Facebook Pixel Αυτός ξεχωρίζει από τη νέα ΑΕΚ
| 2019-07-08 12:15:00

Αυτός ξεχωρίζει από τη νέα ΑΕΚ - Πάρτε 2-3 παίκτες για διαφορά - Θέλει προσοχή, κρίνονται τα πάντα

Sportdog Team
Αυτός ξεχωρίζει από τη νέα ΑΕΚ - Πάρτε 2-3 παίκτες για διαφορά - Θέλει προσοχή, κρίνονται τα πάντα

Κουμανταδόρος που έχει την μπακέτα. Δώστε "όπλα" στον Καρντόσο.

Είναι ωραία να επιστρέφεις από λίγες στιγμές χαλάρωσης. Και ακόμα πιο ωραίο, αυτό να συνδυάζεται με τις πρώτες εικόνες από τη νέα ΑΕΚ. Τώρα ειδικά που τα πράγματα ξεκινούν από την αρχή. Αυτό που φάνηκε ήδη από το πρώτο φιλικό, από τον τρόπο που μετέφερε οδηγίες ο Καρντόσο και οι συνεργάτες του, στους παίκτες της ΑΕΚ, είναι πως τα πράγματα αλλάζουν. Δεν μπορώ να ξέρω, όπως και κανείς, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, αλλά φρονώ, ότι ακόμα και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται πως θα είναι μια ΑΕΚ που θα έχει τη σφραγίδα του Καρντόσο.

Ο Πορτογάλος ορίζει την ΑΕΚ με συνταγή του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Αμεση μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, δημιουργία που ξεκινά ακόμα και από τον τερματοφύλακα, φόρτωμα στον άξονα και πλάτος στα άκρα από τους μπακ. Οι γραμμές κοντά, παίκτες που έχουν ποιότητα και δείχνουν να ξεχωρίζουν, με τον Ζεράλδες να κερδίζει τις εντυπώσεις στην παρθενική του παρουσία. Κουμανταδόρος, που θα έχει την μπαγκέτα της νέας ΑΕΚ.

Δεν χρειάζεται να υπερεκτιμά ή να απαξιώνει κάποιος κάθε ποδοσφαιριστή από τα πρώτα λεπτά. Οι παλιοί θέλουν χρόνο να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις, οι νέοι να κατανοήσουν ποιο είναι το περιβάλλον που βρίσκονται. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία των κλισέ, για την ετοιμότητα των αντιπάλων και άλλα τέτοια. Σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ κέρδισε από το πρώτο παιχνίδι, ότι φανέρωσε νοοτροπία νικητή και πως έδειξε σημαντικές αρχές στο παιχνίδι της.

Ωστόσο, είναι φανερό πως απαιτούνται ακόμα πολλά. Πρώτιστα σε επίπεδο δουλειάς και αφομοίωσης των νέων δεδομένων και παράλληλα σε κινήσεις ενίσχυσης. Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και είναι φανερό στα δικά μου μάτια, πως λείπουν 2-3 παίκτες 11άδας που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν λύσεις ποιότητας στα χέρια του Καρντόσο.

Το θέμα δεν είναι τόσο το πότε, όσο το ποιες θα είναι οι μεταγραφές που θα κάνει η ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ούτε και να υπάρχει εφησυχασμός. Με δεδομένο, ότι φέτος μόνο εύκολος δεν θα είναι ο δρόμος προς τους ευρωπαϊκούς ομίλους, η ΑΕΚ πρέπει να εφοδιάσει τον προπονητή με όλα τα "όπλα" για να μπορέσει να σταθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Και είναι σαφές, πως αυτό είναι το σημείο που θα κριθούν όλα.

Το ζήτημα είναι η προεργασία. Πόσο έτοιμη θα είναι η ΑΕΚ, πόσο δουλεμένες έχει τις επιλογές που έχει καταλήξει ότι είναι αυτές που θέλει και πόσο προετοιμασμένη είναι για εναλλακτικές επιλογές. Μέχρι τώρα, όλες οι μεταγραφικές επιλογές φέρουν την υπογραφή του Καρντόσο. Πόσο θετικό είναι αυτό, θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Η ΑΕΚ πρέπει να δουλέψει με σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα. Οι μέρες είναι σημαντικές και θα κρίνουν πολλά για το μέλλον. Θέλει δουλειά, θέλει προσοχή, θέλει καθαρό μυαλό. Η ΑΕΚ δημιούργησε μια σημαντική θετική κατάσταση με την απόκτηση του Βράνιες, αλλά αυτό δεν είναι συνθήκη που μπορεί να κρατήσει για μεγάλο διάστημα. Ειδικά, από τη στιγμή που άπαντες αντιλαμβάνονται πως απαιτούνται λίγα πράγματα για να φύγει η κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιτέλους τον έκλεισε! Έρχεται ο παικταράς στην ΑΕΚ - "Καθάρισε" ο Τίγρης - "Φτιάχνει" Καρντόσο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags