Facebook Pixel Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα: Ταπείνωσε την Μπάρτσα, «αποτυχημένος» ο Βαλβέρδε
Ποδόσφαιρο
| 2019-05-08 00:24:00

Ταπείνωσε την Μπάρτσα, «αποτυχημένος» ο Βαλβέρδε – Η… κατάρα του Μέσι με Μαραντόνα!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ταπείνωσε την Μπάρτσα, «αποτυχημένος» ο Βαλβέρδε – Η… κατάρα του Μέσι με Μαραντόνα!

Η Λίβερπουλ τους ξεβράκωσε και παίρνει κούπα.

 

Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα: 07/5/19 η ημερομηνία που θα μείνει στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου για πάντα, καθώς η Λίβερπουλ πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν γίνει ποτέ.

Οι «κόκκινοι» κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και παρά το βαρύ 3-0 στον πρώτο αγώνα, όχι μόνο επικράτησαν της Μπαρτσελόνα με 4-0, αλλά την ΠΑΤΗΣΑΝ. Όπως περίμενε όλος ο πλανήτης, πλην του Ερνέστο Βαλβέρδε και των παικτών του πιθανότατα, η Λίβερπουλ μπήκε φουριόζα και μόλις στο έβδομο λεπτό ευτύχησε να ανοίξει το σκορ.

Σε αυτό το σημείο (και στην χαμένη ευκαιρία του Ντεμπελέ φυσιά στο πρώτο παιχνίδι στο 95’) φάνηκε πως οι «κόκκινοι» όχι μόνο μπορούσαν να κυνηγούσαν το θαύμα, αλλά και ότι ήταν ικανοί να πάρουν την πρόκριση. Η Μπάρτσα μετά το 1-0 σοκαρίστηκε, ήταν φανερό στο βλέμμα των παικτών πως πλέον και οι ίδιοι φοβούνταν το μοιραίο. Ο Μέσι προσπάθησε να τους πάρει για ακόμα ένα ματς από το χεράκι, τους έβγαλε δύο έτοιμα γκολ, αλλά έχασε και ο ίδιος ένα που δεν χάνεται. Ο αποκλεισμός όχι μόνο τον… προσγείωσε στη γη (σ.σ. εξωγήινος Μέσι) αλλά πλέον είναι ξεκάθαρο πως θα τον βαραίνει για πάντα. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των τελευταίων ετών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αποκλείστηκε για δεύτερη σερί χρονιά στο Champions League με ταπεινωτικό τρόπο.



Πέρυσι ήταν η Ρόμα. Φέτος, το πάθημα είχε γίνει μάθημα (πίστευαν) και ο Αργεντινός από το καλοκαίρι κιόλας υπόσχονταν στον κόσμο της Μπάρτσα πως θα φέρει τη μεγάλη κούπα στο «Καμπ Νου». Ωστόσο δεν κατάφερε, τον πλήγωσαν και οι συμπαίκτες του και πλέον δεν θα μπορεί να απαντήσει σε όσους ξεκάθαρα λένε πλέον πως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον τεράστιο Ντιέγκο Μαραντόνα. Μετά τις αποτυχίες στα Μουντιάλ, χρεώνεται και τις αποτυχίες στο Champions League.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος μετράει δύο σερί πρωταθλήματα και μάλιστα πολύ εύκολα στην Ισπανία, ωστόσο στην Ευρώπη έχει αποτύχει πέρα για πέρα. Πέρυσι τον… ταπείνωσε η Ρόμα και φέτος ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος χωρίς του Σαλάχ και Φιρμίνο τον νίκησε για πλάκα. Η Λίβερπουλ έβαλε τέσσερα γκολ και θα μπορούσε να είχε βάλει και πέντε και έξι, όσα χρειαζόταν.

Πλέον, οι «κόκκινοι» που λογικά χάνουν το πρωτάθλημα σε μία τέλεια χρονιά, είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης. Στον τελικό θα βρουν είτε την Τότεναμ είτε τον Άγιαξ. Καλές ομάδες, αλλά μετά το σημερινό, απλά… δεν τους βλέπει!



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags