Facebook Pixel ΑΕΚ: Να έχει παιδιά όπως ο Μπακασέτας
| 2019-06-15 22:31:00

Παικτάρα ο Τάσος - Θα παίξει μεγάλη μπάλα - Έφτυσε στα ίσια τον Ολυμπιακό - Λυπάμαι γιατί...

Sportdog Team
Παικτάρα ο Τάσος - Θα παίξει μεγάλη μπάλα - Έφτυσε στα ίσια τον Ολυμπιακό - Λυπάμαι γιατί...

Ήταν τρελός με την ΑΕΚ. Το είπε και το έκανε. Φύγετε μακριά!

Θα ήθελα να πω, ότι δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας. Θα ήθελα να πω, ότι κάποια στιγμή θα ανταμώσουμε ξανά. Δεν είμαι βέβαιος. Δεν είμαι διόλου πεπεισμένος, ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να ωριμάσει κάποια στιγμή και να κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι να έχει παιδιά όπως ο Τάσος Μπακασέτας.

Είναι από τις λίγες φορές στην εποχή που διανύουμε, όπου τα συναισθήματα δύσκολα μπορούν να καμουφλαριστούν. Εχω μεγάλη χαρά, επειδή πιστεύω ακράδαντα, ότι όπου πάει ο Τάσος θα παίξει μεγάλη μπάλα. Γιατί απλά, είναι παικτάρα. Μόνο, που επειδή ουδείς προφήτης στον τόπο του, στην ΑΕΚ δεν μπορούσε να παίξει ποτέ το ποδόσφαιρο που αποδεδειγμένα μπορεί. Και αυτό με λυπεί.

Για όσους κινούμαστε γύρω από την ΑΕΚ, αποτελούσε κοινό μυστικό εδώ και καιρό, ότι ο Μπακασέτας και η ομάδα ψάχνονταν για να υπάρξει μεταγραφή. Μπορεί να ανανέωσε μόλις πριν από λίγους μήνες, αλλά φαίνεται πως αρκετοί εντός της ΑΕΚ δεν πίστευαν όσο θα έπρεπε στον παίκτη.

Κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος όλο αυτό. Διότι, ότι κατάφερε η ΑΕΚ, το έκανε με τους Μπακασέτες και τους Λαμπρόπουλους. Να εξελιχθεί, θα πει κάποιος. Δεν διαφωνώ. Μπορεί να έρθουν καλύτεροι παίκτες. Μπορεί κάποιοι από αυτούς να αποδώσουν καλύτερα. Αλλά έχω να αραδιάσω εκατοντάδες ονόματα ποιοτικών παικτών που πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Γιατί; Γιατί δεν κόλλησαν με την ομάδα. Δεν δέθηκαν μαζί της. Εβλεπα πριν από λίγες ημέρες το αφιέρωμα στην ΑΕΚ των αρχών της δεκαετίας του ’90. Ο Δημητριάδης, εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της ομάδας, αναδείκνυε ως μυστικά της επιτυχίας το καλό κλίμα, την ύπαρξη προσωπικοτήτων και τη διατήρηση του κορμού.

Ο Μπακασέτας είχε κάτι ακόμα ξεχωριστό. Ηταν τρελός με την ΑΕΚ. Πανηγύριζε τα γκολ σαν οπαδός, έπαιζε με το πάθος και την τρέλα του Ενωσίτη. Από τότε που τριγυρνούσε πιτσιρικάς στη Νεμέα με τη φανέλα της ΑΕΚ, έφτασε στο όνειρο. Εφτυσε στα ίσια τον Ολυμπιακό, έκανε αυτό που έλεγε η καρδιά του.

Κάποιος κακεντρεχής μπορεί να πει, ότι όλα αυτά γράφονται επειδή έφυγε ένας φίλος μου από την ΑΕΚ. Οσο και αν χαλάω ιστορίες ηλιθίων, με τον Μπακασέτα είχα ένα καλησπέρα όλα αυτά τα χρόνια. Μου φτάνει όμως, εκείνη η φωτό που έδειχνε το σήμα για έναν μικρό του φίλο και η υπόσχεση του, ότι θα πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Το είπε και το έκανε.

Το έχω γράψει και στο παρελθόν, επανέρχεται τώρα ξανά στο μυαλό μου. Για εμένα είναι λάθος η αποδόμηση της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Θεωρούσα λάθος την απομάκρυνση του Λαμπρόπουλου και ακόμα μεγαλύτερο αυτό με τον Μπακασέτα. Γι’ αυτά τα παιδιά, όπως και τον Μάνταλο, και τον Μπακάκη, θα είναι καλύτερα να φύγουν μακριά.

Μακάρι επίσης, όλα αυτά να βγουν σε καλό. Να έρθουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, που θα δώσουν πολλά περισσότερα από τον Μπακασέτα. Αλλωστε, είναι βέβαιο, ότι ο Μπακασέτας θα είναι ανάμεσα στους Ενωσίτες που θα πανηγυρίζουν κάθε τίτλο. Θα είναι εκεί για να χαίρεται κάθε νίκη και να χαμογελά αγνά και καθαρά.

Διαβάστε επίσης:

Έπεσαν κεραυνοί: "Στην ΑΕΚ με τρία ματς ο Ζεράλδες"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags