Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Άλλη" ομάδα ο Ολυμπιακός - Εγωιστής Μαρινάκης - Μαρτίνς, πρόσεχε! - Να καθίσει στ' αυγά του
| 2019-11-17 22:20:00

"Άλλη" ομάδα ο Ολυμπιακός - Εγωιστής Μαρινάκης - Μαρτίνς, πρόσεχε! - Να καθίσει στ' αυγά του

Sportdog Team
"Άλλη" ομάδα ο Ολυμπιακός - Εγωιστής Μαρινάκης - Μαρτίνς, πρόσεχε! - Να καθίσει στ' αυγά του

Σκάνε επιστροφές. Ομάδα χωρίς στρατηγό. Είπες το αντίθετο!

Η διακοπή του πρωταθλήματος έχει συχνά… αδιευκρίνιστη επιρροή στα πόδια των παικτών και τους συλλόγους. Άλλοτε λειτουργεί ευεργετικά, είτε γιατί δίνει αναπνοές και ξεκούραση σε «μπαρουτοκαπνισμένους πολεμιστές», είτε επιδρά ανατρεπτικά και ανεπιθύμητα, κόντρα σε σταθεροποιημένους ρυθμούς και ανεβασμένη ψυχολογία.

Για τον Ολυμπιακό του Νοεμβρίου δεν έχω την ελάχιστη αμφιβολία ότι θα επιφέρει ωφέλιμα αποτελέσματα. Υπό την προϋπόθεση ότι η αγωνιστική εικόνα των ερυθρολεύκων έχει «βαρίδια κούρασης» τις τελευταίες εβδομάδες, όπως παραδέχτηκε στο Μόναχο και ο ίδιος ο προπονητής και η παύση της SuperLeague1 θα προσφέρει ευκαιρίες για ανασύνταξη από κάθε πλευρά στον Πειραιά.

Μάνι μάνι, βλέπουμε επιστροφές. Ο Ολυμπιακός μετά την «πλάκα» που έπαθε το καλοκαίρι καλούμενος αιφνίδια, μέσα σε μια στιγμή (!) να πάρει σπόγγο και να σβήσει την κιμωλία στον μαυροπίνακα των πλάνων του με το όνομα του αρχηγού και «πρώτου βιολιού» του, Κώστα Φορτούνη, έχοντας από πριν ξεχασμένο – επίσης για πολύμηνο διάστημα – τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλου, του «έσκασε» με την εκκίνηση των Ομίλων του C.L. (και) η απώλεια του Σισέ και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά , ήρθε και το καίριο χτύπημα της στέρησης του βιρτουόζου του, του πολύπειρου και «εγκεφαλικού», Ματιέ Βαλμπουενά.

Τι να λέμε τώρα; Ο Ολυμπιακός και κάθε ποδοσφαιρικό σύνολο στη θέση του, χωρίς το Γάλλο και τον Φορτούνη είναι ένα αυτοκίνητο που κουβαλάει μια μηχανή χωρίς την κεφαλή της. Είναι μια παρέλαση χωρίς τον σημαιοφόρο της, ένα στράτευμα χωρίς στρατηγό.

Όσο οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν «10άρι» στη σύνθεση τους, δεν έχουν οργανωτικό νου, κουμανταδόρο στη μεσαία γραμμή τους, είναι μια «άλλη» ομάδα.

Γενικά ωστόσο, παρατηρούμε πως ο Ολυμπιακός όλο το φθινόπωρο που παίχθηκε πρωτάθλημα μαζί με την Ευρώπη, έχει δύο πρόσωπα. Το ευρωπαϊκό και το ελληνικό. Και η εικόνα που βγάζει στο γήπεδο δεν έχει τόσο να κάνει με την απόδοση ποιότητας όσο με το πάθος για διάκριση που βγάζουν οι παίκτες του από τη μια διοργάνωση στην άλλη.

Στην επαρχία μάλιστα ο Ολυμπιακός θα έλεγα ότι παρουσιάζεται πολύ… soft. Σε έδρες όπως η Ξάνθη, με αντιπάλους οι οποίοι από το πρώτο στοιχείο που αναγνωρίζονται – ειδικά στις αναμετρήσεις τους με τους Πειραιώτες και ίσως γιατί ορισμένοι εξ αυτών έχουν τους δικούς τους, επιπλέον λόγους να «πρέπει» τουλάχιστον να μη χάσουν από τον Ολυμπιακό και όλοι ξέρουμε τι λέμε… - είναι το πάθος τους, που κάπου κάπου οδηγεί και σε χτυπήματα στο ψαχνό, δεν γίνεται να φύγεις νικητής… κρατώντας τον κρίνο!

Αν δεν ματώσεις φανέλα, αν δεν φορέσεις πανοπλία, αν δεν «τσαμπουκαλευτείς» ποδοσφαιρικά με τον πλήρη όρο, νίκη δεν παίρνεις που να… οδύρεσαι στα πατώματα.

Αλλά και από γήπεδα που η ομάδα του Μαρτίνς έφυγε φέτος με τους τρεις βαθμούς στην τσέπη (AEL FC, Βικελίδης), η ποδοσφαιρική υπόσταση της δεν αντικατοπτρίστηκε με τις πραγματικές ποιοτικές δυνατότητες του ρόστερ της. Αυτές που είδαμε και θαυμάσαμε, μαζί με τους αντιπάλους της, εναντίον της Τότεναμ και της Μπάγερν στο Φάληρο, νωρίτερα χρονικά στην Ευρώπη, το καλοκαίρι, τότε που δεινοπάθησαν Κράσνονταρ και… λοιποί συγγενείς των προκριματικών, σε απολύτως «γεμάτα» παιχνίδια από το εύρος της πραγματικής αξίας των παικτών του φετινού Ολυμπιακού.

‘Εστω και σε ελάχιστα διαστήματα στο 2-0 σε βάρος της ΑΕΚ στο ένα από τα δύο κερδισμένα φετινά ντέρμπι. Γιατί στο άλλο, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, πολύ απλά ο Ολυμπιακός δεν το κέρδισε, γιατί δεν ήταν καλός. Όπως είπαμε και στα Πηγάδια. Γιατί όταν δεν είσαι καλός, δεν νικάς.

Εδώ και όταν είσαι καλός γίνονται κάθε «είδους» προσπάθειες να μην καταφέρεις στο τέλος να νικήσεις! Τι να εξηγούμε τώρα, τα είπε όλα ήδη η επίσημη επιστολή της ΠΑΕ στον υπουργό… Και μην ψάχνεστε για το αν μπορεί να βρει εφαρμογή η απειλή περί «φευγιού»… Ας κρατήσουμε ότι στον Πειραιά ούτε έμειναν ούτε και πρόκειται να τους συμβεί ποτέ, να σταυρώσουν τα χέρια. Δεν αρμόζει ούτε στις συνήθειες, την ιστορία, ούτε και στην τακτική αυτής της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο οποίος έχει αποδείξει πόσο… παραπάνω εγωιστής είναι και από αυτό που υπαγορεύουν το ένδοξο έμβλημα και ο λαός του!

Γυρίζω στον τομέα επωφελούς αποτελέσματος για τον Ολυμπιακό, ελέω διακοπής πρωταθλήματος και αναρωτιέμαι τι θα δούμε από τον Πέδρο Μαρτίνς ενόψει Πανιωνίου, Λονδίνου (Τότεναμ) και… ντέρμπι μέχρις εσχάτων με ΠΑΟΚ, 1η Δεκεμβρίου, στα τρία ματς που είναι στη σειρά για το υπόλοιπο του τρέχοντος μήνα για τους ερυθρόλευκους;

Αποφόρτιση των «αναντικατάστατων» μονάδων; Ο Ομάρ βασικός στην Εθνική Νορβηγίας. Ο Μεριά στην Τυνησία, ο Σουντανί στο Αλγέρι, ο Ελ Αραμπί με το Μαρόκο, οι Έλληνες διεθνείς, έστω ο Μασούρας που έπαιξε μισό ημίχρονο στο Ερεβάν, ο Γκιγιέρμε και ο Ποντένσε που δεν έχουν σταματήσει καθόλου ενάμιση χρόνο τώρα (!), ο Τσιμίκας που παίζει ανελλιπώς, το ίδιο ο Μπουχαλάκης, ο Σεμέδο που είναι «στα κόκκινα», ίσως και ο Σα που δεν κάθεται πάγκο, ερωτώ, γιατί να μην δούμε ποτέ και τον Αλέν;

Και αν, παρ’ ελπίδα, χρειαστεί να βάλει γάντια ο Γάλλος κίπερ, ποιος άραγε θα είναι ο βαθμός ετοιμότητας του όταν παίζει μονάχα στα οικογενειακά διπλά του Ρέντη!

Επειδή έχει πολλά χιλιόμετρα μπροστά του να διανύσει μέσα στη σεζόν το ερυθρόλευκο αγωνιστικό κοντέρ, επιβάλλεται, είναι ανάγκη να ξεκινήσει ο κατά τα άλλα αξιοσέβαστος – μαζί του όλοι! - Πέδρο Μαρτίνς, άλλου τύπου διαχείριση του ρόστερ. Θα προσέξει, για να έχει…

Γιατί να που Βαλμπουενά… δεν έχει. Και «καίγεται» να τον έχει. Από το να στερηθείς έναν αναντικατάστατο επί μακρόν, ας κάτσει στα αυγά του, βρε αδελφέ, σε παιχνίδια με ασθενέστερους αντιπάλους.

Και οι άλλοι που έχεις, καλοί παίκτες είναι. Υποτίθεται ότι τα θεωρητικά ευκολότερα ματς τα παίρνεις και με τους… πιο «δεύτερους». Αν πιστεύεις το αντίθετο, θέλεις (πάλι) μεταγραφές!

Μα εσύ είπες το αντίθετο! Σωστά ναι, αλλά… φάσκεις και αντιφάσκεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θα κάνει... παπάδες στον δεύτερο γύρο - Τρομερή "μεταγραφή" Μαρτίνς - Προσωπικό στοίχημα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags