Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έρχονται δύσκολα - Δώνη, πρόσεχε - Θα πρέπει να φτύσουν αίμα!
| 2019-09-27 12:12:00

Έρχονται δύσκολα στον ΠΑΟ - Δώνη, πρόσεχε - Δεν υπάρχει λογική - Θα πρέπει να φτύσουν αίμα!

του Κώστα Γκόντζου
Έρχονται δύσκολα στον ΠΑΟ - Δώνη, πρόσεχε - Δεν υπάρχει λογική - Θα πρέπει να φτύσουν αίμα!

Μην έχετε αυταπάτες. Ξέρετε τι έγινε με Ολυμπιακό; Aν αντέξουν...

Tο να πει κάποιος ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν ουσιαστικά για τον Παναθηναϊκό, λογικά είναι περιττό.

Καθώς οι πρώτοι που το ξέρουν αυτό είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας και κυρίως ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του.

Οπότε η γνώμη όλων των... άλλων μάλλον περιττεύει έτσι κι αλλιώς.

Το θέμα όμως δεν είναι απλά να ξέρουμε ότι έρχονται τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό.

Εκείνο που έχει σημασία είναι να ξέρουμε και κυρίως να ξέρουν οι άνθρωποι της ομάδας, το γιατί αυτά που έρχονται θα είναι δύσκολα.

Η ουσία λοιπόν στον Παναθηναϊκό καθώς κάθε μέρα που περνάει απομακρύνεται όλο και περισσότερο ο απόηχος της εμφάνισης αλλά και του αποτελέσματος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι το αν και πόσο άλλαξαν τα αντικειμενικά δεδομένα στην ομάδα μετά από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τα δεδομένα λοιπόν δεν άλλαξαν.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ίδιοι εξακολουθούν να είναι και ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής και οι παίκτες ενώ ίδια ακριβώς εξακολουθεί να είναι και η διοίκηση.

Ίδια επίσης είναι και τα γενικότερα οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

Εκείνο που διαφέρει, είναι η ανανέωση της εμπιστοσύνης ή αν προτιμάτε της υπομονής του κόσμου απέναντι στην ομάδα.

Με λίγα λόγια, πέρα από το αποτέλεσμα, η συνολική διεξαγωγή και εξέλιξη του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ουσιαστικά "αγόρασε χρόνο" για την ομάδα του Παναθηναϊκού και τους ανθρώπους της.



Προσοχή όμως.

Ακριβώς επειδή ήταν παράλογο έως βιαστικό αυτό το... τελεσίγραφο προς την ομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι το ίδιο εύκολο να "πουληθεί" και να εξαερωθεί σε χρόνο ρεκόρ ο... χρόνος που αγόρασε η ομάδα του Παναθηναϊκού και οι άνθρωποί της.

Μην περιμένετε λογική, ψυχραιμία και ποδοσφαιρική ματιά στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή.

Αυτά δεν υπήρχαν άλλες κι άλλες εποχές θα... επιζήσουν σαν κριτήρια τώρα που η γενικότερη κατάσταση τα έχει πάρει όλα αμπάριζα;

Ας μην έχουν αυταπάτες λοιπόν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού.

Θα πρέπει να φτύσουν αίμα, να εξαντλήσουν τα περιθώρια και τις όποιες δυνατότητες έχουν στην συνέχεια, με πρώτο το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Κι αυτό όχι για να πετύχουν τίποτε φοβερό και τρομερό ή κάποιο στόχο σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά απλά για να μπορέσουν να συνεχίσουν όσο γίνεται πιο ήρεμα τη δουλειά τους και να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό.

Αν για παράδειγμα στραβώσει ξανά κάτι, να μην εκπλαγούν καθόλου αν δουν τους ίδιους που τους αποθέωσαν για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να τους στήνουν ξανά στον τοίχο και να απαιτούν μέτρα "εδώ και τώρα" όπως έκαναν και όλη την εβδομάδα πριν το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Είναι παλιά κληρονομιά και συνήθεια αυτή, που δυστυχώς έχει διαπεράσει σαν αντίληψη, συμπεριφορά και νοοτροπία, όχι μόνο τους "συνήθεις ύποπτους" σε εξέδρα και ΜΜΕ, αλλά και ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι του κόσμου.

Ένα κομμάτι που συνήθισε πλέον, να μην μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί και σταθμίσει γεγονότα και αντικειμενικές συνθήκες και απλά να ακολουθεί... στα τυφλά το... μπουμπουνητό και τη σκόνη που σηκώνουν κάθε φορά ανάλογα με τα κέφια -και γιατί όχι και τα συμφέροντά τους- οι πάσης φύσεως "πρωτοπορίες" εντός κι εκτός Παναθηναϊκού.



Ξέρω πως αυτό κάνει απίστευτα δύσκολες τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να δουλέψουν και να αγωνιστούν οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Όπως ξέρω επίσης, ότι πρακτικά είναι αδύνατον να αντέξει κάποιος σε τέτοιες συνθήκες που προυποθέτουν "εξετάσεις" και "τεστ" κάθε μέρα και κάθε παιχνίδι.

Αλλά ποιος είπε ότι στον Παναθηναϊκό λειτουργεί οτιδήποτε νορμάλ για να λειτουργήσει και τώρα και να αποτρέψει τέτοιου είδους παραλογισμούς και αντιφάσεις;

Κανείς φυσικά.

Άσε που και να βρεθεί κάποιος να το πει, το λιγότερο θα έχει πλήρη άγνοια και επαφή με οτιδήποτε έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό του σήμερα σε όλα τα επίπεδα.

Γι' όλα αυτά λοιπόν, η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για τον Δώνη και τους παίκτες του.

Θα αντέξουν;

Δυστυχώς και σ' αυτό το ερώτημα δεν μπορούμε να απαντήσουμε με λογικά και αντικειμενικά κριτήρια και δεδομένα.

Καθώς τα αποτελέσματα θα εξακολουθήσουν να αποτελούν για τη συντριπτική πλειοψηφία το βασικό -αν όχι το μοναδικό- κριτήριο για τη διαμόρφωση άποψης και ακόμα χειρότερο για την έκφρασή της.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags