Facebook Pixel Σχόλιο Καζαντζόγλου για ΑΕΚ, Καρέρα, Κωστένογλου και παίκτες
| 2019-12-08 09:30:00

Έχασε τα αυγά και τα πασχάλια - Ποια πεντάρα; - Τι έμαθα για τον Καρέρα - Επίθεση σε Κωστένογλου

Sportdog Team
Έχασε τα αυγά και τα πασχάλια - Ποια πεντάρα; - Τι έμαθα για τον Καρέρα - Επίθεση σε Κωστένογλου

Ήταν αναμενόμενο. Δεν μπορεί ο Λιβάγια. Καλύτερος από Χιμένεθ.

Είναι γεγονός, πως η ΑΕΚ έχασε τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες -έπειτα από το ματς με τον Παναθηναϊκό και τον Αρη- την έξωθεν καλή μαρτυρία της. Έχασε επαφή με την κορυφή, πνίγηκε στα λάθη και τις αδυναμίες της, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το μαλλιοτράβηγμα των άλλων. Οσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου, έμοιαζαν προδιαγεγραμμένα. Αλλά και τόσο προβλέψιμα, που σου προκαλούσαν χαρμολύπη. Χαρά για την υπόσχεση για όσα μπορούν να έρθουν, απογοήτευση για όσα χάθηκαν στην πορεία.

Προφανέστατα και ο Πανιώνιος ήταν αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ για να βρει αυτοπεποίθηση. Εστω και αν με την εικόνα των παικτών της στα προηγούμενα παιχνίδια, κανείς δεν κίνησε να πάει στο ΟΑΚΑ πεπεισμένος πως θα δει μια εύκολη επικράτηση. Η ΑΕΚ προξένησε αυτά τα αισθήματα. Η ΑΕΚ έκανε τον κόσμο της να μην πιστεύει σε όσα μπορούν να κάνουν οι παίκτες της. Είναι η ομάδα που θα μπορούσε να πετύχει θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού, ανατροπή επί του Αρη, τουλάχιστον να μη χάσει στην Κρήτη. Αντί γι’ αυτά, έχασε τα αυγά και τα πασχάλια.

Ας μην ασχολούμαστε άλλο με το παρελθόν, αν και είναι δεδομένο πως θα απασχολήσει στην αξιολόγηση που δεδομένα θα επιχειρήσει ο Καρέρα τις αμέσως επόμενες μέρες. Δεν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά, εάν πρώτα δεν μάθεις από τα λάθη. Να δει ποιοι είναι οι παίκτες που μπορούν να αντέξουν το βάρος, πόσοι έχουν ακόμα κίνητρο και διάθεση και ποιοι θα κληθούν να αποχωρήσουν. Δεν μπορεί να βαυκαλίζεται κανείς και να πιστεύει, πως μια πεντάρα με τον Πανιώνιο να γίνει σφουγγάρι για όσα συνέβησαν επί μήνες.

Ηταν αναμενόμενο, πως οι παίκτες θα έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους μπροστά στο νέο προπονητή. Αν μη τι άλλο, ακόμα και στο διάστημα που ο Πανιώνιος είχε αντοχές για να κοντράρει την ΑΕΚ, φαινόταν το περίσσευμα διάθεσης από τους παίκτες. Βέβαια, επειδή ανάλογες καταστάσεις έχουμε δει και στο παρελθόν, το ζήτημα είναι πως αυτή η θετική διάθεση, η δίψα για τη νίκη, θα γίνει μόνιμη σύντροφος στα παιχνίδια της ΑΕΚ.

Το ξέσπασμα είναι το εύκολο. Το είδαμε και στην Τραπεζούντα εκεί στα τέλη του καλοκαιριού. Μαζί με μεγάλα λόγια, που για λίγο καιρό, έδιναν ελπίδα. Αυτό είναι ένα στοιχείο που ξεχωρίζει έναν καλό παίκτη από έναν πολύ μεγάλο. Να μιλά μέσα στο γήπεδο και όχι στα αποδυτήρια ή στα σόσιαλ. Η ΑΕΚ σπατάλησε δυνάμεις, έκανε όλα τα ψυχογραφήματα, αλλά έδειχνε εγκλωβισμένη στις αδυναμίες της. Τώρα, καλείται να κάνει μια νέα αρχή και να σώσει την παρτίδα.

Να πούμε δύο λόγια και για τον Καρέρα. Δεν παρακολουθώ ρωσικό πρωτάθλημα, δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη για τη δουλειά του στη Σπαρτάκ. Αναμφίβολα, είναι θετικό πως έχει εργαστεί σε κορυφαίο επίπεδο έστω και σε δεύτερο ρόλο, ενώ έδειξε θετικά στοιχεία με τους Ρώσους. Είναι μείον η απειρία του από πάγκους, αλλά με όσα έμαθα, φαίνεται πως πρόκειται για προπονητή που δεν θα έχει πρόβλημα να μπει και να επιβληθεί στα δύσκολα αποδυτήρια της ΑΕΚ.

Θεωρώ δεδομένο επίσης, πως ο Καρέρα θα συμβάλει άμεσα στη βελτίωση της εικόνας της ΑΕΚ. Είναι μετρ της αμυντικής λειτουργίας, θα συμβάλει σημαντικά για να γίνει ξανά σφριγηλή η ΑΕΚ στην άμυνα και να μη δέχεται φάσεις από τα πιτσιρίκια του Πανιωνίου. Διότι, ακόμα και σε ματς που έληξε 5-0, η ΑΕΚ χρωστά πολλά στον Μπάρκα και την εξαιρετική του παρουσία. Πολλά λάθη, σε μέρα μάλιστα όπου ο Κρίστισιτς ίσως να έκανε και το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Καρέρα θα κάνει αλλαγές στην οργάνωση, στις αποστάσεις, στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ και εκεί θεωρώ πως θα υπάρξει άμεση βελτίωση. Το θέμα είναι ο χρόνος. Πώς θα μπορέσει να χειριστεί τις καταστάσεις, σε μια ομάδα που έχει πολλά κουσούρια και τα πράγματα δεν είναι ανέφελα. Αναλογιστείτε μόνο, πως σε τέτοιο παιχνίδι, ο Λιβάγια φλέρταρε με την αποβολή και έδειξε για ακόμα μια φορά δυσκολία να ελέγξει τα νεύρα του.

Στη Ρωσία, οι οπαδοί της Σπαρτάκ έπιναν νερό στο όνομα του Καρέρα. Μπορεί να πετύχει το ίδιο στην ΑΕΚ; Ναι. Το έκανε ο Χιμένεθ, που δεν θεωρώ πως έχει τις παραστάσεις και τη δυναμική που κουβαλά ο Ιταλός. Το θέμα είναι πως θα ταιριάξει με την ομάδα και πόσο θα μπορέσει να στηριχθεί από την ομάδα. Όταν αναφέρομαι σε στήριξη, δεν εννοώ μόνο μεταγραφές που και αυτές είναι απαραίτητες. Αναφέρομαι και σε επιβολή της ισχύος του, ακόμα και με σκληρά μέτρα εφόσον συνεχιστούν φαινόμενα απειθαρχίας.

Μια κουβέντα και για τον Κωστένογλου. Είναι πραγματικά άδικο ποδοσφαιρικά αυτό που συνέβη. Ο Κωστένογλου μπήκε να σώσει την ΑΕΚ την ώρα που βρισκόταν μέσα στο βούρκο. Δεν στηρίχθηκε από κανέναν, δέχτηκε απίστευτη επίθεση δίχως ποτέ να κάνει η ΑΕΚ τον κόπο να τον υπερασπιστεί. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Μακάρι τα πράγματα να είναι καλύτερα με τον Καρέρα και όποιον Καρέρα. Αλλά ας θυμούνται όσοι ξεχνούν, πως την αγνωμοσύνη κανείς δεν εκτιμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελό "κράξιμο" Αλέφαντου σε Καρέρα - "Απορρίπτεται κατευθείαν" - Αδιανόητο γιατί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags