Facebook Pixel ΑΕΚ: Δεν μπορείς με Σβάρνα - Πού είναι ο Κρίστισιτς; - Καρντόσο, τέλος χρόνου!
| 2019-08-23 11:20:00

Δεν μπορείς με Σβάρνα - Πού είναι ο Κρίστισιτς; - Έτσι αλλάζει το κλίμα - Καρντόσο, τέλος χρόνου!

Sportdog Team
Δεν μπορείς με Σβάρνα - Πού είναι ο Κρίστισιτς; - Έτσι αλλάζει το κλίμα - Καρντόσο, τέλος χρόνου!

Αυτό τα λάθη έγιναν στο σχεδιασμό. Έρχονται δύσκολες μέρες...

Είναι εύκολο να λες, ότι σας τα έλεγα. Ότι τα είχες προβλέψει όλα, ότι έβλεπες το κακό να έρχεται. Η αλήθεια είναι, πως στην ΑΕΚ φαινόταν από την αρχή, ότι όλο αυτό το πρότζεκτ που ετοιμάστηκε, χρειαζόταν τύχη. Ειδικά στην αρχή. Αλλά η ΑΕΚ πληρώνει ακριβά κάθε αδυναμία της. Δεν υπάρχει καμία φάση, που η ΑΕΚ να μην την παθαίνει, από εκεί που όλοι ξέρουν τα κενά της.

Επί εβδομάδες υπάρχει κουβέντα για την πιθανότητα απόκτησης στόπερ. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, πως θα έρθει το κακό, τραυματίζεται ο Τσιγκρίνσκι. Η ΑΕΚ πάει να παίξει Ευρώπη με τον Βράνιες και τον παντελώς άπειρο Σβάρνα. Δεν φταίει ο Σβάρνας για τα τρία γκολ, αλλά φαινόταν σαν να παίζει ένα παιδί κόντρα σε άντρες. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Με τον Σβάρνα με την εμπειρία από την Ξάνθη, δεν μπορείς να διεκδικήσεις τον πρώτο στόχο της σεζόν.

Συζητάς για τον χαφ. Ψάχνεις ακόμα πού είναι ο Κρίστισιτς που έπαιζε στο Champions League και το Καμπιονάτο. Βλέπεις, ότι υπάρχει θέμα με τα σωματικά προσόντα των παικτών και η ΑΕΚ υστερεί. Και φτάνεις να τρως δύο γκολ από κεφαλιές μέσα στην περιοχή, φτάνεις να παίρνει κεφαλιά δίχως να πηδά αυτός ο Εκουμπάν και ο Σιμόες να τον τραβάει και να μην μπορεί να τον ρίξει.

Είναι πολλά αυτά που φαίνεται να έγιναν λάθος στο σχεδιασμό. Η ΑΕΚ υπερφόρτωσε σε ορισμένες θέσεις και έδειξε σχεδόν αδιαφορία για να βρει λύσεις σε μεγάλα κενά που εμφανίζει. Ο στόχος της Ευρώπης χάθηκε, καθώς ούτε με θαύμα της... Παναγιάς Σουμελά δεν γυρίζει το παιχνίδι στην Τραπεζούντα.

Η ΑΕΚ δέχτηκε δύο γκολ από στημένες φάσεις. Φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις. Ο Καρντόσο έλεγε πως έλειπε το καθαρό μυαλό και οι σωστές πάσες. Αναρωτιέμαι, ποιος και πότε θα έπρεπε να τα δουλέψει όλα αυτά, δεδομένου πως άπαντες γνώριζαν πόσο νωρίς κρίνονταν ένας από τους βασικούς στόχους της ΑΕΚ.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Να πω την αλήθεια, δεν ξέρω. Πιστεύω, ότι με κάποιες συνεχόμενες νίκες, μπορεί να αλλάξει το κλίμα και να βρει η ομάδα χρόνο για να δουλέψει. Αλλά από την άλλη, δεν είμαι διόλου βέβαιος, ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες θα μπορέσει να υπάρξει αυτό.

Ο Καρντόσο δημιούργησε μια ομάδα με παίκτες που στο μεγαλύτερο βαθμό τους, είναι επιλογές τους. Αυτός θεωρητικά ξέρει πώς θα τους κουμαντάρει. Αυτός πρέπει να βρει ποιος είναι ο τρόπος για να εμφανίσει η ΑΕΚ το μοντέλο που θα της φέρει επιτυχία. Αλλά δεν υπάρχει πλέον κανένα χρονικό περιθώριο.

Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες. Η ΑΕΚ επιστρέφει σε μια κατάσταση που έδειχνε να έχει αφήσει οριστικά πίσω. Από τον διαφαινόμενο αποκλεισμό δεν κινδυνεύει με οικονομική καταστροφή, αλλά χάνει πρεστίζ, βαθμούς στην Ευρώπη και στόχους για τη συνέχεια. Η αντοχή στην πίεση, η διαχείριση της αποτυχίας, θα κρίνει και που τελικά θα φτάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε είδηση-βόμβα για ΑΕΚ - Θα ξεσηκωθούν οι οπαδοί - Κάνει το "μπαμ" ο Μελισσανίδης;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags