίνει ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν πρέπει να χαλαρώσουν. Και επειδή μιλάμε για προσκλήσεις δεν θα μπορούσα να μη μοιραστώ ένα πολύ εύστοχο μήνυμα που άκουσα στη ραδιοφονική εκπομπή του Βασίλη Βέργη και του Βάιου Τσούτσικα στον ΣΠΟΡ FM. «Έλεος με αυτές τις προσκλήσεις. Στον γάμο μου εγώ είχα περισσότερες», έγραψε ο ακροατής μεταφέροντας με χιούμορ την απογοήτευσή του που ο τελικός δεν θα έχει οπαδούς.

Σαν επίλογο θα ήθελα να θέσω έναν προβληματισμό. Γιατί μία εβδομάδα πριν τον τελικό ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης συναντήθηκε με τον Μάκη Γκαγκάτση σε ταβέρνα έξω από την Κομοτηνή; Αποκλείεται να ήρθαν ενώπιος ενωπίω μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν το συκώτι και την χοιρινή παντσέτα, πιάτα που αποτελούν εδώ και 35 χρόνια τις σπεσιαλιτέ του συγκεκριμένου χώρου εστίασης.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags