Facebook Pixel Ο Γκόντζος για το νέο μήνυμα-τελεσίγραφο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
| 2019-07-20 10:15:00

Το μήνυμα - τελεσίγραφο του Δημήτρη και τα «βαριά πορτοφόλια»

του Κώστα Γκόντζου
Το μήνυμα - τελεσίγραφο του Δημήτρη και τα «βαριά πορτοφόλια»

Αυτά γιατί... οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Σε πολλούς φάνηκε απαραίτητη η νέα συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μόνο ως προς την διαδικασία με την οποία μπορούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού να συνεισφέρουν στην προσπάθεια να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το ξεκίνημα της προσπάθειας να έρθει η γενικότερη ανάσταση και ανάταση στο σύλλογο.

Η αλήθεια βέβαια είναι, πως ήταν απαραίτητο να γίνει και αυτό και γι' αυτό, για τον λόγο που προαναφέραμε δηλαδή.

Υπήρχαν πράγματα και ερωτήματα που έπρεπε να απαντηθούν με τον πιο επίσημο τρόπο, όπως πιθανά να υπάρξει και ξανά ανάγκη για μια ανάλογη ενημέρωση και παρουσίαση στο μέλλον και όσο θα προχωράει η διαδικασία.

Όπως όμως πάντα συμβαίνει σε τέτοιου είδους συνεντεύξεις, το ζουμί ή αν προτιμάτε το κύριο που ήθελε πιθανότατα να βγάλει προς τα έξω αυτός που έδωσε την συνέντευξη ήταν άλλο.

Κι αυτό ακριβώς έγινε και στην πρόσφατη συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.



Πέρα απ' όσα ουσιαστικά ακούστηκαν, το σημαντικότερο ήταν οι αναφορές, ή πιο σωστά ο... τρόπος με τον οποίο έκανε τις αναφορές του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τόσο όταν μίλησε για τον Αλαφούζο, όσο κι όταν αναφέρθηκε αλλά και ρωτήθηκε για τα λεγόμενα "βαριά πορτοφόλια" των ισχυρών οικονομικά Παναθηναϊκών.

Εκεί η διατύπωση ήταν και πολύ προσεκτική, αλλά και ιδιαίτερα ενδεικτική και χαρακτηριστική ταυτόχρονα.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από την μια παρουσιάστηκε αισιόδοξος στα όρια της σιγουριάς για την ανταπόκριση των "βαριών πορτοφολιών", αλλά και για το "ναι" του Αλαφούζου στο όλο εγχείρημα, αλλά από την άλλη και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποίησε την φράση "δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν...".

Για όποιον έχει συνηθίσει να διαβάζει και τις... παράπλευρες φράσεις μια ολόκληρης σκέψης έτσι όπως την παρουσιάζει αυτός που την εκθέτει δημόσια, ο συγκεκριμένος τρόπος αναφοράς δείχνει αρκετά πράγματα.

Με πρώτο ότι ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανησυχεί για την αντίδραση των συγκεκριμένων και θέλησε με κάποιο τρόπο να τους "δεσμεύσει" δημόσια ή αν προτιμάτε να τους θέσει δημόσια προ των "ευθυνών τους".

Δεν είπε με λίγα λόγια ότι δεν θα βοηθήσουν ή δεν θα πει το ναι ο Αλαφούζος, αλλά δεν είπε ταυτόχρονα και ότι θα το κάνουν σίγουρα.

Είπε και με χαρακτηριστικό τρόπο μάλιστα, ότι... δεν μπορεί να φανταστεί ότι όλοι αυτοί δεν θα βοηθήσουν. οπως ταυτόχρονα και ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι ο Αλαφούζος που... αγαπάει τον Παναθηναϊκό και λοιπά και λοιπά δεν θα πει το "ναι" όταν έρθει η στιγμή να απαντήσει συγκεκριμένα στην πρόταση για το πλάνο της Διπλής Ανάπλασης, την θέση της ΠΑΕ, καθώς και την αλλαγή των δεδομένων στο ιδιοκτησιακό έτσι όπως το έχει παρουσιάσει από την πρώτη στιγμή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Με λίγα λόγια, εμμέσως πλην σαφώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έστειλε μήνυμα-τελεσίγραφο και προς τον Αλαφούζο αλλά και προς τα "βαριά πορτοφόλια" της πράσινης οικογένειας, ως εδώ πια δεν χωράνε λόγια και υποσχέσεις, αλλά συγκεκριμένα δείγματα γραφής, τα οποία αν δεν δοθούν και μάλιστα άμεσα, τότε σαφέστατα θα έχει ο καθένας-και φυσικά πρώτος ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος- το δικαίωμα να αμφισβητήσει και τις προθέσεις τους και την επιθυμία τους να βοηθήσουν να βγει ο Παναθηναϊκός από το αδιέξοδο.

Κι αυτός ίσως ήταν και ένας από τους λόγους, για τον οποίο όταν ρωτήθηκε αν και πότε θα έχει συνάντηση με τον Αλαφούζο ώστε να μάθει και ο ίδιος αλλά και όλοι μας για τις προθέσεις του νυν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, παρέπεμψε την σχετική συνάντηση στο μέλλον και για την ακρίβεια αφού θα έχουν μπει οι υπογραφές ότι το έργο θα γίνει και θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει.



Ακριβώς γιατί φοβάται ή έστω θέλει να είναι καλυμμένος για την περίπτωση που θα εισπράξει τώρα ένα "ναι", που όμως όταν έρθει η ώρα του... πειρασμού του έτοιμου πρότζεκτ για νέο γήπεδο, των συγκεντρωμένων ήδη χρημάτων από το ΠΑΟ-alive, αλλά και την πιθανή περαιτέρω μείωση που χρεών της ΠΑΕ που υπάρχουν τώρα, αυτό το "ναι" μπορεί να έχει πάει περίπατο και εμφανιστούν στη  θέση του μια σειρά "απαιτήσεις" ή ακόμα και αλλαγή της στάσης για την πιθανή αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ.

Συνοψίζοντας;

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την πρόσφατη συνέντευξή του, είπε σε γενικές γραμμές προς κάθε κατεύθυνση ότι όποιος θέλει να εμφανιστεί προς τα έξω ότι θα βοηθήσει να το κάνει, αλλιώτικα θα μείνει εκτεθειμένος και στα μάτια των φίλων του Παναθηναϊκού αλλά και απέναντι στην ιστορία και τα γεγονότα αυτού του συλλόγου.

Και ταυτόχρονα είπε επίσης προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς τον Γιάννη Αλαφούζο, πως δεν έχει σκοπό να γίνει ο νεροκουβαλητής και το ¨κορόϊδο¨της ιστορίας. 

Να τραβήξει δηλαδή ο ίδιος προσωπικά αλλά και ο κόσμος που ουσιαστικά στη βάση του ονόματος Γιαννακόπουλος συσπειρώνεται και δραστηριοποιείται 'οό το λούκι και τα έξοδα και αφού γίνει όλη η δουλειά και έρθει το πλήρωμα του χρόνου, είτε να πήξει ο σύλλογος από... επενδυτές της τζάμπα ρεκλάμας και την εμφάνισης μόνο με την σιγουριά του έτοιμου πια για εκκίνηση πρότζεκτ, είτε ο νυν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αποφασίσει να αλλάξει την απόφασή του για παραχώρηση των μετοχών του, με τον πειρασμό ενός Παναθηναϊκού με δικό του γήπεδο πια, με μειωμένα τα χρέη του, αλλά και με κάβα τα εκατομμύρια που θα έχουν ήδη συγκεντρωθεί από την κινητοποίηση του κόσμου.

Αυτά γιατί... οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags