Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Έχασε" ο Παναθηναϊκός! - Χτύπησε το καμπανάκι, πολύ επικίνδυνο αυτό που έγινε - Θα... πεθάνει!
| 2019-12-04 19:22:00

"Έχασε" ο Παναθηναϊκός! - Χτύπησε το καμπανάκι, πολύ επικίνδυνο αυτό που έγινε - Θα... πεθάνει!

του Κώστα Γκόντζου
"Έχασε" ο Παναθηναϊκός! - Χτύπησε το καμπανάκι, πολύ επικίνδυνο αυτό που έγινε - Θα... πεθάνει!

Μεγάλη ανησυχία. Υπάρχει και χειρότερο. Καμία έκπληξη δηλαδή;

Παναθηναϊκός: Κέρδισε την αγωνιστική που πέρασε ο Παναθηναϊκός, όπως επιτρέψτε μου τη διαπίστωση ότι παρά τη νίκη του, το σερί του... σταμάτησε.

Και αναφέρομαι εδώ σ' αυτό που ποδοσφαιρικά αναφέραμε σαν "σερί" όλο το προηγούμενο διάστημα και που δεν είχε να κάνει με τα αποτελέσματα των αγώνων που έδινε ο Παναθηναϊκός για το πρωτάθλημα.

Εκείνο που έδειχνε να κατακτά ο Παναθηναϊκός εδώ και αρκετό καιρό και κυρίως μετά το οδυνηρό αποτέλεσμα με τον Άρη στο Βικελίδης, ήταν μια σταθερότητα στις εμφανίσεις του και μάλιστα ανεξαρτήτως δυναμικής των αντιπάλων του, καθώς στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός έπαιξε και με τους θεωρητικά τρεις μεγάλους του πρωταθλήματος, δηλαδή τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν σε όλα τα παιχνίδια αυτού του διαστήματος, έδειχνε μια καλά δομημένη ομάδα, με μια σταθερότητα στις καλές εμφανίσεις και με μια σωστή αντίδραση στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων του.

Αυτά ακριβώς τα στοιχεία ήταν που δεν έδειξε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και αυτό είναι που παρά τη νίκη, χτυπάει καμπανάκι για τον Παναθηναϊκό.

Το ότι δηλαδή, δεν ήταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός η ομάδα που συνηθίσαμε να βλέπουμε το τελευταίο διάστημα.

Κι επειδή αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, το να μη βρεθείς δηλαδή σαν ομάδα σε καλή μέρα σε ένα παιχνίδι, θα λέγαμε ότι η εμφάνιση με τον Αστέρα έδειξε κάποια σημάδια που προκαλούν μια σχετική ανησυχία σχετικά με το κατά πόσο η συγκεκριμένη εικόνα ήταν απλά μια κακή παρένθεση ή η... πρεμιέρα ενός κύκλου εμφανίσεων που θα προβληματίσουν τον Παναθηναϊκό.

Εκείνο λοιπόν που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ανησυχία ήταν μια εικόνα συμβιβασμού με τη μετριότητα και παραίτησης από την προσπάθεια να δείξει η ομάδα σε κάθε σημείο του αγώνα ότι παρά το αποτέλεσμα που είχε στα χέρια της, ήθελε να δείξει ότι βρίσκεται γενικότερα σε καλό φεγγάρι.

Αυτό το... σερί λοιπόν σταμάτησε για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τον Αστέρα.

Το σερί των καλών εντυπώσεων και της σωστής νοοτροπίας που έδειχνε μέχρι το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο.

Κι αυτό αν δεν ήταν απλά η συγκυρία της μέρας αλλά ένδειξη μια γενικότερης κατάστασης στο ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι πολύ επικίνδυνο.

Ακριβώς γιατί εμφανίζει σημάδια βαλτώματος και έλλειψης κινήτρων στην ομάδα, η οποία αν συνεχίσει στο ίδιο τέμπο θα βαλτώσει σε μια μετριότητα άνευ στόχων που θα την ικανοποιεί κιόλας ή για να είμαστε και πιο... ελαστικοί, που δεν θα την ενοχλεί και τόσο.


Αυτή ακριβώς η εικόνα ήταν που χαρακτήρισε και τις επόμενες μέρες του συγκεκριμένου αγώνα, καθώς φάνηκε πως συνολικά ο οργανισμός Παναθηναϊκός το προσπέρασε χωρίς πολλά-πολλά το όλο πράγμα και με μια αίσθηση του "δεν έγινε και τίποτα".


Και φυσικά προφανώς και... δεν έγινε και τίποτα γιατί απλά ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά σε ένα παιχνίδι.

Θα... τρέξουν όμως και... πολλά, αν αυτό γίνει συνήθεια και κυρίως αν αυτό γίνει συνήθεια σε όλους να μην προκαλεί καμία αντίδραση και καμία έκπληξη ταυτόχρονα.

Άλλωστε με δεδομένες τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στον Παναθηναϊκό, το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί δεν είναι το να του έρθουν κάποια κακά αποτελέσματα ή να χαθούν κάποιοι θεωρητικά στόχοι όπως πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα ή να προχωρήσει όσο γίνεται περισσότερο στο Κύπελλο.

Το χειρότερο είναι η αποδοχή σαν... κανονικότητας μια τέτοια κατάστασης και ο συμβιβασμός στα μυαλά της ομάδας και του κόσμου ότι "αυτό είμαστε" και "πάλι καλά που υπάρχουμε".

Αυτό αν συμβεί θα... νεκρώσει εντελώς τον οργανισμό Παναθηναϊκός και θα βαλτώσει ομάδα και κόσμο σε μια λογική να διεκπεραιώνουμε τις υποχρεώσεις μας χωρίς και καμιά απαίτηση και το καλοκαίρι βλέπουμε.

Καθώς αν κάτι κρατάει ακόμα σχετικά όρθιο και "υπαρκτό" τον Παναθηναϊκό στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας, είναι αυτή η ιδιόμορφη διαρκής απαίτηση απ' όλους και προς όλους, να συνεχίσουν να προσπαθούν και παλεύουν για το καλύτερο, ακόμα κι αν αυτό το "καλύτερο" έχει γενικά χαμηλό ταβάνι και περιορισμένες προοπτικές.

Αν χαθεί αυτό για τον Παναθηναϊκό τότε... χάθηκε.

Και αυτό το "χάσιμο" ετούτη τη φορά, θα είναι άνευ επιστροφής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tην ώρα που όλοι "πλακώνονται", ο Αλαφούζος κλείνει παικταράδες - Υπογράφει κι άλλος Έλληνας άσος!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags