Facebook Pixel ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάγια: Στην Τραπεζούντα δεν το πίστευε (σχεδόν) κανείς
| 2019-09-22 09:05:00

Απίστευτος παίκτης, είναι "αρρωστάκι" - Τα λέει όλα το σύνθημα - Εύκολα με ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Απίστευτος παίκτης, είναι "αρρωστάκι" - Τα λέει όλα το σύνθημα - Εύκολα με ΠΑΟΚ

Αυτός οδηγεί την ΑΕΚ. Θα διαψευστεί ο Κωστένογλου στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάγια: Στην Τραπεζούντα δεν το πίστευε (σχεδόν) κανείς. Στην Τρίπολη ήταν το πρώτο μεγάλο σημάδι, πως υπάρχει ζωή. Η Λαμία ήταν η επιβεβαίωση της αλλαγής και στο Αγρίνιο, η σφραγίδα. Το τρένο έχει μπει στις ράγες και έχει πάρει την πορεία του. Οσα φανερώνει η ΑΕΚ, όσα βγάζει μέσα και έξω από  το γήπεδο, πείθουν πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η εικόνα της ΑΕΚ, βγάζει υγεία. Με ποιοτικούς παίκτες, με τρομερό κλίμα, με αγωνιστικό σχέδιο για τη νίκη.

Δεν υποστηρίζω ότι ο Παναιτωλικός είναι κάποια υπερομάδα. Αλλά για την ΑΕΚ, μια ομάδα που δεν θα βρει κανένα "ευκολάκι" στο διάβα της για το πρωτάθλημα, έχει μεγάλη σημασία κάθε νίκη. Ειδικά, από τη στιγμή που η ίδια η ΑΕΚ, ακόμα δεν είναι καλά. Δεν έχει την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, δεν έχει προλάβει ο Κωστένογλου να δουλέψει ιδιαίτερα πάνω στην τακτική και πάει παιχνίδι με παιχνίδι. Κάθε ματς ξεχωριστά και όπου βγάλει.

Το προφανές και σε αυτό το παιχνίδι, είναι ο τεράστιος Μάρκο Λιβάγια. Παίκτης που με όσα κάνει στο γήπεδο, κάνει να μοιάζουν φτωχά τα σχόλια που φανερώνουν την κλάση του. Απίστευτος παίκτης, στην πιο ώριμη και ολοκληρωμένη σεζόν της καριέρας του. Είναι η στιγμή που φαίνεται, πως το ταλέντο που ξεχείλιζε από τα εφηβικά του χρόνια, αντάμωσε με την ωριμότητα και την ηγετική προσωπικότητα. Εχει πάρει από το χεράκι την ΑΕΚ και την οδηγεί με ασφάλεια.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μια λεπτομέρεια που ξεχωρίζει τον Λιβάγια. Είναι αυτό το μοναδικό δέσιμο με την ΑΕΚ και τον κόσμο της. Οσοι βρέθηκαν στο Αγρίνιο, μιλούσαν για ένα "αρρωστάκι", που έκανε σαν μικρό παιδί στο φινάλε του παιχνιδιού και δεν σταματούσε να χαμογελά και να βγάζει φωτογραφίες. Από κοντά, όλα τα υπόλοιπα μέλη. Ο Μάνταλος, ο Σιμόες, ο Βράνιες, όλοι. Ολοι ένα με τον κόσμο, όλοι μια οικογένεια.

Το βιντεάκι που κυκλοφορεί και δείχνει παίκτες και κόσμο να γίνονται ένα, φωνάζοντας από κοινού: "πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε", τα λέει όλα. Οσα δεν μπορεί να κατανοήσει κάποιος, το λένε τα 2.800 εισιτήρια για τον ΠΑΟΚ σε μισή ώρα κυκλοφορίας τους. Ο Κωστένογλου και όσοι στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια, πέτυχαν κάτι πολύ μεγαλύτερο από το 4Χ4. Πέτυχαν να κάνουν την ΑΕΚ ξανά μια χαρούμενη οικογένεια.

Σε άλλα νέα, το ματς εξελίχθηκε όπως το περίμενα. Ο Παναιτωλικός ήταν επόμενο, πως μετά από τρεις αποτυχίες θα πήγαινε σε συντηρητική προσέγγιση. Η ΑΕΚ μπήκε φορτσάτη, πίεσε και δημιούργησε φάσεις, αλλά δεν μπορούσε να το κάνει για ώρα. Το πρόβλημα εστιαζόταν για την ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή. Ο Κωστένογλου επιμένει στον Κρίστισιτς και του δίνει φανέλα βασικού, γιατί περιμένει πολλά από αυτόν. Ο Σέρβος είχε δείξει καλά στοιχεία με τη Λαμία, αλλά στο Αγρίνιο χάθηκε.

Ο Σιμόες ανέβηκε κατακόρυφα στο δεύτερο μέρος και μαζί ανέβηκε όλη η ΑΕΚ. Ενώθηκαν οι γραμμές, μειώθηκαν οι αποστάσεις. Το σχήμα με δύο γρήγορους στην επίθεση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, κυρίως γιατί η περιοχή του Παναιτωλικού έμενε κενή. Η είσοδος του Γιακουμάκη άλλαξε την κατάσταση. Μπορεί να μην έκανε εκείνος φάσεις, αλλά απασχόλησε αμυντικούς, πίεσε πολύ, άνοιξε χώρους και έτσι ήρθαν όλα εύκολα για τον Λιβάγια.

Εξόχως σημαντικό, ότι για τέταρτο ματς στη σειρά η ΑΕΚ δεν δέχεται φάση. Εάν μετρήσει κάποιος τις τελικές προσπάθειες που δέχθηκε σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια η ΑΕΚ, δεν θα συμπληρώσει τα δάχτυλα του ενός χεριού. Μπορεί σε κάποιους αυτό να μη φαίνεται σημαντικό, αλλά δεν ξέρω καμία ομάδα που να πρωταγωνίστησε έχοντας μόνο επίθεση και δίχως να έχει την αναγκαία σταθερότητα στην αμυντική λειτουργία της.

Τώρα, για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Είμαι πεπεισμένος, πως ο Κωστένογλου θα διαψευστεί για την πρόβλεψη των 50.000 και το ΟΑΚΑ θα γεμίσει. Ο Ολιβέιρα υποσχέθηκε μεσοβδόμαδα πως θα είναι παρών και το ματς θα είναι μια διαφορετική ιστορία. Αν και δεν είναι λογικό να κάνεις προβλέψεις μια εβδομάδα πριν, θα πω, ότι μου φαίνεται πως θα είναι το πιο εύκολο από όσα έχει μέχρι σήμερα η ΑΕΚ. Οι απαντήσεις την άλλη Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση-έκπληξη στην ΑΕΚ! "Τέλειωσαν" πρωτοκλασάτο άσο - Θα φύγει χωρίς να φέρει ευρώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags