Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Όχι άλλες σαχλαμάρες! - Για όλα φταίει ο γιος του Δώνη - Μεσαία ομάδα, αποθεώστε τον... Πανένκα
| 2019-12-09 23:04:00

Όχι άλλες σαχλαμάρες! - Για όλα φταίει ο γιος του Δώνη - Μεσαία ομάδα, αποθεώστε τον... Πανένκα

του Κώστα Γκόντζου
Όχι άλλες σαχλαμάρες! - Για όλα φταίει ο γιος του Δώνη - Μεσαία ομάδα, αποθεώστε τον... Πανένκα

Έχει Κριστιάνο και Ινιέστα δηλαδή; Μαλωμένοι με την μπάλα... 

Παναθηναϊκός: Απ' ότι φαίνεται, οι καιροί που μια ισοπαλία στο Βόλο σταμάτησε πια να αντιμετωπίζεται σαν "πάλεψε, πάτησε τον Βόλο αλλά ήταν άτυχος" ή "καλά μηνύματα από την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο παρά την ισοπαλία" ή κι ακόμα χειρότερα" έμεινε όρθιος στην έδρα του... παραρτήματος" όπως για παράδειγμα συνέβαινε στα πρώτα χρόνια του Αλαφούζου ή επί... Αναστασίου, Στραματσόνι και Μαρίνου, μάλλον μας τελείωσαν.

Τώρα πια, από τη μια όλοι μιλάνε για κατάντια του Παναθηναϊκού συνολικά, αλλά ταυτόχρονα έχουν την απαίτηση από την ομάδα, να συμπεριφέρεται σαν ομάδα ενός οργανισμού που όλα λειτουργούν τέλεια αλλά απλά τυχαίνει να έχει... ανίκανο προπονητή ή... ανύπαρκτους ποδοσφαιριστές.

Που μάλιστα για να συνειδητοποιήσετε το παράλογο και αντιποδοσφαιρικό της ιστορίας, για την πλειοψηφία αυτών των ανύπαρκτων ποδοσφαιριστών, οι ίδιοι που τους αποκαλούν τώρα ανύπαρκτους, για τους μισούς φάγαμε δυο μήνες το καλοκαίρι μέσα στην... απαίτηση να αποκτηθούν και για τους άλλους μισούς έχουμε ξοδέψει τόνους μελάνι, χτυπήματα στα πληκτρολόγια και ώρες... αγανάκτησης στις βραδυνές εκπομπές λόγου, μην τυχόν και γίνει το έγκλημα και... χαθούν για δέκα είκοσι ψωροχιλιάδες.

Η ουσία σε όλα αυτά είναι μία.

Αλλά αυτή την ουσία κανείς δεν θέλει να την βλέπει και κανείς δεν την επικαλείται στις αναλύσεις και αναφορές του, ειδικά όταν αυτές γίνονται μετά από παιχνίδια που είτε καλό ήσουν είτε κακός, απλά έληξαν με νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Για παράδειγμα, αν εξαιρέσεις την κουβέντα που κάναμε εδώ μεσοβδόμαδα και κανά δυο άλλες εξαιρέσεις, δεν είδα κάποιον να βαράει καμπανάκια για την αγωνιστική συμπεριφορά και νοοτροπία που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο νικηφόρο παιχνίδι του με τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη αγωνιστική.

Ενώ από χθες... 

Ενώ από χθες... ποτάμι η αγανάκτηση και οι βαρύγδουπες αναλύσεις για τα αίτια της... αποτυχίας.

Κι επειδή αυτά τα ποτάμια συνήθως έχουν την πηγή τους οπουδήποτε αλλού εκτός από το ποδόσφαιρο, δόστου και την μία σαχλαμάρα μετά την άλλη.

Ήταν λέει λάθος οι επιλογές στο αρχικό σχήμα.

Μάλιστα.

Ήταν λάθος.

Καθώς ο Παναθηναϊκός έχει τον Κριστιάνο και τον Ινιέστα αλλά προτίμησε να βάλει τον Κολοβό και τον Δώνη.

Το ότι ο σημερινός Παναθηναϊκός αλλά κι αυτός των τελευταίων χρόνων επι της ουσίας, δεν έχει την αντικειμενική δυνατότητα να έχει στο έμψυχο υλικό του παίκτες που να ξεχωρίζουν από κάθε άποψη σε σχέση με τους συμπαίκτες τους, είναι απλά μια ασήμαντη... λεπτομέρεια.

Το ότι αντικειμενικά και πάλι δεν έχει και δεν θα μπορούσε να έχει με τα δεδομένα που υπάρχουν παίκτες που να είναι... αναντικατάστατοι ή που να μπαίνουν σαν αλλαγή και να σου λύνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις κι αυτό επίσης είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Που τις προσπερνάμε φυσικά και καθόμαστε τώρα να βγάζουμε κατεβατά και αναλύσεις για το τι θα γινόταν αν έπαιζε ο Περέα αντί του Κολοβού, ή αν έπαιζε ο Μπουζούκης τρία μέτρα πιο... δεξιά από εκεί που έπαιξε ή αν ο Δώνης δεν ήταν... γιος του προπονητή και πάει λέγοντας.



Και τι ακριβώς θα γινόταν λοιπόν αν ήταν έτσι τα πράγματα;

Ποιος εγγυάται ότι δεν θα γινόταν και πάλι ότι έγινε όλες τις προηγούμενες φορές που ξεκίνησε έτσι η ομάδα και τελικά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε;

Κανένας φυσικά.

Απλά νάχαμε να λέγαμε.

Αν έκανε εκείνο και αν άλλαζε το άλλο, κουβέντα για το τίποτε δηλαδή που ούτε εντοπίζει την ουσία του προβλήματος ούτε προσφέρει κάτι στη λύση του.

Παρεμπιπτόντως με την ευκαιρία, το μόνο που δεν γινόταν ποτέ να αλλάξει είναι να το να πάψει ο Δώνης να είναι... γιος του Δώνη, καθώς απ' ότι καταλαβαίνω, αυτό είναι μία από τις... σοβαρότερες αιτίες για κάθε στραβή του Παναθηναϊκού.

Ε είπαμε αδέρφια, πολλά μπορεί να... επιτύχει η... Παναθηναϊκοφροσύνη σ' αυτό τον σύλλογο μέχρι και... αντροχωρίστρα να γίνει, αλλά το να πάψει ένας παιδί να είναι παιδί του... μπαμπά του, αυτό μάλλον δεν μπορεί ούτε αυτή να το καταφέρει.

Για να τελειώνουμε λοιπόν επιχειρώντας μια στοιχειωδώς ποδοσφαιρική προσέγγιση και σε αυτό το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Η βασική ουσία όλων, είναι αυτή καθ' αυτή η δυναμικότητα που αντικειμενικά μπορεί να έχει αυτός ο Παναθηναϊκός.

Όποιος δεν βλέπει ότι αυτή η ομάδα είναι αντικειμενικά μια μεσαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος που το αν θα φέρει το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αντίπαλο, εξαρτάται από τις συγκυρίες, τις στιγμές και κυρίως και από την μέρα που θα βρεθεί ο αντίπαλός του, τότε ή είναι μαλωμένος με την μπάλα ή απλά έχει συνηθίσει τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό να ζει μονίμως σε μια εικονική πραγματικότητα για τους δικούς του λόγους και από κει και πέρα να μιλάει και τοποθετείται για οτιδήποτε συμβαίνει μέσα σ' αυτό το πλαίσιο της εικονικής πραγματικότητας που έχει επιλέξει να ζει.

Από κει και πέρα, αν κάτι έχει σημασία να επισημάνουμε για δεύτερη σερί αγωνιστική μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, είναι ένα.

Την περίπτωση δηλαδή αυτή η ομάδα να έχει... τερματίσει ψυχολογικά και αγωνιστικά σε ότι έχει να κάνει με τις απαιτήσεις από τον εαυτό της και συνολικά. στο ότι κατάφερε να σώσει την παρτίδα και στο μυαλό της και τη χρονιά, με τις καλές εμφανίσεις και τα αντίστοιχα αποτελέσματα που άρχισε να παίρνει μετά από εκείνο το καταστροφικό βράδυ στο Βικελίδης με τον Άρη και απλά πλέον.... βολοδέρνει χωρίς πάθος για κάτι παραπάνω και απλά διεκπεραιώνει τα παιχνίδια ή είναι κι ευχαριστημένη αν κάποια στιγμή επιχειρήσει να χτυπήσει ένα πέναλτι... αλά-Πανένκα και της πιάσει..

Αυτό ναι, είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει και τον Δώνη και τους παίκτες του, αλλά και οποιοδήποτε επιμένει αν ασχολείται με την συγκεκριμένη ομάδα μέσα σε ένα πλαίσιο λογικής, ποδοσφαιρικό και αντικειμενικής εκτίμησης πραγμάτων, καταστάσεων και προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σενάριο-βόμβα για ΠΑΟ - "Χτυπάει" πρώην παικταρά της ΤΣΣΚΑ - Με αυτόν παίρνει την Ευρωλίγκα!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags