Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αυτός τον μεγάλωσε - "Ερωτηματικό" ο Ελ Αραμπί - Καλύτερα με ΠΑΟ
Ποδόσφαιρο
| 2019-09-19 11:22:00

Αυτός μεγάλωσε τον Ολυμπιακό - "Ερωτηματικό" Ελ Αραμπί - Τι θέλει ο Μαρινάκης - Καλύτερα με ΠΑΟ

του Βαγγέλη Καράμαλη
Αυτός μεγάλωσε τον Ολυμπιακό - "Ερωτηματικό" Ελ Αραμπί - Τι θέλει ο Μαρινάκης - Καλύτερα με ΠΑΟ

Και χωρίς Φορτούνη! Ένα κέντρο μόνος του. Χρειάζεται... προσγείωση.

Ολυμπιακός: Αν κάποιος... χάριζε στους Πειραιώτες την ισοπαλία πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Τότεναμ, μάλλον θα τη δέχονταν και θα έφευγαν ευχαριστημένοι, χωρίς να αγωνιστούν. Ωστόσο, μετά το 2-2 με τους Άγγλους και τη συγκλονιστική επιστροφή τους από το 0-2 στο 30’, κόντρα στην εξέλιξη του ματς, αισθάνονται σωστά ότι έχασαν δύο βαθμούς.

Η εξέλιξη αυτή και κυρίως η αντίδραση των Ερυθρολεύκων μετά το προβάδισμα των δύο γκολ των φιλοξενούμενων, δείχνει πρωτίστως τις δυνατότητες αυτού του ρόστερ και δευτερευόντως πόσο έχει μεγαλώσει η ομάδα που έχει φτιάξει τα τελευταία δύο χρόνια ο Πέδρο Μαρτίνς.

Γιατί μπορεί οι Σεμέδο, Βαλμπουενά, Ποντένσε, Γκιλιέρμε και Σα να κάνουν σπουδαίες εμφανίσεις και να τραβάνε πάνω τους όλα τα φώτα, ωστόσο αρχιτέκτονας του Ολυμπιακού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος κόουτς έχει κάνει τρομερή δουλειά, παρουσιάζει ένα εξαιρετικό σύνολο που από τις αρχές του καλοκαιριού κάνει... άλματα προόδου και όλα αυτά, χωρίς τον ηγέτη του, καθώς θυμίζουμε πως του λείπει ο Κώστας Φορτούνης.

Προφανώς λοιπόν και η χθεσινή εικόνα του Ολυμπιακού και το 2-2 απέναντι στην περσινή φιναλίστ του Champions League, είναι έργο Μαρτίνς. Η ομάδα δείχνει ξεκάθαρα πως είναι ένα "σκαλί" πάνω σε σχέση με πέρυσι, αλλά και ότι είναι γεμάτη στις περισσότερες θέσεις.

Ίσως να υπάρχει ένα "ερωτηματικό" στην επίθεση, καθώς ακόμα ο Ελ Αραμπί δεν είναι στο 100% και στη μεσαία γραμμή που ο Γκιλιέρμε είναι... μόνος του, όμως ο Μαρτίνς συνηθίζει τους τελευταίους μήνες να... βγάζει λαγούς από το καπέλο.



Οι Ερυθρόλευκοι λοιπόν, που σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν ως πρωταρχικό και μεγάλο στόχο της χρονιάς τη κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, επέστρεψαν στα σαλόνια της Ευρώπης και δείχνουν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν ακόμα και το όνειρο της πρόκρισης. Η αποστολή τους φυσικά μόνο εύκολη δεν είναι, όμως φέτος η συγκεκριμένη ομάδα δείχνει ικανή για όλα.

Βέβαια, τα δύσκολα για τον Πέδρο Μαρτίνς ξεκινούν από σήμερα κιόλας, καθώς μόνο τυχαίο δεν είναι πως ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου επαναλαμβάνει συνεχώς, μετά από κάθε μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία, πως πρέπει να πάρουν φέτος το πρωτάθλημα.

Αυτός είναι ο στόχος του Ολυμπιακού και γι' αυτό θα κριθεί ο Πορτογάλος κόουτς, που καλείται τώρα να... προσγειώσει τους παίκτες του και να τους πείσει πως πρέπει να παίξουν με το ίδιο πάθος και την ίδια ένταση και στο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο αφιλόξενο ΟΑΚΑ.

Ίσως τελικά, το γεγονός πως οι Πειραιώτες δίνουν ντέρμπι αυτή την Κυριακή με το "τριφύλλι" εκτός έδρας να είναι και για καλό, καθώς θα ήταν σίγουρα πιο δύσκολο (όπως φάνηκε με Αστέρα, ΑΕΛ, ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο με τον Βόλο) για τον προπονητή να δώσει κίνητρο στην ομάδα του απέναντι σε έναν θεωρητικά εύκολο αντίπαλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Aδιανόητο στατιστικό από το Ολυμπιακός-Τότεναμ - Γι' αυτό έχει φτιάξει ομαδάρα ο Μαρτίνς - Θα τρίβεις τα μάτια σου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags