Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, ας το παραδεχθούν όλοι – Έτσι πρέπει να παίξει με Τότεναμ!
| 2019-09-15 17:40:00

Δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, ας το παραδεχθούν – Έτσι πρέπει να παίξει με Τότεναμ!

Sportdog Team
Δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, ας το παραδεχθούν – Έτσι πρέπει να παίξει με Τότεναμ!

Ο ανυπέρβλητος Βαλμπουενά και τι να προσέξει η εξέδρα την Τετάρτη.

Ολυμπιακός: Εσφαλμένα αποκαλείται «πρόβα τζενεράλε» ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Βόλο, λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League την Τότεναμ.

Και κάποιο κλασικό ντέρμπι της SuperLeague1 να είχε δώσει ο Ολυμπιακός, κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, πριν τη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά της Τετάρτης, δεν θα το εκλάμβανα ως τεστ ετοιμότητας ενόψει του σπουδαίου ευρωπαϊκού ραντεβού της προσεχούς Τετάρτης.

Γιατί η σχέση που υπάρχει μεταξύ αυτών των αγώνων είναι όση έχει… ο φάντης με το ρετσινόλαδο!

Η μόνη ωφέλιμη προέκταση της σαββατιάτικης 5άρας ενώπιον των ευθυνών για την επικείμενη σέντρα της κορυφαίας ευρωπαϊκής πρόκλησης για τους ερυθρόλευκους, αφορά στο ψυχολογικό κομμάτι.

Όσο νικά ο Ολυμπιακός και, ένας λόγος παραπάνω με εμφαντικά σκορ και «γεμάτες», πλούσιες, καταιγιστικές και χορταστικές εμφανίσεις όπως το τελευταίο 20άλεπτο εναντίον του Βόλου, εκτινάσσεται στα ύψη η αυτοπεποίθηση της ομάδας όπως υπογράμμισε στις δηλώσεις του το σαββατόβραδο στο Καραϊσκάκη ο Γκιλιέρμε.

Ο παίκτης, που κατά τη γνώμη μου, μαζί με τον φαντεζί Ματιέ Βαλμπουενά και τον μεγάλο απόντα από τα τελευταία παιχνίδια, Ρούμπεν Σεμέντο, είναι η ερυθρόλευκη «αγία τριάδα» στην εκκίνηση της σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος κάνει ακόμα πιο ώριμα, πιο αποτελεσματικά παιχνίδια φέτος, τόσο ως στυλοβάτης της κεντρικής αναχαίτισης στον άξονα, όσο και ως… σκόρερ, αφού με τα γκολ που σημειώνει έχει βοηθήσει και επιθετικά τον Ολυμπιακό, προσφέροντας στον Μαρτίνς ένα απρόβλεπτο εξτρά όπλο στον τομέα της υλοποίησης φάσεων!

Εκεί πάλι, στον τομέα με το περιβόητο γκολ του Ολυμπιακού, το μεγάλο ζητούμενο της περσινής χρονιάς, αίφνης, με την είσοδο του Ελ Αραμπί στην «εξίσωση» της γραμμής κρούσης, μοιάζει σαν να… γεννούν και τα κοκκόρια του προπονητή. Βάζει ο Μαροκινός, έρχεται από τα «πιτς» ο Γκερέρο, συνεχίζει κι ο Ισπανός από… εκεί που είχε σταματήσει με σκοράρισμα, παίρνει ο Ολυμπιακός, σε κάθε αγώνα, μετουσίωση των φάσεων του από ένα σωρό άλλους, επιπλέον των σέντερ φορ του, έβαλε το Σάββατο το παρθενικό του και ο Σουντανί - τον οποίο η αλήθεια είναι ότι δεν τον ήθελε η μπάλα μέχρι πρότινος - και μέσα σε όλα αυτά, διατηρεί το υψηλότατο ποσοστό της η ομάδα, στην αξιοποίηση των στημένων της και, ειδικά, των κόρνερ.

Ο Βαλμπουενά το… τεμπεσίρι πάλι από το σημαιάκι κόντρα στο Βόλο και να το 1-0 με το κεφάλι του Γκιλιέρμε από νωρίς για να φεύγει σιγά σιγά το άγχος. Εάν μια ομάδα ξέρει να εκμεταλλεύεται κόρνερ και φάουλ, ειδικά σαν τον Ολυμπιακό που στην Ελλάδα έχει τη διαφορά κλάσης και οι αντίπαλοι παίζουν σχεδόν… συνέχεια με φάουλ ή μέσα σε πανικό, όπως-όπως, τη στέλνουν κόρνερ, το… μισό πρωτάθλημα θα έχει έρθει από αυτές τις εκτελέσεις!

‘Για τον Ολυμπιακό που παρακολουθούμε μέχρι τώρα, οφείλουν να παραδεχθούν όλοι, ότι είναι η ομάδα που δημιουργικά και οργανωτικά στο παιχνίδι της, δεν δείχνει να έχει αντίπαλο στον ελλαδικό χώρο. Περισσεύει η πληρότητα, η επάρκεια, η φινέτσα και η κλάση εν πολλοίς, από την μέση και μπροστά.

Και σκεφθείτε ότι στο επιτελικό κομμάτι της ανάπτυξης του παιχνιδιού, έλαχε στους ερυθρόλευκους η γκίνια με τον σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη. Του παίκτη-ηγέτη, του αρχηγού και καθοριστικού συντελεστή στο νοικοκυριό του παιχνιδιού των Πειραιωτών.

Ξεπήδησε όμως από τα «εργαλεία» του Πέδρο Μαρτίνς το… «γαλλικό κλειδί». Ο βιρτουόζος, αειθαλής Ματιέ.’

Προσέξτε το πάθος του. Στην προχωρημένη του ηλικία, με τέτοια παρέλαση παραστάσεων από τα πόδια και τα μάτια του, αυτή η επιτομή του επαγγελματισμού, κοκκινίζει, φουσκώνει, πρήζεται, παραμορφώνεται το πρόσωπο του από την υπερπροσπάθεια, αλλά διαθέτει την όρεξη και… την υποχρέωση να πάει λαχανιασμένος κοντά στο κοινό του, στις εξέδρες και να ανταποδώσει με χειροκρότημα την αποθέωση που γεύεται όταν μαγεύει με την μπάλα στα πόδια. Α – Ν – Υ – Π – Ε – Ρ – Β – Λ – Η – Τ – Ο – Σ! Τέλος.

  • Θα τονίσω ακόμα έναν αγώνα που ο Ζοσέ Σα (χρειάστηκε πάλι η εγρήγορση και η αποτελεσματικότητα του Πορτογάλου keeper σε ένα όλο κι όλο ξαφνικό ισχυρό σουτ που δέχτηκε από μακριά) και η αμυντική γραμμή του δεν άφησαν τον αντίπαλο να σκοράρει. Πάλι «μηδέν» οι Ολυμπιακός στην άμυνα – και δίχως Σεμέντο που καθιστά ακόμα πιο εντυπωσιακή την επίδοση! – σε αντιδιαστολή με την περσινή χρονιά και την αντίστοιχη γραμμή του ΠΑΟΚ που φέτος είναι ευάλωτη σε κάθε της ματς.
  • Ένα επίσης αξιοσημείωτο γεγονός που στέκομαι, από το 5-0 επί του αξιόμαχου Βόλου - μιας «υπερήφανης» ομάδας πρέπει να σημειώσω, που μπήκε στο Καραϊσκάκη και έπαιξε συγκρατημένα, όχι όμως φοβισμένα, καταστροφικά και κλειστά στο καβούκι της όπως κάνουν οι «μικροί» επισκέπτες του Φαλήρου – ήταν η «ζέση» της ομάδας να παίξει ποδόσφαιρο, να κάνει φάσεις, να σκοράρει έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ώστε να ευχαριστηθούν οι οπαδοί που ξόδεψαν το σαββατόβραδο τους στο γήπεδο.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που είδαμε τον Ολυμπιακό να έχει διάρκεια και ακόρεστη δίψα για γκολ και θέαμα ως την τελευταία ανάσα του παιχνιδιού. Συνέβη και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τη Βικτόρια Πλζεν και την Κράσνονταρ, που τις έκανε σκόνη και θρύψαλα στο φινάλε.

Με υπομονή, διάθεση και σιγουριά, η οποία σίγουρα αποτελεί προϊόν των σερί νικών και της υψηλής παραγωγικότητας της ομάδας.

Σε αυτό το τρίπτυχο θα πρέπει να «πατήσει» ο Ολυμπιακός την Τετάρτη με την Τότεναμ. Αυτό θα είναι το παιχνίδι των «ειδικών συνθηκών» Champions League. Που απαιτεί στωικότητα σε… εκνευριστικό βαθμό (και αυτό αφορά και τις κερκίδες), υποδειγματική μεθοδικότητα και απαλοιφή των λαθών.

Ο Ολυμπιακός εναντίον των Εγγλέζων θα πρέπει να… προσέχει για να έχει. Στοχεύει στη νίκη, όμως θα είναι εν τέλει, μια χαρά αποτέλεσμα και η ισοπαλία. Δεν πρέπει να ηττηθεί. Στην πρεμιέρα. Και για ψυχολογικούς λόγους για τη συνέχεια, αλλά και για πρακτικούς-βαθμολογικούς στο κυνήγι πρωτίστως της 3ης θέσης.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός με ξένο άσο του Ολυμπιακού - Αγόρασε σπίτι στην Αθήνα και τον έδιωξαν - Τι έλεγε στου Ρέντη!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags