23/05/19 - 14:05

Αυτό είναι το μέλλον του ΠΑΟ - Έτσι αλλάζει χέρια η ΠΑΕ - Πόσα δίνει ο επενδυτής - Όλα τούμπα

Ανατροπή δεδομένων. Ποιες οι απαιτήσεις. Είναι πολλά τα λεφτά...

του Κώστα Γκόντζου
Αυτό είναι το μέλλον του ΠΑΟ - Έτσι αλλάζει χέρια η ΠΑΕ - Πόσα δίνει ο επενδυτής - Όλα τούμπα
17.393views 0shares

Μπορεί τα δεδομένα για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού να είναι και να παραμείνουν ίδια και για τη σεζόν που έρχεται και που ουσιαστικά έχει ήδη ξεκινήσει με τις επαφές για αποχωρήσεις και μεταγραφές, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τον συνολικό οργανισμό της ΠΑΕ και προσωπικά τις προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου.

Τέτοια εποχή πέρυσι, ο Γιάννης Αλαφούζος έδινε τον... υπέρ πάντων αγώνα για την απεμπλοκή του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε μια προσπάθεια από τη μια να γλιτώσει αυτά που έπρεπε να βάλει και από την άλλη για να σταματήσει την υποχρέωση να συνεχίσει να συντηρεί τον Παναθηναϊκό.

Εκείνο το διάστημα αλλά και αρκετούς μήνες μετά, ο Αλαφούζος πίστευε ότι θα έβρισκε κάποιον για να "φορτώσει" συνολικά το πακέτο με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες για τον ίδιο.

Έτσι ξεκίνησε η ιστορία με τον Πιεγκποσάντ, καθώς και οι επαφές του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τις οποίες τελικά ο ίδιος ματαίωσε, προκειμένου να αλλάξει χέρια η ΠΑΕ και ο ίδιος να μείνει πλέον και τυπικά εκτός Παναθηναϊκού με ελάχιστες πια απαιτήσεις για τον ίδιο.

Δεν του προέκυψε όμως το σενάριο όπως το ήθελε, του Γιάννη Αλαφούζου.

Αντίθετα όχι μόνο δεν κατάφερε να απεμπλακεί και να "φορτώσει" σε άλλες πλάτες το "βαρύ φορτίο", αλλά του έμεινε ολόκληρο το πικρό ποτήρι στα χέρια του.

Έτσι ξεκίνησε η σταδιακή καταβολή των απαραίτητων χρηματικών ποσών που απαιτούσε η μίνιμουμ ανεκτή λειτουργία της ΠΑΕ αλλά και του ποδοσφαιρικού τμήματος κυρίως.

Με αυτά και μ' αυτά, ο Αλαφούζος έφτασε σε σημείο να βάλει μέχρι τώρα πάνω από τριάντα εκατομμύρια ευρώ για τις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, έτσι τουλάχιστον όπως λέει όλο το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και χωρίς να διαψευσθεί ή να παρουσιασθεί κάποιο άλλο με διαφορετικά νούμερα σχετικά.

Αλλάζει λοιπόν τα δεδομένα το συγκεκριμένο γεγονός;

Τα αλλάζει φυσικά.

Όχι ως προς την πρόθεση του Αλαφούζου να απεμπλακεί οριστικά από τον Παναθηναϊκό.

Αλλά ως προς τους όρους που για τον Αλαφούζο μπορεί πλέον να γίνει αυτό.Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης αυτή τη στιγμή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξακολουθεί να θέλει να φύγει οριστικά από τους πράσινους.

Όμως πλέον δεν σκοπεύει απλά να δώσει τις μετοχές χωρίς κανένα αντίτιμο, αλλά σίγουρα έχει διαφορετικές απαιτήσεις γι' αυτό, σε σχέση με αυτές που είχε πέρυσι τέτοιο καιρό και φυσικά πριν βάλει το ποσό που αναφέρθηκε παραπάνω για να λειτουργήσει φέτος ο Παναθηναϊκός.

Με λίγα λόγια, ο Αλαφούζος που πλέον έχει βάλει πάνω από τριάντα εκατομμύρια -για υποχρεώσεις φυσικά που ο ίδιος δημιούργησε με την παράλογη διαχείριση που έγινε από πλευράς του αλλά και την ασυλία που έδωσε σε όσους έβαλε υπεύθυνους για την ομάδα- είναι σίγουρο ότι πλέον θα απαιτήσει από τον πιθανό υποψήφιο επενδυτή κάποιο ποσό που θα του καλύπτει αν όχι όλο, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος απ' αυτά που έχει ήδη βάλει στον Παναθηναϊκό.

Ακούγεται φυσιολογικό αυτό, καθώς αν εξαιρέσει κάποιος τα λειτουργικά έξοδα του Παναθηναϊκού για τη φετινή σεζόν, ένα ένα σημαντικό ποσό απ' αυτά που έβαλε φέτος ο Αλαφούζος πήγε για τη μείωση των χρεών του συλλόγου.

Όμως από την άλλη, η αντικειμενική πραγματικότητα και η θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, μόνο ελκυστικό δεν κάνει το τοπίο για κάποιον που θα ήθελε να μπει στην ομάδα, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσει ένα σημαντικό ποσό σαν καταβολή στον νυν ιδιοκτήτη, εκτός απ' αυτά που έχει σκοπό και πλάνο να βάλει για την αναβάθμιση της ομάδας ξανά σε ανταγωνιστική και με πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και με προοπτική επιστροφής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συμπερασματικά, τα δεδομένα αυτή τη στιγμή έχουν διαμορφωθεί ως εξής.

Ο Αλαφούζος εξακολουθεί να θέλει την οριστική του απεμπλοκή από τον Παναθηναϊκό.

Πλέον όμως δεν "δίνει απλά" τις μετοχές χωρίς... αντίτιμο όπως περίπου έκανε πέρυσι τέτοιο καιρό, αλλά θα απαιτήσει και ένα σημαντικό μέρος από τα λεφτά που έβαλε μέχρι τώρα και ειδικά φέτος στον Παναθηναϊκό για να μεταβιβάσει τις μετοχές του.

Από τη στιγμή όμως που δεν θα προκύψει μια τέτοια περίπτωση για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναϊκό, η σεζόν που έρχεται αλλά και οι επόμενες θα κινηθούν στο ασφυκτικό πλαίσιο στον οποίο κινήθηκε και η φετινή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Σεισμός" στην Ευρώπη - Πρώην του ΠΑΟ πάει στη Μάντσεστερ - Μεταγραφάρα εκατομμυρίων!


 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ