Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το blog του Κώστα Γκόντζου στο sportdog!
| 2019-10-06 09:58:00

Ποιο VAR τώρα; Τόσο μπορεί αυτός ο ΠΑΟ - Δεν τους θέλει κανείς, μην κοροϊδευόμαστε!

του Κώστα Γκόντζου
Ποιο VAR τώρα; Τόσο μπορεί αυτός ο ΠΑΟ - Δεν τους θέλει κανείς, μην κοροϊδευόμαστε!

Πάλι καλά που ήταν ο Κομίνης. Φυσιολογικό ό,τι έγινε στη Ριζούπολη.

Παναθηναϊκός: Από μια άποψη και κυρίως βλέποντας και ακούγοντας τις πρώτες αντιδράσεις μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στη Ριζούπολη, πάλι καλά που υπήρχαν ο Κομίνης, το VAR, οι... γραμμές ευθείες ή πλαγιαστές κατά το δοκούν δεν έχει σημασία και όλη αυτή η ιλαροτραγωδία με τις διαφορετικές υποδείξεις σε ίδιες σχεδόν φάσεις και πάει λέγοντας.

Καθώς έτσι ο Παναθηναϊκός αν μη τι άλλο, όχι απλά πέρασε σε δεύτερη μοίρα ένα ακόμα κακό αποτέλεσμα, αλλά βρήκε και... θέμα συζήτησης.

Βέβαια εδώ καλό είναι να θυμηθούμε κάποια πράγματα που λέγαμε το καλοκαιράκι και πέρυσι όταν πρωτοσυζητήθηκε η απόφαση για τη λειτουργία του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σε πείσμα όσων πίστευαν ότι με το VAR θα τους έδινε τη... λύτρωση από τα βάσανα της διαιτησίας κάθε αγωνιστική και ότι θα έδινε ένα συντριπτικό χτύπημα στις διαμαρτυρίες και όλα τα συναφή, λέγαμε από τότε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα με το VAR.

Για τον απλούστατο λόγο, ότι το VAR... δεν αποφασίζει.

Το VAR απλά σου δείχνει.
Κι από κει και πέρα είναι πάλι οι διαιτητές, οι ίδιοι διαιτητές και γενικά οι άνθρωποι της διαιτησίας που θα αποφασίζουν.

Απλά κάποτε αποφάσιζαν και τα υπόλοιπα τα αναλάμβανε η... τηλεόραση και τα ριπλέι το βράδυ, τώρα η τηλεόραση και τα ριπλέι γίνονται επί τόπου.

Κάτι άλλο δεν άλλαξε και ούτε θα αλλάξει.

Οι ίδιοι άνθρωποι με τα ίδια κριτήρια, τις ίδιες... δεσμεύσεις και με τις ίδιες ικανότητες για να μην ξεχνιόμαστε, θα είναι και πάλι αυτοί που θα παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις μέσα στο γήπεδο.

Οπότε τι συζητάμε τώρα;

Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα που συμβαίνει στην ανθρωπότητα με την επιστήμη, με τα επιτεύγματά της και όλα τα σχετικά.

Από μόνο του, τίποτα δεν είναι καλό ή κακό.

Το θέμα είναι σε τίνος τα χέρια είναι, ποιος το χρησιμοποιεί και για ποιο σκοπό.

Πάρτε για παράδειγμα την πυρηνική ενέργεια.

Είναι η ίδια "ενέργεια" που έκαψε ζωντανές την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, είναι ταυτόχρονα και η ίδια "ενέργεια" που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην εξοικονόμηση πόρων παγκοσμίως, που μπορεί με ένα εργοστάσιο να ηλεκτροδοτήσει τη μισή αν όχι ολόκληρη την Ευρώπη, που συμβάλλει σε ιατρικές ανακαλύψεις και κυρίως δεν ρυπαίνει το περιβάλλον όπως όλες οι μέχρι τώρα γνωστές πηγές ενέργειας παγκοσμίως - αν τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Λοιπόν;

Είναι καλή η κακή η πυρηνική ενέργεια;

Έτσι λοιπόν και με το VAR  στην Ελλάδα.

Για να γυρίσουμε όμως σ' αυτό που κουβεντιάζαμε αρχικά.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είχε σαν βασικό στόχο να μπορέσει να κερδίσει χρόνο μετά το τραγικό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ώστε να μαζέψει ό,τι ακόμα μαζεύεται και να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα, χωρίς ιδιαίτερους κλυδωνισμούς, εντάσεις και περιπέτειες.

Από κει και πέρα και αν λίγο θυμηθείτε όσα κουβεντιάζουμε καιρό τώρα και μάλιστα ακόμα και μόλις χθες εδώ πέρα, ας το καταλάβουμε μια καλή μπας και το εμπεδώσουμε.

Ο Παναθηναϊκός πια, όλα αυτά τα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας με τις λεγόμενες μεσαίες ή ακόμα και μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος, έτσι θα τα παίζει και έτσι θα τα πηγαίνει μέχρι τέλους.

Αυτές είναι οι δυνατότητές του.

Να παλεύει αυτά τα παιχνίδια στον... πόντο.
Και ανάλογα με τις συγκυρίες, την τύχη, την μέρα που θα βρεθεί ο ίδιος αλλά και ο αντίπαλός του και τις όποιες διαιτητικές... επεμβάσεις, ή θα τα κερδίζει ή θα τα χάνει και πάει λέγοντας.

Έτσι πήγε και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και το κέρδισε, έτσι πήγε και αυτό με την Ξάνθη και το έχασε.

Είναι απλά θέμα δυνατοτήτων από κάποιο σημείο και μετά.

Σκεφθείτε λίγο τα αντικειμενικά δεδομένα κάτω από τα οποία στήνεται και λειτουργεί αυτή η ομάδα.

Ποιοι την αποτελούν;

Πόσοι απ' αυτούς που παίζουν σ' αυτήν θα ήταν στον Παναθηναϊκό αν είχαν τη δυνατότητα να παίξουν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του εξωτερικού και μιλάω εδώ για τους ξένους που έχουν
έρθει με μεταγραφές.

Πόσοι;

Κανείς κατά τη γνώμη μου.

Όλοι τους πήραν την απόφαση να δεχθούν την πρόταση του Παναθηναϊκού, όταν πια είδαν ότι δεν είχαν και δεν μπορούσαν να βρουν οποιαδήποτε άλλη πρόταση σε άλλη χώρα.

Αλλά και από τους Έλληνες.

Ας μιλήσουμε ειλικρινά.

Πόσοι απ' αυτούς που είναι τώρα στον Παναθηναϊκό θα έπαιρναν το ρίσκο να ενταχθούν σ' αυτόν με τους οικονομικούς όρους που αντικειμενικά υπάρχουν και τη γενικότερη αβεβαιότητα και αίσθηση εγκατάλειψης που κυριαρχεί στον σύλλογο, αν είχαν την επιλογή να πάνε σε οποιαδήποτε άλλη από τις λεγόμενες νοικοκυρεμένες και υγιείς ομάδες του πρωταθλήματος;

Και δεν μιλάω εδώ για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Μιλάω για ομάδες όπως ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός, ο Αστέρας Τρίπολης και λοιπά.

Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν και δουλευόμαστε μεταξύ μας.

Αυτές είναι οι αντικειμενικές δυνατότητες του Παναθηναϊκού σήμερα.

Κι μέσα σ' αυτό το κλίμα και με αυτά τα δεδομένα, αν σου κάτσουν και οι Κομίνηδες, τα VAR της συμφοράς, κανά δυο "ατού σου" ντεφορμέ ή ανέτοιμοι όπως για παράδειγμα οι Κουρμπέλης και Μακέντα, αν καπάκι είναι και λίγο καλή και σε καλή μέρα η αντίπαλη ομάδα, τότε τι να λέμε, τι να εξηγούμε και τι να αναλύουμε;

Μετρημένα κουκιά είναι τα πράγματα και φυσιολογικά αποτελέσματα σαν το αυτό με την Ξάνθη στη Ριζούπολη.

Τόσο απλά και δυστυχώς τόσο... αληθινά.

Γι' αυτό λοιπόν επιμένω.

Από το να μπλέκαμε σήμερα στα ίδια και στα ίδια, να ανακυκλώναμε τις ίδιες και τις ίδιες αναλύσεις και συμπεράσματα και να βουτάγαμε πάλι στη λάσπη του βούρκου ψάχνοντας αν μπορούμε να μη... λερωθούμε, άστα να πάνε δηλαδή, πάλι καλά που ήρθε και αυτή κωμωδία με το VAR και τα τραγελαφικά που έγιναν και πάει αλλού η κουβέντα και δικαίως.

Αν μη τι άλλο, από άποψη "κερδισμένου χρόνου" σε σχέση με το κλίμα εντός και γύρω από τον Παναθηναϊκό, μικρή η ζημιά.

Θα τη βγάλουμε δυο-τρεις μέρες ακόμα με την κλοπή, τις σφαγές και όλα τα συναφή που επιμένουν να μας... κυνηγάνε αν και... δεν κινδυνεύουν πλέον από μας, θα στρέψουμε μετά την ανησυχία μας στο αν ο Κουρμπέλης θα κάνει προπονήσεις αυτή την εβδομάδα και αν ο Μακέντα θα είναι έτοιμος να παίξει από την αρχή στην επόμενη αγωνιστική, θα έχουμε και ολίγο από τη συνέχεια του σήριαλ Μολό-Δώνης, άντε και καμιά... πρόταση από το εξωτερικό για τον Χατζηγιοβάνη στη διακοπή του πρωταθλήματος και η ζωή θα συνεχισθεί, όμορφα, ήσυχα και απλά στον Παναθηναϊκό.

Καλή... συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαιτητής ξεφτιλίζει το VAR στο ΠΑΟ-Ξάνθη - "Φάνηκε και στην κανονική ροή" - Νέα ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags