Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Γι’ αυτό θα είναι καλύτερος φέτος ο ΠΑΟ – Πέρυσι έπεφταν σαν τα... κοτόπουλα - Από αυτούς «κινδυνεύει»!
| 2019-07-24 23:23:00

Γιατί θα είναι καλύτερος φέτος ο ΠΑΟ – Πέρυσι έπεφταν σαν τα... κοτόπουλα - Από αυτούς "κινδυνεύει"!

του Κώστα Γκόντζου
Γιατί θα είναι καλύτερος φέτος ο ΠΑΟ – Πέρυσι έπεφταν σαν τα... κοτόπουλα - Από αυτούς "κινδυνεύει"!

Τι άλλαξε στο Τριφύλλι και ποια η μεγάλη επιτυχία του Δώνη.

Παναθηναϊκός: Όσο κι αν από τα φιλικά δεν πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα, εν τούτοις μετά και το παιχνίδι με τον Άγιαξ και την νέα νίκη του Παναθηναϊκού, προκύπτουν "δικαιωματικά" κάποια συμπεράσματα.

Το πρώτο και βασικότερο.
Προσοχή.
Προσοχή και πάλι προσοχή.

Εξακολουθούμε πάντα να μιλάμε για φιλικά.
Φιλικά τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο φυσικά και για τον Άγιαξ και τις άλλες ομάδες που αντιμετώπισε ή θα αντιμετωπίσει.

Με όλα όσα σημαίνει κάτι τέτοιο.
Με λίγα λόγια, εντάξει είναι δικαιολογημένη η ικανοποίηση από την εικόνα της ομάδας αλλά και από τα αποτελέσματά της, αλλά θέλει ένα μέτρο στην όλη κατάσταση.

Λογικά και με βάση όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής ο Γιώργος Δώνης, αυτό το μέτρο όχι απλά υπάρχει, αλλά είναι "κατάκτηση" πλέον αυτής της ομάδας.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο Δώνης και οι παίκτες του σχετικά μ' αυτό.
Το πρόβλημα είναι όλοι οι... άλλοι.
Όλοι οι γύρω-γύρω και οι εκτός ομάδας, που ποτέ δεν μαθαίνουν και γι' αυτό συνήθως την... παθαίνουν.
Την παθαίνουν, αρχίζουν τα... πολλά και τα μεγάλα και μετά οι ίδιοι για να μην εκτεθούν για όσα έλεγαν, ξεσπάνε πάνω στην ομάδα τον προπονητή και τους παίκτες που δεν μπόρεσαν να είναι αυτό που οι ίδιοι νόμιζαν ή ήθελαν να είναι.



Και καλά να την.. πάθουν οι συγκεκριμένοι.
Στο κάτω-κάτω αφού δεν θέλουν να μάθουν και να καταλάβουν, κακό του κεφαλιού τους.
Το πρόβλημα όμως είναι, ότι μαζί τους την παθαίνει και η ομάδα.
Κι αυτό γιατί όσο κι αν προσπαθεί ο Δώνης και όσο και αν το παλεύουν και οι παίκτες, δεν γίνεται να μην επηρεαστούν απ΄όλο αυτό.
Δεν ζουν σε γυάλα, δεν μπορεί να τους έχει συνεχώς στην τσίτα ο Δώνης.

Λογικό είναι να επηρεαστούν και δυστυχώς όπως έδειξε και η περυσινή χρονιά, μόλις άρχισαν τα αντίστοιχα "τραγούδια", η ομάδα επηρεάστηκε αρνητικά.
Σε σημείο μάλιστα, που μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα ήταν αγνώριστη και ανήμπορη να παρουσιάσει κάτι καλό μέσα στο γήπεδο.
Αυτός ο Παναθηναϊκός έχει ιδιαιτερότητες και θα συνεχίσει να έχει ιδιαιτερότητες όσο η γενικότερη κατάσταση στο σύλλογο παραμένει όπως είναι τώρα.
Κι αυτό δεν πρέπει κανείς να το ξεχνά και για κανένα λόγο.

Από κει και πέρα.
Οι μέχρι τώρα ενδείξεις που έχουμε από τον Παναθηναϊκό, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση΄ότι φέτος η ομάδα θα είναι καλύτερη από πέρυσι.
Κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την ετοιμότητα και την γενικότερη υποδομή των ποδοσφαιριστών της.
Θα βγει δηλαδή αργά ή γρήγορα, η δουλειά που έγινε όλη την περυσινή σεζόν, στην διάρκεια της οποίας ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε παράλληλα με τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, να φέρει τους ποδοσφαιριστές του σε ένα μίνιμουμ ανεκτό επίπεδο από πλευράς δουλειάς στις προπονήσεις.
Ξεκινάνε δηλαδή οι παίκτες από καλύτερα στάνταρ φέτος και αυτό το έχουμε ήδη επισημάνει.

Κι ένα χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα ενδεικτικό αυτής της κατάστασης, είναι το εξής.
Οι αντοχές της ομάδας στο μέχρι τώρα κομμάτι της προετοιμασίας και η εντυπωσιακή σε σχέση με την περυσινή προετοιμασία, μεταστροφή στο ποσοστό απωλειών από τραυματισμούς.
Φέτος ο Παναθηναϊκός, παρ' ότι ξεκίνησε με πολύ δυνατά και απαιτητικά φιλικά, όχι απλά ανταποκρίθηκε, αλλά το κυριότερο δεν μετράει και ιδιαίτερα πολλές και αισθητές απώλειες από μυϊκούς τραυματισμούς μέχρι τώρα.
Για όσους θυμούνται την περυσινή τραγική κατάσταση, που μετά από κάθε φιλικό έπεφταν ο ένας μετά τον άλλο κάτω σαν τα κοτόπουλα, η διαφορά είναι εμφανέστατη.

Αν λοιπόν και στο υπόλοιπο της προετοιμασίας ο Παναθηναϊκός συνεχίσει να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του με τέτοιο λογικό ποσοστό απωλειών, τότε είναι σαφέστατο ότι συνολικά η ομάδα ξεκινάει φέτος από ένα ψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας και αντοχών.
Κι αυτό για μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά αυτού του Παναθηναϊκού, είναι πολύ σημαντικό και πολύ ελπιδοφόρο ταυτόχρονα.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags