Facebook Pixel Sportdog.gr | Με διαφορά ο κορυφαίος στην Ελλάδα - Επιτέλους ρε Κρίστισιτς - "Καθαρίζουν" οι οπαδοί με ΠΑΟΚ
| 2019-09-16 11:19:00

Με διαφορά ο κορυφαίος στην Ελλάδα - Επιτέλους ρε Κρίστισιτς - "Καθαρίζουν" οι οπαδοί με ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Με διαφορά ο κορυφαίος στην Ελλάδα - Επιτέλους ρε Κρίστισιτς - "Καθαρίζουν" οι οπαδοί με ΠΑΟΚ

Όλοι μέσα με Κωστένογλου. Είναι απόλυτος πρωταγωνιστής. 

Το πιο απλό, είναι και το πιο ωραίο. Αυτό που μοιάζει εύκολο, είναι συνήθως και το πιο δύσκολο. Κάπως έτσι, η ΑΕΚ που είδε τον ουρανό σφοντύλι από την Ξάνθη και δεν μπορούσε να κάνει φάση, μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το παιχνίδι με τη Λαμία. Εύκολα, άνετα και απλά, όπως ταιριάζει σε ένα όμορφο Κυριακάτικο βράδυ. Μου αρέσει, που σε ορισμένους φαίνεται λίγο. Θαρρείς και πέρασαν μήνες από την ΑΕΚ που προκαλούσε θλίψη με την εικόνα της.

Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της φυσικής κατάστασης εμφανίστηκαν. Οι παίκτες δούλεψαν πάνω στο σχέδιο του Κωστένογλου μέσα στο γήπεδο. Άπαντες, συνειδητοποίησαν εξ αρχής, πως ουδείς είναι αποκλεισμένος και όλοι θα βρουν χώρο και χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ματς. Βασικός ο Γιακουμάκης, βασικός ο Οικονόμου, πρώτη αλλαγή ο Κλωναρίδης. Ολοι μέσα στο ροτέισον, με σοβαρότητα και προσοχή.

Είναι φανερό, πως σε αυτήν την ΑΕΚ υπάρχει ο καταλύτης που λέγεται Μάρκο Λιβάγια. Πρόκειται για τον κορυφαίο παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος με τεράστια διαφορά από τον επόμενο. Ποδοσφαιριστής που με μια ενέργεια μπορεί να ξεκλειδώνει άμυνες, που με μια προσπάθεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Λιβάγια ήταν εξαιρετικός και κόντρα στη Λαμία, δίνοντας συνέχεια στο απίστευτο ξεκίνημα που έχει κάνει.

Ο Λιβάγια έδωσε τα διαπιστευτήρια του στην πρώτη χρονιά. Ήταν τότε που έφτιαξε σούπερ δίδυμο με τον Αραούχο, σκοράροντας παράλληλα σε πολλά σημαντικά παιχνίδια. Πέρυσι, παρά τις απερισκεψίες που τον έθεσαν εκτός Champions League, έκανε πιο γεμάτη σεζόν και πέτυχε περισσότερα γκολ και ασίστ. Και τώρα, είναι η σειρά του. Να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, να ελέγχει το παιχνίδι της ΑΕΚ, να κάνει τη διαφορά.

Σημαντικό, ότι ο Κωστένογλου έχει βρει τον τρόπο να παίρνει το 100% από τον Κροάτη. Μόνο τυχαίο δεν είναι, ότι απόντος Μάνταλου ο Λιβάγια πήρε πλέον πάνω του και τις εκτελέσεις φάουλ. Λογικό, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί με την τεχνική του κατάρτιση, ούτε υπάρχει πολυτέλεια να μην κερδίζει η ΑΕΚ από κάθε λεπτομέρεια του παιχνιδιού. Επειδή φαίνεται πως ορισμένοι κρίνουν μόνο με βάση τα γκολ και συγκρίνουν με άλλες ομάδες, αρκεί να αναδειχθεί κάτι.

Η ΑΕΚ παρέπαιε και υπέφερε στις στημένες μπάλες. Με τον Κωστένογλου, όχι απλά βρήκε λύσεις στο αμυντικό κομμάτι και πλέον είναι περιορισμένος στο ελάχιστο ο κίνδυνος, αλλά βρήκε και το πρώτο γκολ από στημένη μπάλα. Για την ειδική περίοδο προσαρμογής που βρίσκεται η ΑΕΚ, θα είναι άκρως σημαντικό να βρίσκει λύσεις και να παίρνει γκολ με κάθε τρόπο. Και τα στημένα, είναι πάντα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Ο Λιβάγια είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πάντως, πως η ΑΕΚ βρίσκει σταδιακά και άλλους πρωταγωνιστές. Έπειτα από καιρό, είδα τον Κρίστισιτς να κάνει σπουδαίο παιχνίδι. Ενωσε τις γραμμές, έπαιξε επιθετικά, είχε τελικές, έδινε σωστά την πρώτη πάσα. Φανέρωσε μάλιστα, πως ταιριάζει εξαιρετικά με τον Σιμόες. Αν και ο αρχηγός της ΑΕΚ, κάθε φορά εκπλήσσει και πιο ευχάριστα, παίρνοντας πολλές πρωτοβουλίες.

Σπουδαίο παιχνίδι από τους ακραίους, Λόπες και Μπακάκη. Πολύ καλός ο Αλμπάνης, έδειξε πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι -αν και στα άκρα φαίνεται πως δεν μπορεί να αποδώσει όπως θέλει- ο Ζεράλδες. Έπειτα από πολύ καιρό, υπήρξε απελευθερωμένος ο Γιακουμάκης, με ώριμο παιχνίδι και σωστές κινήσεις, έστω και αν δεν τροφοδοτήθηκε σωστά μέσα στην περιοχή.

Αυτά είναι στοιχεία που κάνουν την ΑΕΚ να βλέπει αισιόδοξα το μέλλον. Παιχνίδι με παιχνίδι. Πέρασε η Λαμία, ακολουθεί η δύσκολο έξοδος στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, που πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο έπειτα από τη νέα ήττα στην Κρήτη. Να έρθει ακόμα μια νίκη, να υπάρξει ακόμα μια εβδομάδα δουλειάς και έπειτα με τον ΠΑΟΚ το ματς θα το πάρει ο κόσμος. Ετσι και αλλιώς, η συσπείρωση της ΑΕΚ έχει αγγίξει πολύ υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην "μπούκα" κορυφαίο όνομα της ΑΕΚ - Αν δεν παίξει μπάλα στα επόμενα ματς, τον... καθαρίζουν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags