Facebook Pixel ΑΕΚ - Άρης: Πρωτοφανής γκαντεμιά - Κρισάντους ο Σιμάο - Γκρέμισμα από Ίβιτς
| 2019-11-25 10:16:00

Πρωτοφανής γκαντεμιά στην ΑΕΚ - Κρισάντους ο Σιμάο - Γκρέμισμα από Ίβιτς - Τεράστια οικονομική ζημιά

Sportdog Team
Πρωτοφανής γκαντεμιά στην ΑΕΚ - Κρισάντους ο Σιμάο - Γκρέμισμα από Ίβιτς - Τεράστια οικονομική ζημιά

Πόσο πιο χαμηλά; Αυτοί δεν μπορούν. Το μέλλον είναι δυσοίωνο.

ΑΕΚ - Άρης: Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Κάθε παιχνίδι που περνά, αναρωτιέσαι πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πάει η ιστορία, πόσο ακόμα πιο κάτω είναι ο πάτος στο βαρέλι της απαξίωσης και βγαίνεις μπροστά σε νέα δεδομένα. Κάθε φορά μπορεί να λες, πως χειρότερα δεν γίνεται, αλλά η ΑΕΚ σε εκπλήσσει δυσάρεστα. Μια βαρετή διαδικασία, για όποιον παρακολουθεί αυτήν την ομάδα από κοντά. Μια βαρετή κατάσταση, γιατί δεν βλέπεις τίποτα που να μπορείς να ελπίζεις. Καμία φρεσκάδα, μόνο ξανά και ξανά λάθη και παραλείψεις.

Προφανώς, επειδή κρίνουμε με βάση όλα τα δεδομένα και με ψυχραιμία, δεν μπορούμε να αρνηθούμε, ότι αυτή η ομάδα καταδιώκεται από πρωτοφανή γκαντεμιά. Να ετοιμάζει δίδυμο Γαλανόπουλου, Κρίστισιτς σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και τελικά να χάνει λίγες ώρες πριν το παιχνίδι και τους δύο. Να μην έχεις τον Τσιγκρίνσκι, να μην έχεις τον Λιβάγια, να χάνεις ακόμα και τον πιτσιρικά Σαμπανάτζοβιτς που θεωρητικά θα μπορούσε να παίξει. Αλλωστε, με την εικόνα των χαφ της ΑΕΚ, πόσο χειρότερος μπορεί να είναι;

Οπου φτωχός και η μοίρα του, λέει ο λαός. Δεν έχουν άδικο. Είναι μια ομάδα που έκανε τόσα πολλά λάθη το περασμένο καλοκαίρι, που θα ήταν και ποδοσφαιρική αδικία να κερδίζει περισσότερα πράγματα από όσα της αναλογούν μέχρι τώρα. Μέσα σε όλη την ανυποληψία που έχει περιέλθει η ΑΕΚ, έρχονται και πολλά προβλήματα με τραυματισμούς, με αδυναμίες που δεν μπορούν να μακιγιαριστούν. Θυμάμαι, πως στο ημίχρονο με βρήκε παλιός γνωστός και μου λέει ας κάνει κάτι ο Κωστένογλου. Στο ερώτημα τι θα μπορούσε να κάνει με τις επιλογές που έχει στον πάγκο, γέλασε και έφυγε.

Είναι αλήθεια. Αυτή η ομάδα, με το ήδη κακοφτιαγμένο ρόστερ, έχει τεράστιες ατυχίες κάθε εβδομάδα. Με τον Αρη, έλειπαν εννιά παίκτες. Αλλά πέραν των απουσιών, υπάρχουν και άλλα θέματα που ανέδειξε ο ίδιος ο Κωστένογλου. Όταν ο προπονητής μιλά για φόβο και για έλλειψη αυτοπεποίθησης, το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις. Υπάρχουν παίκτες, που άλλοι δεν θέλουν και άλλοι δεν μπορούν. Αυτή είναι η κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί η ΑΕΚ.

Δεν είναι νέο. Οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται, αν και υπάρχουν οι σκληρά αμετανόητοι που πάντα θεωρούν καλύτερους αυτούς που δεν παίζουν. Τον Ζεράλδες που με τόση λαχτάρα προσμένουν και περιμένουν να του δώσει ο κακός προπονητής την ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα της ΑΕΚ, έχουμε να θυμόμαστε δυόμιση καλές εμφανίσεις στα καλοκαιρινά φιλικά. Τον Σιμάο που αναρωτιόνταν με περισσό πείσμα γιατί δεν παίρνει ευκαιρίες, κατάφερε να κάνει το ΟΑΚΑ να αποδοκιμάσει μετά τον Κρισάντους.

Το θέμα είναι απλό. Η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα και ήταν ομάδα που ζήλευαν οι αντίπαλοι, όταν είχε ομάδα. Όταν μετατράπηκε σε ένα σύνολο παικτών, τότε απλά δεν μπορεί να περιμένει τίποτα και από κανέναν. Οι παίκτες φαίνονται κατώτεροι των απαιτήσεων, ελάχιστοι δείχνουν πως μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και των απαιτήσεων που υπάρχουν. Ο Ιβιτς το είχε πει προ καιρού. Είναι αναγκαίο γι’ αυτήν την ομάδα, να χτιστεί από την αρχή με νέα θεμέλια και βάσεις.

Τι μπορεί να γίνει τώρα, μεσούσης της περιόδου; Ελάχιστα πράγματα. Η ΑΕΚ είναι εγκλωβισμένη στα δομικά προβλήματα της. Μια ομάδα που ψάχνει κίνητρο, αναζητά ταυτότητα και βλέπει την πίεση των υπολοίπων να είναι αφόρητη. Η ΑΕΚ ψάχνει νίκες, αλλά είναι θέμα πως θα φτάσει σε αυτές. Φαίνεται στο φετινό πρωτάθλημα, πως δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Και ειδικά για μια ομάδα που δεν έχει βασικά στοιχεία στο παιχνίδι της και ψάχνει κάθε φορά μια νέα αρχή.

Το ένα φέρνει το άλλο. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Υπάρχουν παίκτες παρατημένοι, δίχως ψυχολογία και πάθος. Το χειρότερο είναι το στίγμα που δίνει η διοίκηση, που εδώ και καιρό δείχνει να αφήνει το χρόνο να περνά. Δικαιολογημένα, εάν προτίθεται να διορθώσει τα λάθη της φετινής χρονιάς με νέα λάθη. Το έκανε στο παρελθόν και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Το θέμα είναι πως θα μπορέσει να αλλάξει η ψυχολογία. Δύσκολες ασκήσεις.

Το μέλλον είναι δυσοίωνο. Η ΑΕΚ είναι σε κρίσιμη καμπή, που πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο τρόπος γι' αυτό. Οι "ζαριές" με Ουζουνίδη και Καρντόσο, οι μεγαλεπήβολες βλέψεις περί δημιουργίας θεαματικής ομάδας, δέσμευσαν την ομάδα. Ειδικά φέτος, που πέραν των λαθών στο σχεδιασμό, προέκυψε και τεράστια οικονομική ζημιά. Τα πράγματα είναι δύσκολα και γι’ αυτό δεν λύνονται με 1-2 αποφάσεις της στιγμής. Οπλιστείτε με υπομονή, έχει ακόμα πολύ δρόμο η σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε τώρα: "Τέλος" ο Κωστένογλου από την ΑΕΚ - Αυτός είναι το φαβορί για αντικαταστάτης του!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags